A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vicces mondatok, melyek megmutatják a kamaszoknak, mi is a felnőtté válás

Papp Gyöngyi [cikkei] - 2018-02-26
A kamaszok gyakran dobálnak nagy szavakat, amikor a szabályokat felállító szüleik nem akarnak együttműködni velük. Első körben ott van az "alig várom, hogy elköltözhessek innen!". Nem igaz?
Vicces mondatok, melyek megmutatják a kamaszoknak, mi is a felnőtté válás

Mi is hatalmas bulinak képzeltük a felnőttek életét tiniként. Emlékeztek még, milyen idealista képeket dédelgettetek magatokban erről az időszakról? A nagy büdös önállóságról, saját keresetről, különköltözésről, amik persze egy soha meg nem szűnő buliidőszak kellékei lesznek csupán...

De mit mondhatunk a felnőtté válásról mi, akik már bőven benne dagonyázunk? Mit is jelent ez igazából, milyen vicces bölcsességeket adhatunk át a nyomunkban lépkedő gyermekeinknek?

 1. Amikor még gyerek vagy, leesel a fáról vagy perecelsz egy hatalmasat, sitty-sutty felpattansz és azt mondod: "Jól vagyok!". Később ez már nem megy ilyen lazán. Gyakoribb, hogy egy óvatlan mozdulattól úgy beáll a nyakad, hogy teljes testtel fordulsz minden hang irányába.
 2. A fiatal felnőttek élete nem annyira egyszerű, mint képzelnénk. Például a barátaim fele most házasodik, vagy már gyereket vár, a másik fele pedig annyira bepálinkázott, hogy nem találja a telefonját, ha hívom.
 3. Akkor döbbensz rá, mennyire megöregedtél, amikor a szüleidtől azt kéred szülinapodra, hogy fizessék már be a villanyszámládat, vagy a kocsi részletedet.
 4. A felnőttéválás azt jelenti, hogy már nem a pattanásokra ajánlott krémet keresed, hanem a ránctalanítót.
 5. Ha felnőtt vagy, azt jelenti, hogy tök mást mondasz, mint amit szeretnél. Például a munkahelyeden nem azt fogod mondani, hogy "b..sszameg!", hanem hogy "oh, tökéletes!".
 6. Gyerekként, ha rosszat tettél, a szüleid bezavartak a szobába, hogy gondolkodj el azon, amit tettél. A felnőttéválás azt jelenti, hogy innentől kezdve csak ezt csinálod minden este.
 7. Huszonévesnek lenni olyan, mintha egy videójátékot játszanál, aminek nem volt kedved elolvasni a használati utasítását és csak ugrálsz, rohangászol, próbálod kitalálni mik a szabályok és egyáltalán, mi a célja ennek az egésznek.
 8. Ha felnőtt vagy, bármit ehetsz vacsira. Akár egy doboz jégkrémet, vagy egy rakás csokis kekszet. A gáz az, hogy ez csak akkor jut eszedbe, ha totál magad alatt vagy.
 9. A felnőttkor azt is jelenti, hogy muszáj megenned a megbarnult banánt is, mert pénzt költöttél rá.
 10. A felnőttkor legnagyobb kihívása, hogy találj egy nálad felnőttebbet, aki megtanít erre az egész felnőttesdire végre.
 11. Gyerekként mindenki felnőtt akar lenni, aztán ha már megtörtént, más se szeretne, csak felhőtlenül cigánykerezni, szánkózni vagy seggeseket ugrálni egy gumimatracról a vízbe.
 12. A felnőtté válás azt is jelenti, hogy innentől baromi sok időd van azon tépelődni, hogy miért ilyen rövid az élet.
 13. A legtöbb felnőtt barátság nem áll másból, mint kitalálni, ki fogja legközelebb lemondani a közös programotokat. 
 14. Felnőttnek lenni 99 %-ban abból áll, hogy rájöjj, mi a frásztól fáj a hátad már megint.

Indexkép: peter biermanfreeimages.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja