SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Indul a Szenior Akadémia nyolcadik szemesztere a Semmelweis Egyetemen

Családinet [cikkei] - 2023-01-30
Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait a február 6-án nyolcadik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül. A részletes program ide kattintva érhető el.
Indul a Szenior Akadémia nyolcadik szemesztere a Semmelweis Egyetemen

A tavaszi szemeszter nyitó alkalmát dr. Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet professor emeritusa tartja „A pandémia tanulságokkal és felelősséggel” címmel. Ezt követően minden hétfőn újabb témával várják a résztvevőket.

A sorozat következő előadásain szó lesz többek között még a hormonbetegségekről: fókuszban a mellékvese, a hipertónia fékentartásáról, a jelátviteli folyamatokról a gyulladásos betegségekben, a gyógyszer, -étel, -alkohol, -dohányzás, -koffein interakciókról és klinikai jelentőségükről, valamint a krónikus fájdalom neuromodulációs kezeléséről és a Sürgősségi Orvostani Klinika szervezéséről, működéséről és az idős betegek ellátásáról.

Ezen kívül a depresszió tüneteiről és kezeléséről, az időskori elesések megelőzéséről, a parodontológiáról és a hazai transzplantáció lehetőségeiről is hallhatnak előadást az érdeklődők.

Dr. Nagy Zoltán professor emeritus, a Szenior Akadémia szakmai vezetője kiemelte:  az előadásokon az egyetem vezető professzorai és kutatói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

Dr. Nagy Zoltán professor emeritus

A Szenior Akadémián való részvétel ingyenes, de egyszeri, online regisztráció szükséges, amelyet a programsorozat honlapján lehet megtenni, mellyel az összes előadás megtekintésére jogosulttá válnak a résztvevők. A rendezvényt online tartják meg, a prezentációk interneten keresztül, a Zoom program segítségével követhetők.

A Szenior Akadémiát 2019-ben hirdette meg először a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem, amely az oktatás, kutatás-innováció és gyógyítás hármas egysége mellett kiemelt feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a tudományos ismeretterjesztést, prevenciós célú, népegészségügyi programok által.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja