SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tegyük erősebbé magunkat testileg-lelkileg!

Csordás Krisztina [cikkei] - 2020-08-27
Az év minden napján fontos, hogy erősítsük az immunrendszerünket, de most ebben a vírussal terhelt időszakban még fontosabb, hogy a szervezetünket feltöltsük vitaminokkal, ásványi anyagokkal és érzelmileg is kiegyensúlyozottá váljunk. A bezártság, a mozgáshiány a testi, lelki egyensúlyunk elvesztését teremti. Az arra hajlamosak feszültté, kimerültté, depresszióssá válhatnak. Mit tehetünk, hogy ezt elkerüljük, vagy legalább csökkentsük? Mit tehetünk önmagunkért hogy frissebbek, életerősebbek legyünk és könnyedén vegyük a mindennapi akadályokat?
Tegyük erősebbé magunkat testileg-lelkileg!

A napfény és a friss levegő fontos segítőink

Napfény és friss levegő nélkül búskomorrá, kedvtelenné válunk. A természetben való séta, futás vagy kertészkedés nemcsak fizikailag, lélekszinten is tápláló. A sport - tulajdonképpen teljesen mindegy, melyik ágát űzzük -, feszültségoldó hatású és nem utolsó sorban az előnyös külsőnk megőrzésében is segít. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy home office dolgozunk, jó, ha kialakítunk egy napi rutint, aminek az első lépése, hogy felöltözünk és nem pizsiben korzózunk egész nap.

 

Keressük meg a számunkra leginkább működő stresszoldási technikát

Keressük meg a számunkra leginkább működő stresszoldó technikát és használjuk rendszeresen, például meditáljunk, jógázzunk, de ha a futás vagy a séta kapcsol ki, az is tökéletes. Az önfejlesztő könyvek sokat segíthetnek önmagad megismerésében. A környezetünkben való rendrakás bennünk is változásokat generál. Tartsuk rendben a környezetünket és terjesszük ki ezt a kertre is. A kertészkedés sokak szerint felér egy meditálással. Amíg a növényeinket megszabadítjuk a gazoktól, a gondolatainkat is gyomláljuk ki.

 

Lazítsunk és hagyjuk abba az aggódást

Adjunk időt magunknak a kedvenc sorozatunk megnézésére is. A társasjátékok vagy videójátékok is kellemes időtöltést kínálnak. Ne feledkezzünk meg az énidőről. Jár nekünk, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk!

A tavaszi időszakban szinte mindannyian fáradékonyabbak vagyunk, amit a kiürült vitamin raktáraink is okozhatnak. Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt és szedjünk multivitamint. A D vitaminpótlásról se feledkezzünk meg. Divat a zsírszegény étrend és a fogyókúra, mégis ügyeljünk a megfelelő minőségű zsírbevitelre, mert a vitaminok egy része csak zsírban oldódik. Lehetőség szerint olíva-, tökmag- vagy kender olajat használjunk.

 

Az, vagy amit megeszel, tartja a mondás

A jó minőségű, kiegyensúlyozott táplálkozás révén megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet vihetünk be a szervezetünkbe. A cukrot, a finomított lisztet és az alkoholt kerüljük. Ha minden odafigyelés ellenére nem javul a közérzetünk megtudhatjuk az okát ha biorezonanciás állapotfelmérésen veszünk részt. Az étrendünk sajnos sok tartósítószert és más méreganyagot tartalmaz. Ezektől érdemes tisztítókúrával megszabadulni. Még jobb, ha sportolással segítünk a testünknek a méreganyagoktól való megszabadulásban. Ilyenkor ügyeljünk a fokozott folyadékbevitelre is.

 

A mozgásról se feledkezzünk meg

A sportolás amellett, hogy segít a méregtelenítésben, javítja a keringésünk, erősebb lesz az immunrendszerünk és a csontjaink. A felszabaduló endorfinnak köszönhetően a közérzetünk is javulni fog. A magas izzadással járó edzés mellett a váltakozó hideg-meleg vízzel való zuhanyzás is segíti a felfrissülésünket és a méreganyagok távozását a szervezetünkből. A meleg víz hatására kitágulnak, a pórusok a hideg víztől összeszűkülnek, ezzel serkentve a nyirokrendszerünk működését a salakanyagok távozását, végeredményben erősítve testünk védekező rendszerét.

A fokozatosan bevezetett életmódváltással lassabb, de tartósabb eredményt érhetünk el, és ha a lelkünkben is szeretnénk, nagyobb békét kérjük kineziológus szakember segítségét.

Indexkép: silviarita / pixabay

Csordás Krisztina


Csordás Krisztina
természetgyógyász, kineziológus, életmód-tanácsadó, Life coach

Elérhetőségeim:
Email: olajfagyogyaszat@gmail.com

Honlap:
https://olajfagyogyaszat.hu/
Facebook: Olajfa Természetgyógyászat Debrecen

Telefon:
+36 30 303 7639

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja