Baba receptek 10-11 hónapos kortól: Egyszerű padlizsánkrém
A 10-11 hónapos babának már adható padlizsán, mely segíti az emésztést, C-vitaminban, folsavban, niacinban, patoténsavban és káliumban, foszforban, magnéziumban, kalciumban is gazdag.
Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- egy vöröshagyma fele
- oregano
- bazsalikom
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A padlizsán zöld szárát levágjuk, villával megszurkáljuk a héját (hogy ne pukkanjon szét a sütés közben), majd egy tepsibe tesszük és megsütjük.
Ezután meghámozzuk és eltávolítjuk a magokat. Pici olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, fokhagymát és a felkockázott paradicsomot, majd hozzáadjuk a mag nélküli, felaprított padlizsánt és a fűszereket. Pár percig főzzük így, kevergetve, hogy összeérjenek az ízek, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
Magában is finom, de amennyiben a baba nem gluténérzékeny, kiflikarikákra kenve is tálalhatjuk.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: