A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mennyi pénzedbe kerül, ha túlsúlyos vagy? Meg fogsz lepődni...

Teremy Alex - 2016-08-01
Sokan úgy gondolják, hogy a fogyás rettentően drága. Az edzőtermi bérlet, az egészséges ételek - mind-mind sokba kerülnek. Azonban téves elképzelés, hogy a fogyásért nagy összegeket kellene kifizetni. Sőt! A mi karcsúsodásunknak köszönhetően a pénztárcánk hízni fog. De mégis hogyan lehetséges ez?
Mennyi pénzedbe kerül, ha túlsúlyos vagy? Meg fogsz lepődni...

Tegyük fel, hogy…

A legegyszerűbb, ha egy példán keresztül gondoljuk végig, hogyan lehetséges milliókat keresni a fogyással.

Tegyük fel, hogy egy 170 cm magas nő már évek óta tartja a 86 kg-os súlyát – ami a nemzetközi értékek szerint túlsúlynak tekinthető. Ilyen körülmények között 35 évesen mintegy napi 2000 kalóriára van szüksége. Ideális körülmények között – kb. 61 kilósan – azonban ugyanez az érték mindössze 1650 kalória lenne.

Mindezek alapján naponta 350 kalóriával többet eszik, csak azért, hogy túlsúlyos maradhasson. Ez nagyságrendileg egy étkezésnek megfelelő érték, ami kb. 300 Ft-ot ér. Ha ezt egy éven át félretenné, akkor bizony összesen 109.500 Ft-ot spórolhatna meg. Tíz év alatt pedig több mint egymillió forint maradhatna a pénztárcájában!

Azonban ha egy kicsit meghízik, akkor még többet kell ennie, hogy fenn tudja tartani a felesleges zsír mennyiségét – tehát többet is fog költeni. Ez az ördögi kör beszippantja, és évről évre sok pénzt áldoz arra, hogy túlsúlyos maradhasson.
 

Tehát röviden:

20 kg felesleg = napi plusz egy étkezésnyi kalória
1 átlagos étkezés = kb. 300 Ft
1 év alatt = 109.500 Ft
5 év alatt = 547.500 Ft
10 év alatt = 1.095.000 Ft
 

Ne dobj ki az ablakon több százezer forintot, inkább dönts a diéta mellett!

Ahhoz, hogy fokozatosan és tartósan fogyhass, tudatosan kell összeállítanod a napi étkezéseidet. Így mindig tudni fogod, hogy mennyi kalóriát fogyaszthatsz, és nem esel abba a hibába, hogy feleslegesen sokat költesz a plusz egy étkezésre.

Ha tudatosan tervezed meg a mindennapjaidat, akkor rengeteg pénzt spórolhatsz meg. Állítja Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker diéta és fogyás blog írója.

Fotó: stevepb/pixabay.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja