A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 konyhai trükk, amit minden háziasszonynak tudnia kell!

Családinet - 2015-01-16
A főzés tudománya általában anyáról lányra száll, és azt, hogy hogyan kell egy szöget beütni a falba, a dolgos kezű apák tanítják fiaiknak. De azt, hogy milyen apró trükkök léteznek a sütés-főzés és a ház körüli teendők könnyebbé tételére, nem biztos, hogy mindig elárulják őseink.
8 konyhai trükk, amit minden háziasszonynak tudnia kell!

Nézzünk néhány okos konyhai praktikát:

1. Hogy ne csípje a szemünk a hagyma aprítás közben, öntsünk a vágódeszkára egy kevés ecetet, majd egy konyhai papírtörlővel dörzsöljük bele a felületbe. Ezután jöhet az aprítás.

2. Ha nem tudjuk kinyitni a befőttesüveg tetejét, vegyünk két vastag gumit, majd egyiket tegyük az üveg tetejére, a másikat az üvegre. Így jobb lesz a tapadási felület, könnyebben le tudjuk csavarni a tetőt.

3. Honnan tudjuk, hogy friss-e a tojás? Tegyük bele egy pohár vízbe, ha feljön az a víz tetejére, akkor már jobb, ha nem fogyasztjuk el.

4. A vágódeszkát hatékonyabban meg tudjuk tisztítani, ha megszórjuk egy kevés sóval, és átdörzsöljük egy fél citrommal, majd ezután öblítjük le.

5. Hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a tojást, a vízbe tegyünk egy kevés szódabikarbónát. Ha a víz el kezd forrni, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk állni a tojásokkal együtt kb. 12 percet, és ezután fogjunk neki hámozni.

6. Könnyen magába szívja a cukor a nedvességet és használhatatlanná válik, ha nem megfelelően tároljuk. Ilyenkor adjunk hozzá 2 darab mályvacukrot, ez majd eltávolítja a felesleges nedvességet.

7. Helyettesíthetjük a jégkockát, egy-két szem lefagyasztott szőlővel. Ezt tegyük bele a pohár borba, sokkal ízletesebb, és mégis hideg lesz.

8. Ez ezüst evőeszközöket vagy a konyhai munkában elkoszolódott ezüst ékszereket egy gyors trükkel percek alatt fényesen csillogóvá varázsolhatjuk.

Forrás és fotó: Filantropikum.com

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja