SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

D. Tóth Kriszta: Lolamesék már DVD-n!

Családinet [cikkei] - 2010-11-05
Lola izgalmas kalandjai most DVD-n folytatódnak, hiszen még annyi felfedezni való maradt!
D. Tóth Kriszta: Lolamesék már DVD-n!

lolamesek_d_toth_krisztaD. Tóth Krisztát a hazai nagyközönség elsősorban híradós műsorvezetőként ismerhette meg, ám az elmúlt néhány évben komoly rajongótábora alakult ki azok körében is, akik a Lolamesék bájos történetein keresztül kezdik megérteni és megszeretni az őket körülvevő világot. A ma már óvodás Lolát 2005 februárjában ismerhette meg a közönség. Akkor indult D. Tóth Kriszta Lolával az élet című rovata Magyarország egyik legnépszerűbb női magazinjában. A rendkívül népszerű cikkekből nőtte ki magát a Lolamesék gyermekkönyvsorozat, amelyet 2010-ben szakmai szervezetek és az olvasók közösen beválasztottak az elmúlt 10 év 50 legjobb gyerekkönyve közé. És Lola világa most valóban életre kel: a kislány kalandjaiból készült elragadó rajzfilmek első négy epizódja egy csokorba gyűjtve, önálló DVD formájában is kiadásra kerül!

D. Tóth Kriszta kislánya, Lola szemével látja és láttatja a világot és Lola kedvesen humoros, néha csetlő-botló történeteit megírva igyekszik válaszokat adni a gyerekeknek az őket érdeklő és érintő, mindennapi és komolyabb kérdésekre.

"A Lolamesékben szívünk-lelkünk benne van. Ezek a történetek valódiak, hiszen egy valódi óvodás valós kérdései alapján íródtak, egy valódi családról, rólunk szólnak." - mondta D. Tóth Kriszta. "A Lolamesék olyan témákkal foglalkozik, amelyek minden óvodás és kisiskolás gyereknek - és szüleinek - ismerősek."


A Lolamesék sikere a nemzetközi porondon folytatódhat! A nemrég megrendezett Cartoon Forum nemzetközi konferencián a Lolamesék rajzfilmek a 7 legjobb magyar animációs gyerekfilm között szerepelt, így nagy eséllyel pályázik arra, hogy az országhatárokon kívül is megismerhessék Lola történeteit a gyerekek.

A felfedezésre váró történetek:

  1. Paracsidom kertészet
  2. Legeslegjobb barátok
  3. Kukasziget és palackpulcsi
  4. Jövős-menős karácsony

D. Tóth Kriszta élvezetesen megírt meséit, az illusztrációkért és animációs munkákért többszörösen díjazott grafikusművész, Faltisz Alexandra rajzolta meg. A rajzfilmek forgatókönyvét D. Tóth Kriszta és Albena Petrova, a Cinemon Entertainment munkatársa írta. A karakterek hangját D. Tóth Kriszta (mama) és Károlyi Lilla (Lola) kölcsönözte.

A DVD Stahl Judit ajánlásával kerül a boltok polcaira: "Igyekszem a gyerekemen a lehető legkevesebbet rontani: ha tévézik, csak olyat nézzen, amitől kiegyensúlyozott, jókedvű, tisztaszívű ember marad. Lola meséi hiteles, vidám rajzfilmek; minőségi szórakozás, amely igazi gyerekcsemege."

Az alkotók fontosnak érzik, hogy minden lehetséges módon segítsék a nehéz sorsú gyermekeket megsegítő Mosoly Alapítványt, így minden eladott DVD árából 10 Ft kerül felajánlásra az Élményterápiás gyermekprogramok támogatására!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
A szerkesztő ajánlja