SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ez történik veled, miután elveszíted a szüleidet - 5 szomorú változás az életedben

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-04-11
Aki elveszíti a szüleit, más emberré válik. Más szemmel néz a világra, minden egyes ünnepen összeszorul a szíve, hogy nincsenek vele a szülei. Nem tudja csak úgy felhívni őket, tanácsot kérni, és sajnálja, hogy az unokák sikereit sem tudták megérni. Azt kívánja, bárcsak egyszer újra megölelhetné őket!
Ez történik veled, miután elveszíted a szüleidet - 5 szomorú változás az életedben

Ezekkel a változásokkal jár, ha valaki elveszíti a szüleit
 

1. Más szemmel nézel a világra

Amikor elveszíted a szüleidet, akkor döbbensz rá, hogy mennyire egyedül vagy a világban. Hogy már senki sem hív téged a fiának vagy a lányának, és hogy az élet milyen múlandó. Hogy akiket egykor olyan erősnek láttál, azok szép lassan megöregedtek és végül el kellett búcsúznod tőlük. Hogy az életben mindenki a saját harcát vívja, és az ember egy magányos farkas.
 

2. Minden egyes ünnepen összeszorul a szíved

Legyen az születésnap, névnap vagy karácsony, ezek az ünnepek már soha nem lesznek olyanok, mint régen. Nem lesznek ott ugyanis a szüleid a nagy családi összejöveteleken. Azt kívánod, bárcsak ajándékok helyett lenne még egyszer lehetőséged arra az életben, hogy megöleld, megpuszild őket és beszélgess velük egy kicsit.
 

3. Nem láthatják a gyerekeidet felnőni

Ha már nincsenek veled a szüleid, nagyon fájó lehet számodra a gondolat, hogy nem láthatják az unokájukat többé. Amikor történik valamilyen siker a családotokban, arra gondolsz, de jó lenne most felhívni őt és elmondani neki, hogy felvették az unokáját abba az iskolába, vagy megnyerte az úszóversenyt, vagy csak elmesélni, hogy milyen jó volt a nyári tábor. De már sosem tudod neki ezeket elmondani, és csak remélni tudod, hogy az égből figyel titeket és nagyon büszke rátok...
 

4. Nem tudsz tőlük tanácsot kérni

Milyen jó volt, amikor beteg voltál és anyukád még felnőttkorodban is besegített olyankor, átjött, hogy egy kicsit levegye a terheket rólad, elvitte a gyerekeket a játszótérre, hogy te tudjál pihenni. 

Vagy amikor el voltál keseredve a munkahelyed miatt, ő volt az egyetlen, aki tartotta benned a lelket, és hozzá bármikor fordulhattál tanácsért is. Néha eszedbe jut, milyen jó lenne most is csak úgy felhívni, kikérni a véleményét. Vagy amikor nem emlékszel, hogy azt a sütit pontosan hogyan is kellett olyanra készíteni, ahogy ő csinálta - ezeket azonban már nem tudod többé megkérdezni tőle.
 

5. Akkor döbbensz rá, hogy mennyire szeretted őket

Amikor elveszítünk valakit vagy valamit, sokszor akkor döbbenünk csak rá, hogy valójában milyen sokat jelentett nekünk és mennyire hiányzik. Sok esetben így lehet ez a szüleinkkel is.

Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy nyernek értelmet dolgok a múltból, úgy jövünk rá arra, hogy mit miért tettek, miért szidtak le vagy miért tiltottak dolgoktól, és hogy tulajdonképpen csak vigyázni akartak ránk és azt akarták, hogy nekünk a lehető legjobb legyen. Haláluk után soha szűnni nem akaró fájdalom lehet rajtunk úrrá, ha erre gondolunk - ez idővel enyhülhet, de teljesen talán sosem gyógyulnak be ezek a sebek. 


Ne várjunk addig, amíg ők már nem lesznek! 

Ha még van időnk, szeressük egymást, ameddig csak lehet! Ha ez eddig nem volt szokásunk, mutassuk ki a szeretetünket! Hívjuk fel, látogassuk meg őket gyakrabban. Törődjünk velük, ne csak ők törődjenek velünk. Foglalkozzunk velük, értsük meg, milyen nagy szükségük van ránk, a jelenlétünkre, az élménybeszámolóinkra. 

Ha ezekre nem fordítunk elég figyelmet addig, amíg még van rá lehetőségünk, utólag életünk végéig bánni fogjuk, hogy nem tettük.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja