SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy tengerimalac sorsa, avagy az örökbefogadás rejtelmei

Szabó Csilla [cikkei] - 2008-11-14
Nagyon nehéz egy kisgyereknek megértenie mit jelent az örökbefogadás. Sokszor sokféle formában beszélgettünk már erről a témáról. De nagyon nehéz neki elfogadnia, hogy nem az én pocimban volt.
Egy tengerimalac sorsa, avagy az örökbefogadás rejtelmei

Kitalálta, hogy mágnes van bennünk és az vonz egymáshoz amikor nem vagyunk együtt. Ez egy gyönyörű elképzelés egy 4 éves gyerektől.
Azt mondta 5 évesen, hogy akkor a nagypapa hasában volt. Ebben is rátapintott a lényegre, mert a papa hasa pont úgy domborodik, mint egy félidős terhes kismamáé. Hát persze, ha az enyémben nem volt, valahol csak kellett lennie? Nem?

Kisfiunk most 7 éves és végre sikerült megértenie az örökbefogadás lényegét. Azt, hogy ez mekkora öröm volt számunkra. Nem csak megértette, de át is élte. Ez így önmagában nem annyira érdekes, de maga a folyamat annál inkább.

Már tavaly is terveztük, hogy veszünk egy tengerimalacot. Kis lakásban élünk és ez látszott a legcélszerűbbnek. De akkor még nem volt alkalmas, mert Kristóf nem tudott rendszeresen feladatot végezni. Márpedig én nem magamnak szerettem volna állatot, társat...
Egy hónappal ezelőtt elkezdtük a malacos oldalak böngészését. Majd 10 perc múlva egy listás levelünk érkezett, tagjai vagyunk ugyanis egy waldorfos levelező listának. Íme a levél:

"Sziasztok!
Gazdát keresnek anyukámék a csatolmányban látható tengerimalacnak. Neve Pierre,kora másfél év,fizimiskája mellékelve.
Nagyszerű, kedves, kimondottan szelíd,bújós állatka.
Extrák: ketrec teljes felszereléssel (etető, itató, kisház)
használati utasítás. Ha érdekel, hívjatok engem: Sára"

Majd leestünk a székről örömünkben, amikor elolvastuk,  ez akkor a Mi  malackánk, ezt Mi várjuk! Kaptam a telefont, de nem vette fel, írtam az emailt:

"Szia Sára!
Mi nagyon szeretnénk Pierret örökbefogadni. Éppen most nézegettük a tengerimalacos oldalakat Kristóffal. A kutyus még egy kicsit nagy "falat"lenne,
de a malaccal valószínűleg boldogulnánk. Csilla, Kristóf"

Így hoztuk haza szombaton a malacot és közben Kristóf átélhette, hogyan zajlott az ő örökbefogadása. Végre megérezte, hogyan vártuk őt, hogyan rohantunk érte, hogyan akartuk őt.

És ez több eredményt hozott, mint amit vártam. Kapcsolatunk azóta felforrósodott, már nincs arra szüksége, hogy óvatos legyen velünk, tudja hogy teljes szívünkkel szeretjük. Teljesen elfogadta a saját teremtéstörténetét, legalizálva lett érkezése a mi családunkba. Átadta magát a tiszta szeretetnek, el tudja fogadni gátak nélkül az én szeretetemet.

És ő is észreveszi, hogy a "malac" óta másképp, erősebben tud kötődni hozzánk.

Szabó Csilla örökbefogadó szülő

Fotó:
mic.bruns: Meerschweinpärchen 

Szabó Csilla


Szabó Csilla
Szakvizsgázott gyógypedagógus, mozgásterapeuta

Idegrendszer fejlesztő mozgásterápia óvodásoknak, kisiskolásoknak: kedd, szerda, péntek 17-19 h. között a XXII. kerületben.

Elérhetőségeim:
Jelentkezni lehet:
Telefon: 06-30/325-38-88
E-mail: szcsilla66@gmail.com
Facebook:
  • http://www.facebook.com/csilla.szabo.980

  • http://www.facebook.com/mozgasterapia?fref=ts

  • http://www.facebook.com/pages/CsiMoTa-Fejleszt%C5%91-Napk%C3%B6zi/210578542412380?fref=ts
  • Kérjük, támogasd munkánkat!

    Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

    Banki átutalással:
    Magnet Bank 16200106-11697987
    Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
    Közlemény: Média támogatás

    Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

     

    (A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

    LEGOLVASOTTABB

    Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

    Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

    Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
    A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

    A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

    Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
    Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

    Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

    Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
    Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

    Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

    Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
    Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

    Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

    Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
    A szerkesztő ajánlja