SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így nevelhetsz sikeres és gazdag gyerekeket

Családinet [cikkei] - 2018-09-18
Fogadd meg a Rockefeller család 4 tanácsát.
Így nevelhetsz sikeres és gazdag gyerekeket

A gazdag Rockefeller család tanácsai sikeres gyerekek nevelésére

Nagyon kevés gazdag családnak sikerül megtartania tetemes vagyonát generációkon keresztül. Hét dinasztiát és 170 örököst foglal magában a család, és a Forbes magazin szerint 2016-ban 11 milliárd dollárra becsülték a Rockefellerek vagyonát. Az utóbbi 100 évben nemcsak hogy sikerült megtartani a vagyont, hanem John D. Rockefellernek, a Standard Oil cég alapítójának köszönhetően a XIX. század első milliárdos családjává váltak.

Ami talán még fontosabb ennél, hogy soha nem került a Rockefeller család egyetlen tagjának sem a neve egyetlen botránylap címoldalára se.

A család tagjai mindig jó viszonyt ápoltak egymás között, soha nem pereskedtek, David Rockefeller élete során 1 milliárd dollárt adományozott karitatív célokra.
 

Mégis miben áll a Rockefellerek nagy titka?

Egy interjú alkalmával az ifj. David Rockefeller azt nyilatkozta, hogy családja bizonyos szabályok, hagyományok és értékek ápolása mentén él, és ezen jól bevált értékrend mentén nő fel minden egyes generáció. Nézzünk néhányat belőlük!
 

1. Mindig igyekezzünk családi összejöveteleket szervezni!

"A mi nagy családunk évente kétszer találkozik, ilyenkor több mint 100-an gyűlünk össze. Ezek általában jelentős ünnepekkor következnek be, mint amilyen a Karácsony is."

Az ilyen összejövetelek alkalmával beszélik meg a családtagok a jövőre vonatkozó terveket, és fontosnak tartják, hogy mindenki jól érezze magát a családban, függetlenül attól, hogy beleszületett vagy házasság révén került közéjük.
 

2. Legyünk büszkék családunk történelmére!

Rockefeller kihangsúlyozta annak a fontosságát is, hogy egy család minden tagjának kötelessége ismernie és becsülnie családja történelmét.

"Az évszázad során sok olyan uradalom volt a család birtokában, melyet generációkon keresztül örököltünk és melyek még a mai napig is kitűnő állapotban vannak és látogathatóak."
 

3. Igyekezzünk gyerekeinket szabadnak és függetlennek nevelni!

Rockefeller szerint nem fontos, hogy a család minden tagja ugyanabban a családi vállalkozásban vegyen részt kötelezően. Fontos, hogy a rendelkezésünkre álló tőkét okosan és különböző vállalkozásokba fektessük be, így megvalósíthatjuk magunk számára azt, hogy több lábon is álljunk.
 

4. Tudatosítsuk gyerekeinkben az adományozás, az elesettek megsegítésének fontosságát!

Bevallása szerint a családi értékek tiszteletben tartásának köszönhető, hogy a Rockefeller család ilyen hosszú időn keresztül egységes tudott maradni. Együtt olyan alapokat hoztak létre, melyek segítségével közel 5 milliárd dollárnyi adományt sikerült összegyűjteniük.

Az adakozás a család egyik kulcsfontosságú tulajdonsága. David Rockefeller életének jelmondata a Rockefeller központ bejáratánál egy kőtömbbe vésve hirdeti tulajdonosa hitvallását: "Minden jog felelősséget, minden felhőtlen lehetőség kötelezettséget, és minden birtoklás kötelességet feltételez!"

Forrás: filantropikum.com
Indexkép: pixabay - Courtany

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja