SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Van kiút a szorongásból!

Családinet [cikkei] - 2018-01-15
 [X]

Ma már népbetegségnek számít a stressz, gyakran halljuk ismerőseinktől, hogy idegesek, türelmetlenek, ingerlékenyek. "Összecsaptak a hullámok a fejem felem" - hangzik gyakran a panasz, és nem ritka, hogy a pánik is elhatalmasodik rajtunk. Túl sok a munka, szoros határidők nyomasztanak minket, állandó megfelelési kényszer uralkodik rajtunk, önbizalomhiánnyal küzdünk, aggódunk a létbiztonságunk miatt, vagy érzelmi válságba kerültünk.
Van kiút a szorongásból!

Otthon is szeretnénk helytállni, párunkkal, gyermekeinkkel több időt tölteni, egy picit saját magunkkal is törődni... Erre persze már végképp nem jut sem idő, sem energia. Ismerős a helyzet?

A szorongás a gyermekeket is érinti, náluk gyakran még nehezebb megállapítani, mi is lehet a háttérben, hiszen sokszor attól is félnek, hogy elmondják, vagy nem is tudják igazán megfogalmazni, mi bántja őket. Rajtuk is nagy a nyomás, főleg iskolás korban, amikor már nekik is komolyan teljesíteniük kell, és mind az iskolai, mind a szülői elvárások magasak. A közösségbe való beilleszkedés is gyakori probléma.  

Mindenkinek más a stressztűrő képessége. Az a szint, ami valakinek még ösztönzően hat, az másnak már az utolsó csepp is lehet a pohárban, és a pszichés kiborulás szélére kergetheti, vagy akár a „szakadékba is lökheti”. A belső feszültség előbb-utóbb komoly tüneteket eredményez, a pszichés tünetek mellett akár szervi megbetegedéseket is generálhat (pl. visszatérő légúti és húgyúti fertőzések).

Leggyakoribb tünetek a gyomorfájás, hányinger, néha hányás is, emésztési zavarok, szédülés, fejfájás, remegés, heves szívverés, vagy akár légzési nehézség. Az alvászavar (nehezen jön álom a szemünkre, sokat forgolódunk, gyakran felébredünk) sem ritka, sőt, gyakran párosul is a fenti tünetekkel. És ekkor beindul az ördögi kör: ha rosszul alszunk éjszaka, fáradtak, és ingerlékenyek leszünk napközben, többet hibázunk, ez nyomaszt minket, emiatt majd ismét nem tudunk aludni, és kezdődik az egész elölről. Ez fordítva is lehetséges: eleinte még nincsenek alvás-problémáink, de a folyamatos stressz következtében, vagy mert állandóan pörög az agyunk, folyton a problémákon rágódunk, vagy pusztán az állandó feszültségtől már nem tudunk kikapcsolni, aludni. A folyamat hosszútávon kimerültséghez, sőt depresszióhoz is vezethet.

Alvászavar, stressz, szorongás

Azonosítsuk és tudatosítsuk a problémát! Ha egyedül nem megy, bátran merjünk segítséget kérni! Nem kell attól tartanunk, hogy bolondnak néz minket az orvosunk vagy a pszichológus, a szakemberek tisztában vannak a tünetekkel és a lehetséges okokkal, sőt a megoldásokkal is. Ne féljünk, hogy azonnal „begyógyszereznek” minket erős nyugtatókkal, hiszen léteznek kevésbé agresszív gyógymódok is.  Enyhébb tüneteknél választhatunk természetes eredetű hatóanyagokat tartalmazó, gyógynövényes vagy homeopátiás készítményeket is.

A Sedatif PC növényi eredetű összetevőket tartalmazó, vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszer. Egy olasz klinikán végzett vizsgálat1 eredményei szerint a Sedatif PC-t használó enyhén alvászavaros illetve szorongó betegek alvásának minősége már 24 óra után javult, és egy hónapos időtartam alatt az éjszakai felébredések száma felére csökkent. A betegek 79%-a találta hatásosnak a kezelést. A szorongás mértéke is szignifikánsan javult.

Alvászavar, stressz, szorongás

A Sedatif PC biztonsággal adható a szorongó, alvászavaros vagy enyhén hiperaktív tüneteket mutató kisgyermekeknek is.

Az életmódváltás is sokat segíthet! A rendszeres mozgás segíti a boldogsághormonok termelődését, bármillyen sport, a zene és a tánc is stresszoldó hatású. Kiránduljunk, menjünk ki a szabadba! Kellemes, megnyugtató program lehet a szaunázás, masszázs.  És ne feledjük, a pozitív gondolatok, sőt, a humor, a nevetés is csodát tesz!

A stressz mindennapjaink része. Szervezetünk természetes reakcója, és valójában szükségünk is van rá a létfenntartáshoz, a kihívások leküzdéséhez. Azonban, ha úgy érezzük, nem tudunk megküzdeni a stresszünkkel, szorongásainkkal, az alvászavarral, avagy hosszan elhúzódó tünetek esetén kérjük szakember segítségét!

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

További információ: stressz.info.hu

1 : Effect of a homeopathic complex medicine on state and trait anxietyand sleep disorders: an observational study; Coppola Luigi, Montanaro Fabio; in: European Journal of Integrative Medicine 4S (2012) 124-201;142p; PP-043.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja