SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

107 éves lesz Gizi néni, aki szerint ha az embernek tiszta a lelkivilága, akkor minden jóra fordul

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-04-17
Az orvosok is a csodájára járnak Gizi néninek, akinek olyanok a leletei, mint egy 40 éves nőnek. 107 éves lesz, de azt mondja, egyáltalán nem érzi magát annyinak, és még tervei vannak az életben. Azt is elárulta, mi tartja őt ilyen fiatalon.
107 éves lesz Gizi néni, aki szerint ha az embernek tiszta a lelkivilága, akkor minden jóra fordul

"Maguk az orvosok is azt kérdezik: Gizi néni, mit csinál?"

Nemecz Gizella 1917. április 14-én született Karcagon. Az nlc-nek adott interjúban azt mondta, annak köszönheti, hogy mindig jól tudja magát érezni a bőrében, hogy könnyen tud alkalmazkodni. 

"Édesapámék mindig megtanítottak arra, hogy arra vigyázzak, hogy mindig alkalmazkodnom kell a megadott körülményekhez. És én annak köszönhetem, hogy ilyen jól tudom érezni magamat, mert én mindig tudok alkalmazkodni a körülményekhez."

Mint mondja, édesapjától azt is megtanulta, hogy bármennyire is meg van szorulva, mindig ossza meg a másikkal, amije van. 

Gizi néni nagyon büszke a családjára, két fia van, egyikük 70, másikuk 73 éves. Gyakran csinálnak együtt közös programokat, például társasjátékoznak, ami szellemileg is fitten tartja őt. 

Rengeteg helyen dolgozott élete folyamán, volt gépírónő Karcagon, aztán Budapestre költözött, ahol gyerekgondozónak tanult, később Karcagon volt postahivatalban tisztviselőnő, de dolgozott takarítónőként és faipari vállalatnál is, ahol léceket hordott az asztalosoknak. Mint mondja, a fizikai munka sem viselte meg annyira, mindenen túl tudta tenni magát. 

A háborúról is sok emléke van: 

"Bementünk a pincébe, becsuktuk az ajtót és abban a pillanatban egy nagy zuhanás, és pont a mi lakásunkat érte a bomba." 

Könnyűnek semmiképp nem mondható az élete, nemcsak a háború és a fizikai munka miatt - több családtagját is ápolnia kellett már. 

107 éves lesz, de azt mondja, nem érzi magát ennyinek.

"Nekem terveim vannak. Elgondolásaim. Én mindennel foglalkozom az égvilágon. Rengeteget kézimunkázom, gobleineket csinálok. Ez egy olyan élvezet csinálni!"

Keresztrejtvényt fejt, használ számítógépet, rengeteget olvas, eljár a családdal társasjátékozni. Ezek tartják őt fiatalon. 

"Maguk az orvosok is azt kérdezik: Gizi néni: mit csinál? Azt mondták, hogy a leleteim egy 40 éves nőnek örülne, ha olyan lenne."

Gizinek egyetlen kívánsága van. 

"Azt az egyet kérem a Jóistentől, hogy mivel annyi mindenen átmentem, most adja meg az igazi békét, hogy én azt megérhessem. (...) A világba jöjjön el a szeretet. Ha az embernek a lelkivilága tiszta, becsületes, akkor minden jóra fordul" - mondja az asszony.

Jó egészséget és még sok-sok boldog évet kívánunk neki és a családjának!
 


 

Indexkép (illusztráció): Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja