A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pénzszerző átverés a méregtelenítés Dr. Zacher Gábor szerint

Teszáry Nikolett - 2017-04-07
Az utóbbi időben nagyon felkapott szokás lett a kúraszerű méregtelenítés azoknak a körében, akik egészségesebb életre, csinosabb alakra vágynak. Az ország toxikológusa azonban azt mondja, a pénzünkön kívül semmitől nem szabadít meg egy ilyen kúra, sőt.
Pénzszerző átverés a méregtelenítés Dr. Zacher Gábor szerint

A TV2 Mokka c. műsorában szólalt meg Dr. Zacher Gábor, aki toxikológusként – a mérgekkel foglalkozó orvosként - vált ismertté, mára pedig a Honvéd kórház sürgősségi osztályának vezető főorvosa. A méregtelenítő kúrák hasznáról kérdezték, ő pedig egyszerűen és érthetően vázolta fel, miért csak egy pénzrabló hóbort ez az új szokás.

A főorvos úr már nem először szólal meg a témában, rögtön azzal kezdi bevezetőjét, hogy a kórházban gyakran találkozik az ilyen kúrák „áldozataival”. Ezek a páciensek nem épp az egészségtől kicsattanó emberek, ellenkezőleg: a kiszáradás tüneteit mutatják. A jól csengő áltudományos magyarázatokra is kitér, mint például, hogy miért nem kivitelezhető a máj tehermentesítése.

Mint mondta, hacsak nem szed az ember speciális gyógyszereket, dolgozik veszélyes anyagokkal, vagy iszik meg egy liter fagyállót, a normális, egészséges táplálkozás mellett nem gyülemlik fel semmilyen méreganyag a szervezetben.

A legtöbb ilyen kúra alapja a vízhajtás, mely érezhető, pozitívnak tetsző hatásokat okoz, például súlycsökkenést a folyadékvesztés miatt. Ezzel együtt sok fontos nyomelem is távozik a szervezetből, melyek hiánya különböző zavarokat okozhat. Zacher doktor szerint ezeket a problémákat megoldandó nyúlunk a különböző csodaszerekhez, melyek ugyan nem használnak semmit, de ha árusításukhoz arcát adná, méregdrága sportautóval járna.

„Ez a modern világ hülyesége, hogy unatkozó szépasszonyok mosatják a beleiket, azt remélve, hogy jobban lesznek” – nyilatkozta Dr. Zacher Gábor, aki nem mellesleg annak is hangot adott, hogy az úgynevezett „méreganyagoknál” sokkal nagyobb probléma a tömeges elhízás és az egészségtelen életmód, véleménye szerint ezzel kellene inkább foglalkozni.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja