SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A játék csodálatos, mert...

Családinet [cikkei] - 2005-11-28
Mindazoknak a szülőknek, akik szeretnék tudni mi minden zajlik éppen csemetéjükben, és minél közelebb kerülni hozzá (melyik szülő ne szeretné ezt?) azt javaslom, játszon gyermekével, és ne csak a tévét kapcsolja be neki a munkából hazatérve.
A játék csodálatos, mert...

A játék csodálatos, mert...

A játék csodálatos, mert észrevétlenül repít a valóságból a képzelet világába. Miközben pedig elvarázsol, új ismeretekhez juttatja a gyermekeket, ezáltal segít felfedezni a Világot.

A játék csodálatos, mert nagyszerű lehetőséget biztosít a személyiség megismerésére. Amiről a jólnevelt pici ember soha nem beszélne vagy nem tenne mert nem illik, mert szégyelli, mert jó gyerek ilyet nem mond, nem tesz stb., azt nagyszerűen kiadhatja magából játék közben. A figyelmes szülő, pedagógus pedig veheti a jelzéseket, amit a gyermek ilyen formában adhat a tudomására.

A játék csodálatos, mert igen hatékony nevelési módszer is lehet. Kiváló kommunikációs eszköz szülő és gyermek között. Hiszen nem csak jelzéseket vehetünk a kicsi játéka során, hanem a játék részeseként különböző szituációkat teremthetünk, és ezeken keresztül taníthatjuk is őt.

A játék csodálatos, mert segít a szociális fejlődésben. A közös játék során az apróságoknak együtt "kell" működniük, mások kívánságait is figyelembe kell venniük, és a saját érdekeiket is meg kell védeniük. Könnyedén, gördülékenyen tanulják meg az együttélés módját.

A játék csodálatos, a legártatlanabb módja lehet az agresszió megélésének, különösen igaz ez a mozgásos játékok esetében. (Természetesen nem az egymás ellen vívott csatákra gondolok.)

A játék csodálatos, mert jó hatással van összpontosításra, a koncentrációra, de az elmélyülésre, a képzelet szárnyalására is nagyszerű lehetőséget teremt.

A játék csodálatos, mert a gyerekek igazi kis örökmozgók, játékaik során pedig a fizikai terhelés hatására a csontok teherbíróbbakká válnak, az izmok erősödnek, mozgásuk összehangoltabbá válik, ügyesednek. A keringési, légzési rendszer szintén erősödik, javul az étvágy.

A játék csodálatos, mert általa sikerélményhez juttatható valamennyi kisgyermek, ha a megfelelő játékot választjuk számára. A dícséretekkel pedig életre szóló nyomokat hagyhatunk kicsi lelkében.

A játék csodálatos, mert eközben egyfelől bármilyen szerepet el lehet játszani ha úgy tetszik: bárkinek a bőrébe bele lehet bújni, cselekedeteit, érzéseit átvéve. Ugyanakkor semmilyen szerepet nem kell játszani, mert a játék szabad tér, ahol bátran adhatja magát mindenki, hiszen ez "csak játék".

A játék csodálatos, mert hozzásegít a kudarcok, a szomorúság, vagy az elfojtott öröm szabad megéléséhez.

A játék csodálatos, mert a leghatásosabb módszer a könnyes szemek nevetővé varázsolásához.

Mindazoknak a szülőknek, akik szeretnék tudni mi minden zajlik éppen csemetéjükben, és minél közelebb kerülni hozzá (melyik szülő ne szeretné ezt?) azt javaslom, játszon gyermekével, és ne csak a tévét kapcsolja be neki a munkából hazatérve. Figyeljen rá játék közben! Nem véletlen a mondás: a család amelyik együtt játszik, együtt is marad!

Önfeledt, vidám gyermekszemeket kívánok:

Kobera Enikő

www.abbcenter.com/gyermekneveles

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja