SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogy micsoda a távmunka? Hogy nem ismered?

Rindt Kata [cikkei] - 2010-12-06
Azt már tudjuk, hogy időt és pénzt lehet vele spórolni, azt is tudjuk, hogy gyerek mellett ideális, hogy környezetkímélő, és rengeteg hasznos oldaláról megvilágítottuk. Azonban még mindig nem tudjuk, mi a fene az a távmunka!
Hogy micsoda a távmunka? Hogy nem ismered?

Az egyszerűség kedvéért nézzük meg, mit mond a wikipédia:
„A távmunka általában személyi számítógépen vagy notebookon illetve egyéb IT eszközök használatával végzett olyan szellemi tevékenység, amelyben a munkavállaló otthon, vagy egy közelébe kihelyezett munkahelyen (például teleházakban, vagy távmunka központokban) - különösen munkajogviszony keretében - önállóan old meg feladatokat, a földrajzilag elkülönült és távol eső helyen lévő munkáltató megbízásából. A távmunka a munkaszervezés /munkavégzés modern eszközökkel végzett formája, amelyre a vonatkozó szabályokat a magyar jogban a Munka Törvénykönyve X/A fejezete tartalmazza. A távmunka alkalmazási területe jóval tágabb, amint a kodifikációs eljárás során a jogalkotó kijelölt. Távoli helyről történő munkavégzés egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszonyok esetében is elképzelhető. (Pl. megbízás, önfoglalkoztatás).”

A fenti sorokat bőven értelmezve, minden számítógép előtt eltöltött idő munkavégzésre fordítható. Idáig számítógép előtt közösségi portálokon vagy fórumokon vettél részt, azzal töltötted az időt - ezt lehetne felváltani munkára. Az internetes aukciós tereken, vagy apróhirdetéseken keresztül bonyolódó kereskedelem is tekinthető munkának, ennek még pénz is lehet a vége, amennyiben Te vagy az eladó. Most nem a munkáltató kilétén van a hangsúly, hanem a számítógép előtt ülő, órákat eltöltő (esetünkben) gyesen lévő kismamáról, és a munka fogalmának újraértelmezéséről.

Akár olvasod a cikkem, akár hozzászólsz a beszélgetésekhez, időt töltesz el a gép előtt. Nem vasalsz, nem mosol, nem főzöl, és még csak nem is a gyerekkel játszol (bár sok fórumon olvasni: „bocsi a félreütésekért, a gyerek épp a kezemben van” - no comment.)

Amikor a távmunka ideális voltát szajkózom, akkor pont az ilyen üres órákra gondolok!

A fenti „szigorú” meghatározást elhagyva a távmunka egy másik lehetőségét említeném: amikor nem szellemi munkát végzel, hanem kétkezit. Megbízásra varrsz, megbízásra festesz mondjuk képeslapokat, megbízásra készítesz el valamit. OTTHON, amit a megbízód „begyűjt” és további sorsáról már ő gondoskodik. Te az otthoni munkád után, a legyártott termékek után kapod a fizetésedet! Kb. annyi időt töltesz vele, mintha internetes fórumokon csacsognál.

Kinek ideális a távmunka:


Gyesen lévő kismamának, kisgyerekes anyukának, aki élete értelmét nem a takarításban leli, akinek van hajlandósága és így ideje egy kis plusz pénz termeléséhez.
Pedagógusoknak, hisz az otthonukban magán órákat adó angol, matek és egyéb korrepetítorok is tekinthetőek távmunkásnak: a munka a nebuló személyében házhoz jön. (Hagyományosan, amikor a tanár otthon javítja a dolgozatokat, vagy készül a másnapi órára, akkor is otthon dolgozik.)
Távmunkásnak tekinthető még minden olyan személy szintén, aki mozgásában korlátozott és megoldhatatlan számára a munkahelyi bejárás, otthonának elhagyása - számukra is végtelenül ideális munkavégzési forma.

Mindenkinek, aki szeret otthon lenni, és ezért hajlandó otthon dolgozni.

Távmunka szereplői:
tettre kész munkavállaló;
együttműködő munkáltató, aki felismeri a távmunka adta előnyöket;
törvényhozók, akik felismernék és ösztönöznék, segítenék az otthonukban (és nem máshol)  dolgozni vágyó embereket.

Az élet minden területén lehet munkát találni, vagy meglévő munkádat kéred haza (ha az olyan) vagy valami teljesen újat tanulsz - bármi lehet, lényeg, hogy otthon dolgozol.

babavaro_magazin_uj_logo
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja