Baba receptek 8 hónapos kortól: Nyírfacukros sárgabarack lekvár házilag
100%-ig egészséges a házi lekvár: tartósítószer és egyéb adalékanyagok nélkül, sok gyümölcsből készül - tökéletes étel gyermeked számára.
A 8 hónapos babának már adható baracklekvár és nyírfacukor is.
Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 25 dkg nyírfacukor
Előkészületek:
Mivel tartósítószert nem használunk, nagyon oda kell figyelni a tökéletes tisztaságra és higiéniára, így a lekvár főzésnek vannak bizonyos előkészületei. Az edényt és a keverőkanalat, merőkanalat, valamint a befőttesüvegeket (amikbe töltjük majd) nagyon alaposan el kell mosni, többször kiöblíteni, ezután forró vízben ki is főzhetjük, majd helyezzünk mindent száraz, tiszta konyharuhára. Ne törölgessük el az eszközöket, hagyjuk a levegőn megszáradni.
Elkészítés:
A barackot jól megmossuk, kimagozzuk, majd összeturmixoljuk. A nyírfacukorral együtt feltesszük főni, forrástól számítva minimum 30 percre (minél tovább fő, annál sűrűbb, keményebb lesz a lekvár). Főzés közben kevergetni kell. Ha letelt az idő, azonnal merjük át a lekvárt az üvegekbe, majd helyezzünk celofánlapot az üveg tetejére, és jó erősen zárjuk le. Tekerjük mindet külön-külön újságpapírba, majd helyezzük egy takaróval kibélelt ládába vagy kosárba, és felülről is alaposan takarjuk be az üvegeket. 1-2 napig hagyjuk így állni, majd ellenőrizzük a kupakokat: amelyik nem homorú, az levegőt kapott (nincs megfelelően lezárva). Amelyik üveggel így járunk, annak tartalmát mindenképpen fogyasszuk el pár napon belül.
A nyírfacukrot a sima cukorral ellentétben diabéteszben szenvedők is fogyaszthatják, emellett számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik még. A gyermekekre nézve például kifejezetten előnyös, hogy rendszeres fogyasztása esetén sokkal kisebb az esély a fogszuvasodás kialakulására.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Espressolia / pixabay
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: