SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Pornhubról mintázta a tablóját egy végzős osztály - a tantestület elkobozta

Lakatos Dóra [cikkei] - 2022-05-04
Bár a végzős diákok figyelmét jelenleg az írásbeli érettségi köti le, egy veszprémi osztály diákjai egy másik problémával is szembekerültek: a tantestület elkobozta a tablójukat, miután rájöttek, hogy azt a Pornhubról mintázták. Bár az ötlet a legtöbb ember szerint vicces volt, a tantestület úgy gondolta, ez nem vet jó fényt az iskolára. Az elkobzással azonban az ellentétjét érték el annak, amit szerettek volna: a tablót jóformán az egész ország látta.
 A Pornhubról mintázta a tablóját egy végzős osztály - a tantestület elkobozta

A vicc, amit mindenki értékelt - a tantestületet kivéve

A középiskola utolsó éve nem csak az érettségire való felkészülésről szól, hiszen a diákok életük egyik legfontosabb részét zárják le. Az együtt töltött éveket, a barátságokat és a közös poénokat mindenki szeretné megőrizni az emlékezetében, és természetes, hogy a végzős osztályok szeretnének egy olyan maradandó nyomot hagyni, ami az ő stílusukra jellemző.

Erre tökéletesen alkalmas a tabló, hiszen örökre megmarad az iskolában és a diákok saját fényképalbumában is. Minden évben egyre kreatívabb ötletekkel állnak elő a végzősök, ami idén sem volt másképp: a legkreatívabb tabló díját - ha lenne ilyen -, valószínűleg a veszprémi Vetési Albert Gimnázium 12/B osztálya nyerné.

A végzősök bátrak voltak: tablójukat a legnépszerűbb pornóoldal, a Pornhub mintájára tervezték. A tabló az oldal "Pornósztárok" című rovatának mintájára készült, a diákok nevei mellől pedig nem hiányoztak a hitelesítést jelző kék pipák, valamint a rangsorolást jelző ikonok sem.

A tanárok sem maradtak le a tablóról: ők a "Még több" rovatban díszelegtek.

A diákok zsenialitása nem maradt észrevétlen: a Promotions és a 82nullanulla hírportálok is felfigyeltek a tablóra, és cikket is írtak róla.

Úgy tűnik, a cikkek okozták a diákok vesztét: az intézmény vezetője levelet írt a 82nullanulla szerkesztőségének, amiben közölte, hogy a tantestület számára csak a cikk megjelenése után vált világossá a tabló mintájának eredete, ezért a fényképet az iskola honlapjáról eltávolították, a tablót pedig azóta is zárt helyen tárolják.


A szülők és a közvélemény felháborodott

A tantestület döntését nem mindenki fogadta szó nélkül. Amellett, hogy a diákoknak ez egy örök emlék, a családok anyagilag is hozzájárultak a tabló elkészítéséhez, hiszen az ilyesmi nem olcsó dolog, és egyik szülő sem azért adott ki pénzt a családi kasszából, hogy a tabló elzárva álljon az iskolában, és egyik üzlet se tehesse ki a kirakatba.

Az egyik diák édesanyja a Promotions.hu-nak is nyilatkozott az esetről:


„A gyerekeknek csupán az volt a céljuk, hogy egy emlékezetes tablót csináljanak. Olyat, amilyen még soha, senkinek nem volt.”


Az édesanya elmondta, hogy a tabló tervére az osztályfőnök is rábólintott, így nem érti, most miért nem láthatja azt senki.

„Nem értem, ha akkor senkinek sem volt ellenvetése, akkor a tanárok most mi jogon teszik ezt?! Adják oda nekem, én kiteszem az üzletbe. Ehhez nincs joguk! Még ha az iskola állná a költségeket, vagy nem mutatták volna meg előtte a tanároknak, de mindenki tudott róla, hogy fog kinézni a tabló, és nem az iskola fizette.”

Az anyuka azt is hozzátette, hogy a gimnázium egyébként egy nagyon híres és jó iskola, az osztály tanulói intelligensek és a tanárokra sem volt soha panasz, éppen ezért nem érti most a tantestület viselkedését.

A közvélemény sem nézi jó szemmel a cselekedetet: a közösségi médián a kommentelők többsége felháborodott a tabló elzárásán, az igazgatónőt pedig meghívták Balázsék rádiós műsorába is.

A tantestület minden igyekezete ellenére a dolog visszafelé sült el: ahelyett, hogy senki nem látná a humoros tablót, most az egész ország láthatta azt. Talán a közvélemény hatására az intézmény vezetősége megenyhül, és meghagyja a diákok örömét.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja