SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit tegyen a nő, ha nem csinos? - Egy férfi gyönyörű válasza

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-03-16
Az egyik közösségi oldalon tette fel a kérdést egy nő, amire egy férfi nagyon szép választ írt. Mintha csak egy névtelen szerelmes levelet olvasnánk.
Mit tegyen a nő, ha nem csinos? - Egy férfi gyönyörű válasza

/Kiemelt képünk illusztráció/

Egy szerelmes férfi nem objektíven néz a nőre

A Reddit nevű közösségi oldalon egy nő azt a kérdést tette fel, mit tehet valaki, ha nem csinos, hogyan tudná elfogadni magát. A kérdés és a válasz is névtelenül érkezett. 

“Sose voltam csinos, mindegy, hogy milyen a frizurám vagy a sminkem, egyszerűen nem vagyok szép. És nagyon utálom magam ezért. Úgy érzem, ha akármilyen kudarcom van életben, az a külsőm miatt van. Aki hasonlóan így érez, hogyan tud ezzel megküzdeni?" - kérdezte egy nő. 

Rengeteg válasz érkezett, egy férfié azonban kitűnik az összes közül. Nagyon szép és tanulságos írás. 

“Higgy nekem, én tudom, milyen érzés utálni a testedet. Voltam Irakban a háborúban katona, vannak sebhelyeim és tudom, hogy soha nem fogok úgy kinézni, mint régen. Igen, ez rémes. De most szeretném elmagyarázni, hogyan is szeret bele egy férfi egy nőbe. Lehet hogy furcsa lesz hallani, pedig ez egy valós dolog, mint a halál vagy az adók.

Tehát a férfi találkozik a nővel. Először talán fel sem figyel rá. Úgy gondol rá, mint egy nő, vagy egy ismerős, kolléga, stb. De aztán idővel jobban megismeri őt. És a férfi ekkor elkezd a nőn észrevenni olyan dolgokat, amik tetszenek neki benne. Ez lehet bármi, akár az orra íve is, vagy az a hely, ahol a haja töve találkozik az arcával. Bármi tetszhet neki benne. Tényleg bármi. 

Aztán még jobban megismerik egymást. És a férfi már egyre többször figyeli a nőn azokat a vonásokat, amik tetszenek neki. Aztán észrevesz más dolgokat is rajta. Például, hogy milyen aranyosan nevet, vagy hogy hogyan ráncolja a homlokát. Folyamatosan figyeli rajta ezeket a kis részleteket, mert ezektől jól érzi magát. 

Aztán egy nap, az is lehet, hogy búcsúzáskor, átölelik egymást. És a férfiben ekkor megváltozik valami. Már másra sem tud gondolni, csak a nőre, és az ölelésére. A nő lélegzetére, ahogy a melle finoman hozzáért, vagy az illatára. Álmodozni kezd róla, és aztán azon kapja magát, hogy rájön: tetszik neki a nő. A  gödröcskéi, a gesztusai, egyszerűen ő maga. 

Mintha egy fekete-fehér fotó hirtelen egy színes, 3 D-s mozivá alakulna. A férfi csak arra tud gondolni, hogy minél gyakrabban a nő közelében szeretne lenni. Szeretné őt látni, érezni, és szeretné boldoggá tenni. Az a nő neki úgy ahogy van gyönyörű és tökéletes. 

Egy szerelmes férfi nem objektíven néz a nőre. Hanem egy szűrőn keresztül, amit “érzékelési illúziónak” is hívhatunk. A férfi nem azt a nőt látja, akit a nő a tükörben lát. A férfi ennél sokkal különlegesebbet lát. 

Nézzünk csak meg egy idős házaspárt. Ahogy a bácsi néz a nénire. Lehet, hogy a bácsinak is tetszenek a fiatal, szép lányok jóganadrágban. De amikor a párjára, a nénire néz, megcsillan a szeme. Hiszen ő nem egy öregasszonyt lát. Hanem egy csodát. A szerelmét. 

Higgyétek el, ez nem süket duma. Tudom miről beszélek, mert én is átéltem."

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja