SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Egy család nem engedte, hogy orvosként ellássam a gyereküket a kinézetem miatt"

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-03-24
Kétszer is öngyilkosságot kísérelt meg gyerekkorában a Treacher-Collins-szindrómával élő férfi. Iskoláskorában folyamatosan zaklatták és bántották. Michaelnek fontos üzenete van az emberek számára.
"Egy család nem engedte, hogy orvosként ellássam a gyereküket a kinézetem miatt"

Fiatal korától kezdve zaklatták a külseje miatt

Michael Goodman sosem élhette az átlagos gyerekek életét. Az iskolás éveire úgy emlékszik vissza, mint egy igazi rémálomra. Tulajdonképpen még a folyosón sem tudott végigsétálni anélkül, hogy ne kapott volna gonosz megjegyzéseket, vagy hogy ne zaklatták és kínozták volna a diáktársai. 

Aki látta Az igazi csoda című filmet, az ismeri a Treacher Collins-szindrómát. A filmben szereplő fiúnak sok küzdelmen kell keresztülmennie azért, mert nem átlagos a kinézete. 

A Treacher-Collins-szindróma miatt ugyanis az arc csontjainak és egyéb szöveteinek fejlődése megváltozik. Ez pedig különféle deformitásokat okozhat az arcon. 

Az arc eltorzulásával járó állapot 50 000 emberből egyet érint a Genetics Home Reference oldal szerint. Egy gén mutációja okozza, gyógyítani nem lehet.
 


 

Michael a Tribune-nak így nyilatkozott a gyerekkoráról: 

"Szinte minden nap csúfoltak, és emiatt volt, hogy nem akartam iskolába menni, és voltak olyan napok, amikor azt kívántam, hogy bizonyos osztálytársaim ne jöjjenek iskolába." 
 

"Ne hagyjátok, hogy ez határozza meg, hogy kik vagytok!"

Michael hamar megtanulta, hogy nem hagyhatja, hogy ez legyen az egyetlen jelző, ami őt meghatározza. 

"Ha valamelyikőtöknek krónikus betegsége van, vagy olyan, ami miatt folyton orvoshoz kell járni, kérlek ne hagyjátok, hogy ez határozza meg, hogy kik vagytok. Ez csak egy részetek legyen, de ne ez legyen az egész, mert ha én a Treacher Collins által határoztam volna meg magam, akkor ma már nem beszélgetnék veletek, az biztos” - mondta a férfi, aki ma már az IU Health Riley Gyermekkórházában dolgozik. 


Bejegyzésének fontos üzenete van mindenki számára

A férfi a Facebookon nyíltan beszélt az állapotáról, üzenete pedig mindenki számára fontos lehet.

"A nevem Michael Goodman, és 37 éves gyermekorvos vagyok. Imádom a jéghokit, a fagylaltot, és Maggie-t a The Walking Deadben.

Tudni kell rólam, hogy Treacher Collins-szindrómám van, mint Auggie-nak Az igazi csoda című filmben. A szindrómáért felelős mutáció a külső fülek, a középfülcsontok, az arccsontok és az alsó állkapocs fejlődését befolyásolja. A társadalmi küzdelmek 75%-át megtapasztaltam annak, amivel Auggie is küzdött. Ezen kívül kétszer öngyilkosságot kíséreltem meg a gimnázium utolsó évében, ráadásul egy család nem engedte, hogy orvosként ellássam a gyereküket a megjelenésem és a beszédem miatt.

A szavak nagyon tudnak fájni.

Az arcdeformitással élő emberek azt szeretnék, ha úgy bánnának velük, mint bárki mással: tisztelnék, sőt, szeretnék őket.

Ezért kell elolvasni Az igazi csoda című könyvet, és ezért kell terjeszteni és megosztani. R.J. Palacio rengeteg munkát fektetett a könyvébe, amiben azt is leírta, hogy milyen érzés arcdeformitással rendelkező gyereknek lenni.”
 

Figyeljünk a jelekre és előzzük meg a tragédiát!

Egy budapesti kislány mindössze 12 éves volt, nemrég az iskola mosdójában vetett véget az életének.

Pár hónapja számoltunk be arról, hogy öngyilkos lett egy újpesti gimnazista. Ismerősei szerint boldog gyerekkora volt, zenész családból származott. 

Gyürén is öngyilkosságot kísérelt meg egy 11 éves kislány: ő személyvonat elé ugrott.

Hogy milyen jelek utalhatnak öngyilkossági szándékra, arról itt írtunk bővebben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Indexkép: Gerd Altmann képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja