SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezt a 10 dolgot fogyaszd, ha szeretnél több kalóriát égetni!

Családinet [cikkei] - 2015-08-24
Számos olyan étel és ital létezik, amelyek segítik a fogyást. Ezekből válogattunk most össze néhányat, amelyek nemcsak a kalóriák égetésében játszanak fontos szerepet, hanem egészségesek is, ráadásul még az ízük is jó! Nem veszíthetünk tehát semmit, ha megpróbáljuk beépíteni őket az étrendünkbe!
Ezt a 10 dolgot fogyaszd, ha szeretnél több kalóriát égetni!
  1. Anyagcsere gyorsító grapefruit

Ez a gyümölcs felpörgeti a metabolizmust (anyagcserét), és segít a kalóriák elégetésében. Fogyasztásával gyorsabban és hosszabb ideig érezhetünk jóllakottságot. Ráadásul gazdag rostokban is, és stabilizálja a vér cukorszintjét. A grapefruitot ehetjük magában, salátához keverve is.

  1. Béltisztító zellerszár

Titka az egyszerűségében rejlik. A zellerszár fogyasztásakor több kalóriát égetünk, mint amennyit beviszünk vele. Magas víztartalmával hozzájárul a napi ideális folyadékmennyiség beviteléhez. Az azonban nem javasolt, hogy a diétánk alkalmával kizárólag zellerszárat fogyasszunk, ugyanis közel sem tartalmazza a szervezetünk számára szükséges összes tápanyagot.

  1. Teljes kiőrlésű gabonafélék

Azt már sokat hallottuk, hogy a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek egészségesek, hiszen segítenek megelőzni bizonyos krónikus betegségeket. Másrészt azért lehet hasznos, ha beépítjük őket az étrendünkbe, mert tovább tart, amíg megemésztjük őket, így kitolódik az éhségérzetünk ideje is. Ráadásul számos, a szervezet számára szükséges tápanyagot (vitaminokat, szénhidrátokat) tartalmaznak, zsiradékot viszont keveset.

  1. Metabolizmus gyorsító zöld tea

Ha még eddig nem próbáltuk ezt az egzotikus, ázsiai forró italt, akkor most itt az ideje! A zöld tea ugyanis gazdag antioxidánsokban, és felgyorsítja a test metabolizmusát, tehát segít kalóriát égetni. Egyszerűen csak dőljünk hátra, és élvezzük a hatását!

  1. Omega-3, az anyagcsere pörgető

Bizonyított tény, hogy az Omega-3 zsírsavak felpörgetik a test anyagcseréjét. Ezt úgy érik el, hogy szabályozzák a leptin nevű hormon termelődését, amely képes befolyásolni a zsírégetés gyorsaságát. Mivel az Omega-3-at nem állítja elő a testünk, a táplálékunkkal kell azt a szervezetbe juttatnunk, olyan ételek segítségével, mint a tengeri halak, len, dió, vörösáfonya stb.

  1. Kávé, a thermogenezis fokozására

A kávé nemcsak abban segíthet, hogy felébredjünk egy álmos napon, hanem a benne található koffein fokozza a szívverést, tehát hasonló hatást érünk el, mintha testmozgást végeznénk. Sajnos, ez a hatás azonban csökken, ha tejet, cukrot vagy tejszínt adunk a kávénkhoz. Ha mégis szeretnénk valahogy ízesíteni, akkor adjunk hozzá némi fahéjat!

  1. Avokádó

Ez a növény egyfajta csodaétel! Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelynek köszönhetően gyorsítja a metabolizmust, és véd a káros szabadgyökök ellen is. Ráadásul, számos más egészségügyi haszna is van! Csökkenti többek közt a koleszterin szintet és a szívroham, valamint a stroke kockázatát is, arról nem is beszélve, hogy a fogyasztása jót tesz a haj és a szem egészségének is.

Másrészt az avokádó selymes, kevésbé karakteres ízének köszönhetően rendkívül sokféle ételbe használható. Ehetjük például akár reggelire is paradicsommal és tengeri sóval, vagy hozzáadhatjuk a salátánkhoz, sőt még turmixot is készíthetünk belőle némi fahéjjal és kókusztejjel.

  1. Csípős ételek a fogyásért

Azok a fogások, amelyek tartalmaznak valamilyen csípős összetevőt szintén segítenek a zsírégetésben, ugyanis a chiliben és az erős paprikában található capsaicin elnyomja az étvágyat, gyorsítja az anyagcserét. Itt fontos figyelni arra, hogy maga az étel se legyen túl nehéz, mert akkor sok az étkezés közben bevitt kalória, így pedig nem tud érvényesülni az erős paprika hatása.

  1. Chia magok

A magoknak rendkívül magas a protein, rost és az Omega-3 tartalma, ezért gyorsítják az anyagcsere folyamatokat, aktiválják a glükagon nevű hormont, amely a zsírégetésért felelős. A chia képes akár saját méretének 10-szeresére dagadni, ezért eltelít, csökkenti az étvágyat. Étkezések során adhatunk belőle a salátánkhoz, a turmixunkhoz vagy akár egy pohár joghurthoz is.

  1. Brazil dió

Végre egy egészséges nassolnivaló! A brazil dió segít ugyanis a pajzsmirigy thyronin nevű hormonját átalakítani trijód-thyroninná (azaz T3-má), amely a thyronin aktív formája. Ennek köszönhetően a test anyagcseréje is felgyorsul. Másrészt a dió rágcsálása a cellulitisz elleni küzdelemben is társunk lehet, és még az immunrendszert is erősíti. Nemcsak szilárd formában, hanem tejként is fogyaszthatjuk, némi vaníliával és kardamommal igazán pazar frissítő lehet belőle.

Az természetesen ebben az esetben is igaz, hogy kizárólag egy-egy étel vagy ital fogyasztásával nem érhetünk el csodát! Fontos, hogy figyeljünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és hetente néhányszor mozogjunk is! Mindezeket együttvéve kijelenthetjük, hogy a felsorolt 10 étellel/itallal igazán hatásos fegyver lehet a kezünkben a felesleges kilókkal szemben!

Fotó: uroburos/pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja