SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babysitter kerestetik

Kandikó Éva [cikkei] - 2010-03-05
Amikor gyermekünk születése után először ébred fel bennünk a vágy, hogy elmenjünk vacsorázni életünk párjával kettesben, vagy jó lenne eljutni színházba, felmerül a kérdés: kire bízzuk a kicsit?
Babysitter kerestetik

Ha túljutottál az első sokkon, hogy másra kell bíznod szemed fényét akárcsak kis időre is, nem árt alaposan elgondolkozni, milyen is legyen az a bébiszitter, akit beengedsz a lakásodba és rábízod legféltettebb kincsedet. Mert tegyük fel, hogy nincs kéznél nagymama vagy más rokon, aki vigyázhatna a gyerekre, ezért bébiszitter szolgáltatását kell igénybe venned. Nos, ez nem tragédia, de kiválasztása mindenképpen körültekintést igénylő feladat. Akár ismerősök, barátok ajánlják a bébicsőszt, akár közvetítő iroda szolgáltatását veszed igénybe, tudnod kell, mit vársz el tőle, és ezt világosan megfogalmazva a tudtára is kell adnod.

  1. Kérj referenciát! Hívd fel telefonon a megadott referenseket, kérdezd ki őket alaposan a jelöltről.  Kérdezd meg, mit tartottak a legpozitívabbnak, illetve a legnegatívabbnak benne?
  2. Tudakold meg, hogy a közvetítő cég milyen képzésben részesíti az általa kiközvetített bébiszittereket! Magára adó cég tréningeket szervez a jelentkezőknek, ahol nemcsak arra készíti fel őket, hogyan kell reagálni vészhelyzetekre, de áttekintést ad számukra a gyermekek fejlődéséről, táplálásáról, gondozásáról, segítséget nyújt  a szülők és a bébiszitter közötti jó kapcsolat kiépítéséhez.
  3. Mindenképpen találkozz személyesen a kiválasztott bébiszitterrel, mielőtt először rábíznád kicsinyedet. Legjobb, ha erre a találkozóra otthon kerül sor, lehetőséget adva arra is, hogy megismerkedjen a gyermekkel.
  4. Figyeld meg, milyen reakciókat vált ki gyermekedből a kiválasztott személy. Semmiképp ne erőltesd a dolgot, ha azt látod, nincsenek összhangban, abból a későbbiekben semmi jó nem fog kisülni.
  5. Beszéld meg előre, mennyi az az összeg, amit óradíjként szánni tudsz a gyerekvigyázásra, van-e esetleg plusz szolgáltatás (vacsora, taxiköltség, hazaszállítás), amit nyújtani tudsz.

  6. Szögezd le  pontosan, mi az, amit elvársz a bébiszittertől, állapodjatok meg abban, milyen tevékenységek tartoznak a megállapodás körébe.  Ha nem beszélitek meg előre, nincs alapod azon morgolódni, hogy még az esti vacsora edényeit se öblögette el.
  7. Nagyon világosan add tudtára a bébiszitternek, hogy a te kívánságod az egyedüli, aminek eleget kell tennie. Ha arra kéred, ne adjon édességet a gyereknek este, az kőbe vésett szentírás, amit nem hághat át. Ha kitűzöd a lefekvés időpontját, azt mindenképpen tartsa be.
  8. Lehetőség szerint hosszan beszélgess vele, figyeld, milyen kérdéseket tesz fel a kicsivel kapcsolatban, mi érdekli, meséltesd előző tapasztalatairól, és te is próbáld minél jobban megismertetni vele a családot.
  9. Ha van rá lehetőség, csináljatok egy próba napot, amikor kiderülhet, illik-e a hölgy a családba, boldogul-e a gyerekkel, kijön-e a szülőkkel.
  10. Ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy abban, hogy jól fog bánni a gyerekkel, inkább keress mást!

Meséljetek Ti is tapasztalataitokról, mire kell figyelni babysitter-választáskor, milyen történetek estek meg veletek?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja