SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Tarantino gyerekkorában döntötte el, hogy sosem támogatja majd édesanyját anyagilag - és így is tett

Németh Noémi [cikkei] - 2021-08-17
A szavaknak komoly következményei vannak, főleg, ha a gyerekünkkel foglalkozunk - idézte fel gyerekkorát a legendás rendező.
Tarantino gyerekkorában döntötte el, hogy sosem támogatja majd édesanyját anyagilag - és így is tett

Quentin Tarantino a The Moment c. műsorban beszélgetett nemrég Brian Koppelmannal, s szóba jött köztük a rendező gyermekkora is.

Elmesélte, hogy 12 éves korában fogadta meg, hogy sosem fogja támogatni édesanyját anyagilag, ha egyszer befutott rendező lesz. Mi vezetett egy ilyen súlyos döntésig?

Kritizálás, kishitűség, szarkazmus

Tarantino elmesélte, hogy gyermekkorában nehezére esett odafigyelni az iskolában, a feladatok helyett ugyanis folyamatosan történeteket írt az órákon is, újabb és újabb és forgatókönyveken gondolkozott.

Anyját mindez nagyon zavarta, folyton veszekedett vele és szidta emiatt, próbálta rábírni, hogy hagyja abba az írást és figyeljen oda az iskolában. A szapulás azonban gyakran átment szarkazmusba, ami - mint látjuk - olyan mélyen égett bele a gyerekbe, hogy az elhatározás, amihez anyja megjegyzései vezettek, még felnőttkorában is kitart.

"A kis írói karrierednek befellegzett" - közölte egyszer gúnyos hangnemben az anya, miközben becsmérlően beszélt a gyerek terveiről és irományairól. 
 

"Amikor szarkasztikusan beszélt velem, azt gondoltam magamban: oké, hölgyem. Amikor sikeres író leszek, soha, egy fillért sem fogsz látni tőlem. Nem kapsz új házat. Sem nyaralást, sem Cadillac-et, anya. Semmit sem kapsz. Azért, mert ezt mondtad." 

A műsorvezető kérdésére a rendező elárulta: a mai napig tartja magát az akkori döntéséhez, mindössze egyetlen alkalommal segítette anyagilag anyját - úgy tűnik, sosem fogja tudni megbocsátani, hogy nem hitt benne.

Tarantino a beszélgetés során felhívta rá a figyelmet, ha a szülők gunyoros megjegyzésekkel illetnek valamit, ami fontos a gyermeküknek, az nagyon rosszul fog esni neki. A szavainknak következményei vannak, főleg akkor, ha a gyereknek mondjuk őket: és ezek a következmények gyakran egy életre szólnak.

Hogy milyen ereje van a szülői szavaknak, és annak, hogy hiszünk-e gyermekünkben, a következő kisfilmből is kiderül, mely Thomas Edison gyermekekorát mutatja be. Minden szülő figyelmébe ajánljuk a 3:30 perces videót - de nem árt a közelbe készíteni egy papírzsebkendőt is:

Tarantino egyébként nem ismerte apját, Tony Tarantinot, aki a gyermek születése után elhagyta az anyát, Connie McHugh-t. Tarantino iskoláit nem fejezte be, azonban legendás filmrendező, forgatókönyvíró és producer vált belőle: az amerikai független film egyik legnagyobb hatású alakjának tartják, aki már számos díjat, köztül több Oscar-díjat is magáénak tudhat már. Legismertebb filmjei között találjuk például a Ponyvaregényt, a Kill Billt, a Becstelen brigantykat és a Django elszabadul-t.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja