SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Öngyilkosságon gondolkozik a 8 éves fiam" - egy apa fájdalmas üzenete a többi szülő számára

Németh Noémi [cikkei] - 2017-09-20
Az iskolai csúfolódás, kiközösítés és kegyetlenkedés gyakran hatalmas méreteket ölt. Jackson apukája a Facebookon üzent a többi szülő számára: ha nem beszélnek gyermekeikkel és nem tanítják meg őket mások elfogadására, akár tragédiával is végződhet az iskolai zaklatás. Sérült gyermeke már az öngyilkosságról beszél, pedig még 8 éves sincs.
"Öngyilkosságon gondolkozik a 8 éves fiam" - egy apa fájdalmas üzenete a többi szülő számára

A kétségbeesett apuka a Facebookon üzent a többi szülőnek.

"Darabokra hullott a szívem… úgy érzem, a fájdalom széthasítja a lelkemet. Ez a szép, fiatal fiú, Jackson állandóan megvető megjegyzéseket kénytelen elviselni, és olyan mértékű tudatlansággal áll szemben, amilyet én még sosem láttam.
Csúnyának, nyomoréknak és szörnynek csúfolják az iskolában. Az öngyilkosságról beszél… pedig még 8 éves sincs! Azt mondja, nincsenek barátai és mindenki utálja őt.
Nap mint nap támadják az iskolában és abba az irányba taszítják, ahol ilyen rettenetes szavakat kell kimondania.
Kérlek, szánj rá egy percet és képzeld el, mi lenne, ha a te gyerekeddel történne ez. Szánj rá egy percet és beszélj a gyerekeiddel mások speciális igényeiről. Beszélj velük az együttérzésről, és a szeretetről embertársaink iránt.

A betegségének a neve Treacher Collins szindróma. Nézz esetleg utána egy kicsit. Rettenetes műtéten kellett átesnie, és még számos másik vár rá a következő években. Hosszan tudnám folytatni, de mindegy is… kérlek, tanítsd meg minderre a gyerekeidet. Kérlek… oszd meg másokkal is. Senkinek nem szabadna mindezt átélnie."

Az apa posztját pár nap alatt közel 80.000-en osztották meg - azóta több iskolatársa is megkereste Jacksont, hogy barátkozzanak vele és megvédjék őt, sőt: több olyan gyermekkel is kapcsolatba kerültek, akik ugyanebben a betegségben szenvednek és a közelükben laknak. A férfi létrehozott egy postafiókot is, ahová bárki írhat pár kedves sort a kisfiúnak (Jackson Bezzant, PO Box 1563, Idaho Falls ID 83403) - írja a LittleThings.


Forrás: Dan Bezzant / Facebook

 

2008-ban 1000 (ötödikes és hetedikes) gyermeket kérdeztek meg Hajdú-Bihar megyében a témáról, s a kutatás során ijesztő adatok láttak napvilágot: eszerint a gyerekek közel 35%-a kerül kapcsolatba valamilyen formában a zaklatási eseményekkel. A gyerekek 15%-a hetente többször szenvedi el bántalmazást, és 27%-uk vesz részt elkövetőként a zaklatásban.1

Nagyon fontos lenne, hogy minden szülő elbeszélgessen a témáról gyermekeivel: nem háríthatunk minden felelősséget a tanárokra, mondván, ők tudják megakadályozni a helyzetet. A pedagógus ugyanis nem lehet ott minden ilyen helyzetben, előfordulhat, hogy tudomása sincs a zaklatásról - például ha a bántalmazást elszenvedő a szégyen miatt titkolja a történeteket -, így az ő erőfeszítéseik hiábavalóak, ha a gyerekek otthon nem kapják meg a kellő felvilágosítást, ha nem beszélgetnek velük a szüleik is a témáról, vagy ha nem látnak maguk előtt jó példát.

1: Buda Mariann: Iskolai erőszak, iskolai zaklatás c. írás, Fordulópont 41 tanulmány adatai szerint.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja