A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Káposztás, csülkös babos egytál

Varga Mariann - 2010-02-18
Sokaknak bánatára, másoknak örömére úgy fest, még sokáig tart a tél. Gál Zsolt séf szerint ezzel a könnyen elkészíthető, szívmelengető egytálétellel feltöltekezhetünk a hideg ellen. Aki már járt Lengyelországban, azoknak az ízek, Zakopanét idézhetik.
Káposztás, csülkös babos egytál

Hozzávalók:káposztás csülkös bab

1 db csülök
1 db füstölt nyelv
5 dkg füstölt szalonna
5-6 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
0.5 kg bab
30 dkg savanyú káposzta apróra vágva


só, bors, babér, pirospaprika
3 db paradicsom
2 db tv paprika,
tejföl a tálaláshoz

káosztás csülkös babos egytál

A füstölt nyelvet vagy húst megfőzzük, ízesítve hagymával és babérral.
Füstölt szalonnát apró kockára vágva kipirítunk, finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá és üvegesre pirítjuk. Leforrázott paradicsom húsát és paprikát adunk hozzá, fokhagymát, meghintjük pirospaprikával és egy kevés főzőlével felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott csülköt. 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott babot és savanyú káposztát. Felöntjük a főzőlével (ha nagyon sós lenne, felesben vízzel) ízesítjük babérral, borssal. A végén hozzáadjuk a felkockázott nyelvet vagy füstölt húst.

Forrás: www.finomania.blogspot.com

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja