SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

60 év korkülönbség: tényleg lehetséges az ilyen "szerelem"?

Lakatos Dóra [cikkei] - 2022-06-07
Nemrég nagy port kavart a médiában a 78 éves fideszes polgármester és a 18 éves leányanya házzaságának esete. Az idős férfinek sokan a védelmére keltek, ám emellett rengetegen támadják, hiszen a lány még csak most lett nagykorú, a kapcsolat pedig valószínűleg már tartott egy ideje. Vajon lehet a szerelem ENNYIRE kortalan?
60 év korkülönbség: tényleg lehetséges az ilyen "szerelem"?

"Régen is volt ilyen" - de vajon ettől normális lesz?

Egészen vegyes érzéseket váltott ki az emberekből a nemrégiben történt esemény: Kunhegyes polgármestere, a 78 éves Szabó András feleségül vett egy épphogy a 18. életévét betöltött leányanyát, akinek a kisfia 4 éves - írta meg a Blikk.

A kapcsolat feltehetőleg már tart egy ideje, hiszen ahhoz, hogy egy pár eljusson az esküvőig, normális esetben kell egy kis idő, legalább néhány hónap. A lány azonban csak nemrég lett felnőtt korú, a 78 éves polgármester tehát valószínűleg egy kiskorúval ápolt szerelmi viszonyt az esküvő előtt.

Ha ez önmagában még nem lenne elég sokkoló, a lánynak ráadásul egy 4 éves gyermeke is van, akit egyedül nevel. A helyiek szerint a lány 13 éves volt, amikor teherbe esett egy harmincas éveiben járó férfitól.

A kunhegyesiek már hetek óta készültek a lagzira, a nagy napon pedig a város apraja-nagyja kivonult megnézni az "ifjú" párt. A lakosok szerint a polgármesternek nemrég ért véget a házassága egy nála szintén sokkal fiatalabb, 25 év körüli hölggyel.

Az ügy nemcsak a kunhegyesieket, de az internet népét is megosztotta, hiszen igen sok etikai kérdést vet fel. 

Egyesek szerint ha most nem egy politikusról, hanem egy rocksztárról lenne szó, akkor mindenki csodálná, amiért egy ilyen fiatal lányt "fel tudott szedni", és különben is, a szerelem vak és kortalan, régen is előfordult, hogy valaki nála 20, 30 évvel fiatalabb házastársat választott magának.

De vajon amiért régen előfordult, ma is megengedhető? Vajon egy politikus megengedheti magának ugyanazt, amit egy rocksztár? Nem kellene egy vezetőnek valamiféle erkölcsi példát mutatnia? Vajon ugyanolyan 20 év korkülönbség, mint 60? Létezhet igaz szerelem két ennyire más generációba tartozó ember között?


Igaz szerelem, vagy manipuláció és az egó növelése?

Joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés: mi vesz rá arra egy majdnem 80 éves embert, hogy feleségül vegyen egy olyan lányt, aki még csak most lépett ki a gyerekkorból, és az unokája lehetne?

Azt persze nem kérdőjelezzük meg, hogy a szerelem képes a legfurcsább dolgokra is rávenni az embereket, azonban valamiért mégis nehezen hihető ez a verzió a legtöbb ember számára, hiszen miféle közös témája lehet egy 18 évet éppen betöltött lánynak és egy 78 éves férfinak?

Igen, valóban előfordult a szüleink idejében is, hogy egy-egy pár két tagja között 20-30 év korkülönbség volt, azonban egy 30 éves és egy 50 éves ember nagyobb valószínűséggel megérti egymást, mint egy olyan lány, akinek még iskolában lenne a helye, és egy javában nyugdíjas korban járó, idős férfi.

Azonban ha nem az előítéleteket legyőző, igaz szerelem a válasz a kérdésünkre, akkor mégis mit akarhatnak egymástól?

Gondolhatunk arra, hogy a nagypapa korú polgármesternek valószínűleg a fiatalabb nők az esetei, azonban 78 évesen már egy 30-40 éves nő is sokkal fiatalabb, mint ő. A szóban forgó lány ráadásul még csak nem is huszonéves, hanem mindössze 18, ami egy átlagos idősebb férfi számára még gyerekszámba megy, hiszen nemrég még az is volt.

Valószínűleg sokat nyom a latban az is, hogy egy nyugdíjaskorú, sokat látott, hatalmi pozícióban lévő férfi nyilván sokkal nagyobb sikerrel tud manipulálni egy fiatal, kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt, mint egy felnőtt, érett, korban hozzáillő nőt.

Nem szabad elfelejtenünk azt az információt sem, hogy a lány mindössze 13 évesen már terhes volt egy harmincas éveiben járó férfitól, ami valószínűleg erősen traumatizálta őt már egészen korán. Bár nincs információnk a történtekről, de még ha szigorúan véve nem is nemi erőszakból fogant a gyermek, és a lány a beleegyezését adta az aktushoz, akkor is áldozatául esett egy felnőtt férfi manipulálásának.

Bár Magyarországon a beleegyezési korhatár tragikusan alacsony, nem szabad elfelejtenünk, hogy egy gyerek beleegyezése nem egyenlő egy felnőttével, és még ha a legtöbb esetben sajnos nem is minősül a törvény szerint pedofíliának egy tinédzserrel való szexuális kapcsolat, erkölcsileg mindenféleképpen megkérdőjelezhető.

Azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy maga a terhesség, a gyerekszülés és a gyereknevelés is egy feldolgozandó trauma, és hatalmas lelki érettséget igényel, neki pedig tinédzserként kellett átmennie azon a dolgon, ami gyakran még a felnőtt nőket is megviseli.

A fiatal lány a terhesség következtében feltehetően kiesett az iskolából, nem kapott megfelelő edukációt, nincsen sem szakmája, sem érettségije, és most is neveli a 4 éves gyermekét - nem nehéz tehát látni, hogy egy ennyire fiatal és ennyire kiszolgáltatott helyzetben lévő lánynak mekkora biztonságot nyújthat a hatalmi figura, akinek a személyében megtestesül az anyagi biztonság, a magasabb státusz, a köztisztelet és a gondtalan élet reménye.

Természetesen rendkívül könnyű lenne aranyásót kiáltani az éppen nagykorúvá vált lányra, azonban érdemes tudni, hogy a hasonló traumákon átesett lányok gyakran valóban vonzódnak a hasonló, biztonságot nyújtó apafigurákhoz, és valódi szeretetet éreznek irántuk, nem beszélve a háláról, amit az életük megváltoztatása miatt éreznek.

Szabó András ráadásul magas, még 78 évesen is jó kiállású férfi.

A manipulálhatóságon kívül más "előnyökkel" is járhat a polgármester számára fiatal felesége: köztudott, hogy a férfiak körében igen gyakori a kapuzárási pánik. Bár a jelenség általában korábban köszönt be, nem ritka, hogy befolyásos férfiak még 70-80 évesen is fiatal nőkkel próbálják meg bebizonyítani a világnak, hogy ők bizony még mindig tudnak hódítani.

Egy gyönyörű fiatal lány könnyen biztosíthatja az orvosságot az önbizalomhiányra, hiszen már a látványa is napi szinten növelheti a férfiegót.

Ez nyilván mindkettőjük számára jövedelmező "üzlet" - legalábbis egy darabig. Az ilyen kapcsolatokban a lányoknak legtöbbször nem sok szabad akaratuk van. Legtöbbször évekig észre sem veszik a manipulációt, amikor pedig igen, sokszor már nem tudnak kilépni a kapcsolatból.

Szabó András 78 éves, ami azt jelenti, hogy ha jó egészségnek örvend, akár 10-15 évig is élhet még, tehát előfordulhat, hogy a lány a fiatal éveit a polgármester feleségeként fogja leélni. Várhatóan előbb-utóbb ő is rájön, hogy szeretne még átlagos dolgokkal foglalkozni, bulikba járni, ismerkedni, olyan dolgokat csinálni, mint a többi fiatal, amire most úgy tűnik, egy darabig nem lesz lehetősége. Ha ez bekövetkezik, az mindkét fél számára kellemetlen lesz.

Természetesen ez puszta spekuláció, hiszen nem ismerjük személyesen sem a vőlegényt, sem a menyasszonyt, mindezekre csupán a hasonló kapcsolatok dinamikájából következtethetünk. Mindenesetre reméljük, hogy a házasságuk nem ad okot a hasonló kapcsolatok normalizálására hazánkban.

Indexkép (illusztráció): Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja