SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megérkezett az óvodásoknak tervezett LEGO® Juniors

Családinet [cikkei] - 2014-03-31
 [X]

A gyerekek játszási szokásai az életkorukkal folyamatosan változnak, ezért fontos, hogy az ehhez szükséges eszközök is velük együtt fejlődjenek. Ahogy gyerekeink keze egyre nagyobbá nő, úgy válnak egyre kisebbé a LEGO® kockák, amivel játszanak, hiszen kézügyességük az idő elteltével egyre ügyesebbé válik. A 4-7 éves korosztály számára nagyon vonzóak az idősebbeknek szánt építőjátékok, de sok esetben ezek a játékok még túl komplexek az Ő korukhoz. Az anyukák éppen ezért nehezen találnak ennek az életkornak megfelelő, kreativitást fejlesztő játékokat.
Megérkezett az óvodásoknak tervezett LEGO® Juniors

A LEGO® Juniors kiváló átmenetet képez a LEGO® DUPLO és a LEGO® építőkockák világa között. Az új készletek kifejezetten annak érdekében készültek, hogy az óvodás korosztály számára a hagyományos és az annál kicsit nagyobb LEGO® elemekkel való játék sikerélményt okozzon.

A játék azonnal kezdetét veheti

A 4-7 éves gyermekek általában türelmetlenül várják a játék kezdetét. A LEGO® Juniors nagyméretű, előre összeállított elemei segítségével azonnal belevethetik magukat a játékba. Ha már a rendőrség épülete áll, a rendőrautó megépítése nem teheti próbára a gyermek türelmét - sőt inkább még érdekesebbé teszi a játékot. A LEGO® Juniors külön előnye, hogy minden későbbi LEGO® készlettel összeépíthető, így hosszú távon nyújt fejlesztő és kreatív kikapcsolódást a gyerekek számára.

 

Különleges kiegészítők a sikerélményért

A LEGO® Juniors készletek dobozaiban számozott zacskók találhatóak, amelyek csak a modell egy adott részegységéhez tartozó elemeit tartalmazzák. Ez megkönnyíti a gyerekek számára a szükséges építőelemek megtalálását, és új játékélményt is nyújt.


Játékos útmutató

A LEGO® Juniors célja, hogy a megfelelő szintű kihívást és kreativitást nyújtsa a 4-7 évesek számára. A könnyen emészthető, színes útmutatók nem csak az egyes modellek megépítésében segítik a kicsiket, hanem ötleteket adnak a velük való játékra is.


Korosztályhoz szabott témák

A gyerekjátékok esetén kiemelkedően fontos, hogy mindig a korosztálynak legizgalmasabb és legmegfelelőbb témákat dolgozzák fel, így gyermekeink könnyebben tudnak azonosulni a szereplőkkel, nagyobb vágyat éreznek a játékhoz.

A LEGO® Juniors témái mindenféle érdeklődési körű gyermek számára kínálnak releváns alternatívát a 4-7 éves korosztályban. A kínálatban megtalálhatóak a fiús játékok is, mint például a Versenyautó, a Pókember™, a Batman™ vagy akár a Rendőrség is, míg a kislányok Hercegnőkkel vagy Pónikkal játszhatnak. Mindemellett pedig mind valósághoz, mind pedig fantáziavilághoz közeli termékek közül is választhatnak a gyerekek.


Képességek fejlesztése

Az építőelemekkel való közös játék (barátokkal vagy szülővel) segítheti a gyerek társas és érzelmi készségeinek fejlődését. Az építőelemek szétosztásától kezdve, annak elhatározásán keresztül, hogy mit építsenek és milyen legyen a konstrukció, az építőelemekkel való játékig minden fontos képességet tanít és fejleszt - például a tárgyaló- és kompromisszum készséget, mások tiszteletét, segítőkészséget és szabálykövetést.
A LEGO® termékek fejlesztő hatással vannak a gyermek finommotorikus készségére, illetve szem és kéz mozgásának koordinációjára is. Az építőelemek megfelelő pozícióba mozgatása pontos kézmozdulatokat és térbeli gondolkodást igényel - nem beszélve a koncentrációról. Ezek a készségek egész életünk során fontos szerepet töltenek be és elsajátításukkal megnyílik az út a gyermekek előtt az olyan összetett feladatok irányába, mint a cipőfűzés, vagy az írás.
Építő játékként magától értetődő, hogy a LEGO® fejleszti a gyermekek logikáját. Ezen kívül megkönnyíti számukra számos elvont fizikai és matematikai fogalom megértését. Úgy, mint forma, terület, méret, hossz, minták és számok.

A LEGO® Juniors készletek 2014 márciusától elérhetőek a boltokban.
További információért keresse fel a 
www.LEGO.hu/juniors weboldalt.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja