A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kedves Szülők! Kedves Érettségizők!

- 2018-05-10
A mindennapi életemben ugyan nem a 18-20 évesekkel foglalkozom, de az elmúlt több mint 25 évben számtalan Gyerkőc tehetségét gondoztam, akiknek most zajlik életük legnagyobb kihívása, az érettségi.
Kedves Szülők! Kedves Érettségizők!

Bátran állíthatom, hogy nekik most és talán még sok-sok év távlatából is ez lesz a legnehezebb feladat!

Ne felejtsük el, hogy a Szülőknek is mérföldkő ez. Ezt az időszakot (18-21 év), a fiatal felnőtt kornak nevezi a szakirodalom. Tehát tetszik vagy sem, felnőttek lettek, ezáltal egyenrangú partnerek.
Higgyétek el, tudom mennyire nehéz, mind az érettségi vizsgák megélése, mind az, hogy szülőként elfogadjuk féltve őrzött Gyerkőcünk felnőtté válását. Szerintem mindkét félnek ugyanúgy meg kell küzdeni a feladattal.
 

Kedves Érettségizők!

Bízzatok Magatokban, nagyszerű emberek vagytok, akik sok-sok munkával, még több emlékkel gazdagodva eljutottatok idáig. Minden megélt pillanat gazdagított Benneteket, még az is, amiről nem is gondolnátok.
Nyugalom, nem kell többet megmutatnotok a vizsgákon, csak annyit, amennyit tudtok, de azt mutassátok meg a világnak! Veletek vagyok!


Kedves Szülők!

Nehéz, de annál szebb munkát végeztetek el az elmúlt 18-20 évben. Higgyetek magatokban!
Ha véletlenül egy kósza gondolatban az jutna eszetekbe: "mi van, ha mégsem", tudjátok, a múlton nem lehet változtatni. Ami most mindennél fontosabb: a jelen, szeressétek, segítsétek és bízzatok benne! Tekintsétek felnőttnek! Ne felejtsétek el, ez nem azt jelenti, hogy esetleg nem fog hibázni. De, fog! Számon kérni viszont akkor van jogod, ha Te az egész életed folyamán mindig, mindent jól csináltál.
 

Kedves valaha volt Gyerkőcök!

Üdvözöllek Benneteket a felnőttek között, legyetek jobbak, ügyesebbek, mint mi voltunk, váltsátok meg a világot! Fedezzetek fel csodákat magatokban és a világban! Szurkolok Nektek!
 

Kedves Szülők!

Sok erőt, türelmet és sok-sok szeretetet kívánok Nektek a következő, sokkal nehezebb 18-20 évhez.
Soha ne felejtsük, Ők a jövő.
 

Üdvözlettel: Gyerkőcökkel Suttogó

Pribránszki Marianna
Viselkedéspedagógus,Tehetséggondozó
Telefon: +36-30/429-5960
E-mail: info@gyerkocokkelsuttogo.hu
Facebook: Gyerkőcökkel Suttogó
Honlap: www.gyerkocokkelsuttogo.hu 

Indexkép: flickrTed Eytan

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja