SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Négy realisztikus babát nevel egy nő, mert nem tudta feldolgozni kisbabája halálát

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-17
A 36 éves nő elvesztette első babáját, és bár utána két egészséges gyermeknek adott életet, úgy érezte, hiányzik az életéből a babázás. Vásárolt hát egy reborn babát, ami szilikonból készült, ám teljesen úgy néz ki, mintha igazi lenne - és ugyanúgy kell gondozni is.
Négy realisztikus babát nevel egy nő, mert nem tudta feldolgozni kisbabája halálát

/Kiemelt képünk illusztráció/


Azután lett megszállott, hogy elvesztette a gyermekét

Christina és családja a „Reborn Family” YouTube csatornán rendszeresen osztanak meg videókat a nem mindennapi életükről. Az anya a két lánya mellett négy úgynevezett reborn babát is nevel. Ezek szilikonból készültek, és teljesen úgy néznek ki, mint a valódi, élő babák. Férje és gyermekei is segítenek neki mindebben.

A nő azután lett a babák megszállottja, hogy 2015-ben elvesztette első kisbabáját. Később endometriózist diagnosztizáltak nála, és félő volt, hogy többet nem tud teherbe esni.

Később azonban mégis született két csodálatos kislánya. Ahogy a lányok cseperedni kezdtek, úgy érezte, újra babázni szeretne. Nagyon vágyott egy újszülöttre, akit szeretgethet és öltöztethet, akiről gondoskodhat. 

Ezért döntött úgy, hogy vásárol egy reborn babát - egy dokumentumfilmben figyelt fel ezekre a realisztikus babákra.
 


 


"A kórházi ágyban zokogtam és azt kiabáltam Istennek, hogy a kisbabámat akarom!"

2021 januárjában megvásárolta első saját reborn babáját, akinek a Hannah Hope nevet adta. 

"A férjemmel, Billel megtapasztaltuk, hogy milyen szörnyű érzés egy újszülött elvesztése. Azt vettem észre magamon, hogy egyfolytában arra vágytam, hogy egy babát tarthassak a kezemben. A mai napig nagyon nehéz beszélni erről, csak a reborn babák miatt vagyok képes egyáltalán szóba hozni a történteket” – mondta az édesanya.
 


 

"A kórházi ágyban zokogtam és azt kiabáltam Istennek, hogy a kisbabámat akarom! Az édesanyámat akarom! Pár éve ugyanis elveszítettem az édesanyámat, és abban a pillanatban tudtam, éreztem, hogy a kisbabám a mennyországban van az anyukámmal. Én pedig ott voltam egyedül, nélkülük."

Később a párnak két egészséges kislánya született. De mint mondja, attól az érzéstől sosem fog szabadulni, ahogy a kórházi ágyon vágyakozott a kisbabája után.
 


 

Sokan támadják, pedig szerinte senkinek sem árt ezzel

Az édesanya az első realisztikus baba óta még hármat vásárolt. A család gyakran megjelenik a babákkal nyilvános helyen is, ahol mindenki igazinak gondolja őket, egészen addig, amíg az anya el nem magyarázza, hogy szilikonból vannak. 

Bár a közeli családja támogatja őt a döntésében, sok rokonuk és barátjuk fordult ellenük a furcsa szokás miatt. A férj családja arra kérte a férfit, hogy beszélje le a feleségét erről.
 


 

Az édesanya azt mondja, lehet, hogy mások számára ez egy furcsa hobbi, mégis szeretné, ha az emberek elfogadnák, hiszen nem árt vele senkinek. 

"Megértem, hogy fura, de álljunk meg egy percre ilyenkor és gondoljunk bele, hogy vajon annak a másik embernek miért van szüksége erre a hobbira? Ha örömet szerez nekem, és másoknak nem ártok vele, akkor mi a baj ezzel?" - kérdezi a nő. Úgy véli, inkább a babák készítőinek munkáját kellene elismerni, akik azért dolgoznak, hogy valaki egy "újszülött babát" tarthasson a kezében.
 


 

Indexkép: Iuliia Bondarenko képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja