A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Éva már magához sem tudta ölelni újszülött kisfiát - Még a császármetszés napján meghalt koronavírusban

Tóth Nikolett - 2021-04-19
Izgatottan várta első babáját Éva és Tamás, hiszen hosszú évekig próbálkoztak, mire megfogant kisfiuk. A család élete azonban szinte egyik napról a másikra tragédiába fordult át. A kismama belázasodott, mentővel kórházba vitték, két nappal később pedig császármetszésre volt szükség, mert már lélegeztetni akarták. Újszülött kisfiát még magához sem tudta ölelni, aznap meghalt. Az édesanya novemberben lett volna 40 éves. Az édesapa egyedül maradt a csecsemővel, helyzete teljesen kilátástalan.
Éva már magához sem tudta ölelni újszülött kisfiát - Még a császármetszés napján meghalt koronavírusban

A család történetét az Anyák az Anyákért Alapítvány osztotta meg a közösségi oldalukon.

”Az édesanya 7 hónapos várandós volt, amikor kiderült, hogy kisfiuk lesz. Az édesanya megkapta a covid oltás első adagját. A második oltásra már sajnos nem kerülhetett sor. Másnapra nagyon rosszul lett, belázasodott, olyan végtagfájdalmai lettek, hogy szó szerint nem tudott lábra állni sem.”

A kórházban kiderült, hogy koronavírus támadta meg a szervezetét. Valószínűleg már az oltás előtt elkaphatta a fertőzést. 2 nappal később császármetszéssel hozta világra gyermekét. A kisfiú a 28. hétre született, 39 cm-rel és 1250 grammal látta meg a napvilágot. Édesapja után a Tamás nevet kapta.

”Az édesapa végig mellette, mellettük volt. Itt jött el a pillanat, amikor nem tudta hogy a koraszülött kisfiát féltse és próbáljon örülni az új kis életnek, vagy a felesége kezét fogja és búcsúzzon… talán örökre.
A szavak elfogynak …
Sajnos még aznap meghalt az édesanya…”

A kis Tamás, aki csak egy pillanatra láthatta édesanyját, jelenleg inkubátorban van. Információink szerint május közepén mehet majd haza az édesapjával, ha addigra szépen fejlődik és a súlya is gyarapszik.

Varga Éva az Anyák az Anyákért Alapítvány alapítója folyamatosan tartja a kapcsolatot az édesapával.

”Az édesapa most kezdi el feldolgozni azt, ami vele történt. Az első beszélgetésünk alkalmával nagyon zárkózott volt, és zavartan beszélt a történtekről. Azt mondta, hogy teljesen kilátástalannak érzi az életét most. Olyan mintha egy darabot veszített volna el saját magából. Az a pillanat, azok a percek mikor az egyik kezével szinte a kisfiát fogta, a másikkal a felesége kezét, utoljára, az leírhatatlan érzés szavakkal.”

Tamás készül az apa és anyaszerepre egy személyben. Az első évben biztosan GYED-en lesz a babával.

”Kétségbe van esve, azt mondja, hogy neki kellene egy stabil pontnak lennie kisfia életében, egy kősziklának és most nem tudja, hogyan tovább. Ráadásul anyagilag is nehéz helyzetben van.”

Az Anyák az Anyákért Alapítvány alapítója azt mondja, az aggasztja a legjobban az édesapát, hogy ha a maximum GYED-et is ítélik meg neki, akkor sem fog tudni megélni a picivel. Szolgálati lakást fizet, és a baba miatt az első hónapok kiadása igencsak magas.

”Most azon gondolkodik, hogy eladja az autóját. Hamarosan lesz a temetés is, az anyai nagymama pedig beteg, őt is segíti anyagilag és fizikailag is. Bevásárol neki és elvégzi a ház körüli teendőket. Eddig a gyógyszereit is ő fizette.”

Az édesapában a barátai és a kollégái tartják a lelket. A babaszobát már teljesen berendezték, csak a kisruhák és pár apróság hiányzik.

”Szakember kezdi el segíteni a napokban a gyász feldolgozásában és abban hogy fel tudjon készülni az APA és ANYA szerepre , egyedüli támaszt nyújtva a pici életnek.

Minden segítségre szüksége lesz, hogy az életüket tudja normalizálni. Az apuka többnyire egyedül marad a magatehetetlen csecsemővel, aki teljes mértékben rá van utalva. Ebben az esetben a tragédia feldolgozása, a lelki teher is nagy teher, és az is hogy kiesik a stabilan kereső fél, jelen helyzetben az Apa a kereső tevékenységből, az újszülött ellátása pedig az eddiginél nagyobb kiadással jár.

Sajnos újabb tragikus hír, és napi szinten kapjuk az ehhez hasonló megkereséseket. Nagyon nehéz helyt állni ebben a helyzetben, és sokak számára nem marad más megoldás, minthogy idegen emberek segítségét kell kérjék.”

Az Alapítvány azt kéri, hogy aki tud, az segítsen a családon.


Anyák az Anyákért Alapítvány
MagNet Bank 16200120-18534991
Ha külföldről utalnál:
SWIFT: HBWEHUHB
IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000
A közleménybe írjátok be: Anya nélkül projekt

Anyák az Anyákért Alapítvány munkáját pedig az 1% felajánlásával lehet segíteni.

Nyitókép: 🇸🇮 Janko Ferliè képe a Unsplash oldalon

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja