SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Turbózd fel az egészséged ősszel: 5+5 étel és ital, amit minden nőnek fogyasztania kellene

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-09-07
Utolsó erejével próbálkozik még a nyár, egy-egy melegebb nap után azonban az időjárás is érezteti velünk, hogy elkezdődött az ősz. Sokkal hidegebbek már az éjszakák, reggelente előkerülnek a pulcsik és a vékony kabátok, valamint az eső is gyakrabban esik. Ez az időszak minden család életében kihívásokkal jár, hiszen egy óvatlan pillanatban bárki megfázhat, vagy összeszedhet valamilyen betegséget. Mutatunk 5 olyan ételt és italt, ami minden nőnek segít felturbóznia az egészségét a téli hideg beállta előtt!
Turbózd fel az egészséged ősszel: 5+5 étel és ital, amit minden nőnek fogyasztania kellene

Brokkoli

Ha a nők tudnák, hogy egy csésze brokkoli 100%-ban fedezi a kollagén termeléséhez szükséges vitaminokat, akkor valószínűleg minden nap ki lenne fosztva a zöldségespult a szupermarketekben. Kiváló ránctalanító, emellett pedig A-vitaminban is gazdag, ami a sejtek megújulásáért felelős. Fogyasszátok párolva vagy levesként, de sütőben sütve is isteni ételek készíthetőek belőle!
 

Bab

Valószínűleg nem sok nő hallott arról, hogy a bab puffasztó hatása mellett rendkívül fontos anyagokat, például kalciumot is tartalmaz. Magas fehérjetartalma miatt kiváló köret, valamint rezisztens keményítőtartalmával hozzájárul a vércukorszint alacsonyan tartásához, és zsírégető hatással is bír. Legegészségesebb fajtái az edamame és a vörösbab.
 

Avokádó

A testünknek szüksége van zsírra is, ez egyértelmű, viszont nem mindegy, hogy milyen minőségű, ami a szervezetünkbe jut. Az avokádó tele van omega-3 és omega-6 zsírsavakkal, amelyek minden nő számára elengedhetetlenek. Terhesség alatt is érdemes fogyasztani, ugyanis segíti a hormonok kiegyensúlyozott működését.
 

Meggy

Ideje elővenni a rég elrakott meggybefőtteket, ugyanis ez a gyümölcs számos jó tulajdonsággal bír. Szerepe van az ízületi gyulladások megelőzésében, csökkenti az edzés utáni izomfájdalmat, valamint pozitív hatással van koleszterintszintre is. Alacsony a cukortartalma, és emellett még zsírégetésre is alkalmas. Kell ennél több érv?


Lenmag

Az abszolút szuperétel, amit minden nőnek be kellene építenie a napi étkezésébe. A lenmag nem csak ásványi anyagokkal, vitaminokkal és élelmi rostokkal van tele, de emellett telítettség érzetet biztosít, így tovább érezzük magunkat jóllakottnak, ha minden nap fogyasztjuk. A hormonháztartást is egyensúlyban tartja, valamint menopauza esetén is jótékony hatással lehet a női szervezetre.


Citromos víz

A citromos víz szuperképességeiről ódákat lehetne zengeni, de a legfontosabb ismérve, hogy kiváló emésztéssegítő, valamint méregtelenítő. Ha ez nem lenne elég, gyulladáscsökkentő hatással is bír, ráadásul egy citrom mindössze 12 kalóriát tartalmaz, így bármilyen étel vagy ital ízesíthető vele bűntudat nélkül.
 

Gránátalmalé

Ha az antioxidánsok királynőt választanának, valószínűleg a gránátalma leve kapná ezt a megtisztelő címet. Számtalan jótékony hatásának köszönhetően csökkenti az ízületi gyulladások kialakulását, C-vitaminban gazdag, remek immunerősítő. Szintén sejtvédő hatással is bír, a brokkolival kombinálva álomcsapatot alkotnak!
 

Málnalevél tea

Sok szülésznő, dúla, és kismama esküszik a málnalevél tea segítő hatásaira, és milyen jól teszik! A terhesség utolsó 1-2 hetében érdemes fogyasztani, ugyanis felpuhítja a méhnyakat, segíti a méh ellazulását, valamint a vajúdás idejét is csökkentheti. Kiváló olyan nőknek is, akik erős menstruációs görcsökkel élik túl a nehéz napokat. Az már csak a hab a tortán, hogy vasat, kalciumot, káliumot, B-, A-, C-, és E-vitamint is tartalmaz.
 

Forró csoki

Bizony, a forró csoki is a szuperitalok táborát erősíti, de csak akkor, ha megfelelő minőségű termékekből készül. A magas kakaótartalmú csokoládé antioxidánsokban gazdag, a tej pedig, amiben feloldódik, kalciummal és D-vitaminnal teszi teljessé az élményt. Bátrán próbáljuk ki magtejekkel vagy alternatív tejekkel is, ugyanis ezeknek még a kalóriatartalmuk is alacsony.
 

Céklalé

Sok, császármetszésen átesett kismamával itatják már a szülés másnapján a céklalevet, hiszen remek vérképző. Emellett folsav-, magnézium- és nitrátforrás, valamint az állóképesség növelésében is segít. Léként fogyasztva gyorsabban felszívódik, azonban magát a növényt is bátran építsük be az őszi ételeink sorába.

Indexkép: Geraldine Dukes képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja