SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megható: karjába vette a síró gyereket a professzor, majd folytatta az órát - Baba mellett is tanulhatunk!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-10-19
Csak "baba suttogóként" emlegetik a jeruzsálemi professzort, aki karjába vette egy diákja babáját, amikor az sírni kezdett, és az anya ki akart menni vele az óráról. 2020-ban pedig az ELTE-n vizsgázott Niki, akinek hét hónapos kisfia, Levente végig az ölében ült és behatóan tanulmányozta a feladatlapot. Csak néhány példa arra, hogy baba mellett is lehet tanulni, nem is akárhogyan!
Megható: karjába vette a síró gyereket a professzor, majd folytatta az órát - Baba mellett is tanulhatunk!

Sírni kezdett a baba, a professzor karjába vette és megnyugtatta

A Héber Egyetemen Sydney Engelberg óráján egyszer csak sírni kezdett az egyik diák kisbabája. Az édesanya ki akart menni vele a teremből, de a professzor odalépett hozzájuk és karjába vette a síró csecsemőt. Tette mindezt anélkül, hogy megszakította volna a tudományos érvelését az óráján.

Engelberg professzor híres arról, hogy lehetővé teszi a fiatal anyák számára, hogy magukkal vigyék az előadásaira a babájukat, mondván: egy anyának sosem szabad választania a gyermeke és a tanulás között. A kommentelők csak gratulálni tudtak a professzor magatartásáért, a legtöbben azt írták, hogy ilyen emberekre van szükség az oktatásban.
 


Levente, a hét hónapos rutinos egyetemista

Nem is kell olyan messzire menni, Magyarországon is történt hasonló eset. 2020  január 15-én az ELTE Savaria Egyetemi Központban Niki, az egyik levelező tagozatos diák németből szigorlatozott. A vizsgára pedig magával vitte hét hónapos kisfiát, Leventét is, aki nagyon ügyesen végigülte a vizsgát anyukája ölében.

”A kisfiú fegyelmezetten viselkedett a vizsga ideje alatt is: amíg Niki írt, általában behatóan tanulmányozta a feladatlapot. Ezen kívül Levente figyelmét főleg a helyiség lámpáinak fénye kötötte le, úgy tűnt, egyenesen ellenállhatatlannak tartja – mint ahogy őt, a körülötte megforduló felnőttek; fényt hozott az életükbe ezen a szürke, ködös januári napon” – írta az egyetem a Facebook oldalán.


Baba mellett sem kell félretennünk a tanulást

Biztos sokan felhördülnek, amikor azt mondjuk, hogy baba mellett bőven jut idő a tanulásra, így aki kedvet érez hozzá, az bátran vágjon bele, vagy folytassa tanulmányait! Igen, első hallásra ez egy kicsit meredek, hiszen még csak most szültél, fájdalmaid vannak, rengeteg energiát vesz el a szoptatás és az éjszakázás sem mellékes dolog… Mellette főznöd, mosnod, takarítanod is kell, és nem ártana az sem, ha legalább hetente egyszer meg tudnád mosni a hajadat. Na igen. De jó szervezéssel minden kivitelezhető, csak akarni kell!
 

  • Kérj segítséget a rokonaidtól, barátaidtól! Kérd meg anyukádat, hogy jöjjön át néha segíteni, hogy 1-2 órát tanulhass!
  • Kérd meg a párodat, hogy egy időre vállaljon át bizonyos feladatokat a háztartásban!
  • Ha megteheted, akkor rendeld az ebédet vagy kérd meg néha a dédiket, ha még élnek, hogy főzzenek rátok! Biztos örömmel segítenének!
  • Ismerkedj meg a környezetedben, vagy akár az interneten egy olyan anyukával, aki hasonló cipőben jár, mint te! Beszéljétek meg, hogy vigyáztok a másik gyerekére, amikor be kell menni az iskolába vizsgázni!
  • Használd ki az alvásidőket! Tudom, könnyű ezt mondani, mert napközben is fáradt vagy és alig várod, hogy letehesd a kicsit, de ők még tényleg sokszor alszanak napközben - próbálj meg beiktatni egy kis tanulást ezekre az időszakokra! Hidd el, kifizetődik!

A tanulás soha nem vész kárba, és sosem késő elkezdeni, még babával sem!

Indexkép: StockSnap képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja