A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mire figyeljünk a fogyókúra elején?

Schillinger Zsú [cikkei] - 2010-01-28
Meglepő, de igaz! Egy nagy hiba, amivel észrevétlenül hazavágod a fogyókúrádat. Kerüld el inkább!
Mire figyeljünk a fogyókúra elején?

Figyelem, olyat mondok, amin meg fogsz lepődni, de nagyon!

A legnagyobb hiba, amit el lehet követni a fogyókúra elején:

A (túlzott) lelkesedés

Bizony. Nem feltétlenül tesz jót, ha úgy vágsz bele egy fogyókúrába, hogy "igen, csináljuk, kezdjük már".

FogyókúraBelegondoltál már, hogy a fogyókúra egyáltalán nem a csinálásról szól? Sőt! Sokkal inkább arról, hogy csökkents, vegyél vissza dolgokból, kevésbé csinálj valamit (pl kevesebbet egyél).

Persze ha semmi motivációd nincs, és kedved se, az nem jó. De ha nagyon lelkes vagy, az se éppen hasznos, mert a "csináljunk valamit" hangulatból könnyen lesz "együnk valamit" hangulat.

Ez nem egy munka, amit elkezdesz, dolgozol vele, és kész lesz egyszer. Nem szükséges, hogy az életed előterében legyen, és figyelj rá. Sőt, minél inkább a háttérben működik, annál jobb. És hogy miért okoz gondot a lelkesedés?

Mert az előtérbe hozza a fogyás gondolatát!

Ha lelkesen nekiállsz egy könyvnek, az jó, mert a lelkesedés ott tart a könyv fölött, és el fogod olvasni. De ha lelkesen vágsz bele a fogyókúrába, az nem jó, mert igazából az lenne a jó, ha az evés gondolatával a lehető legkevesebbet foglalkoznál!

Mi a megoldás?

Ne feledd! A nyugalom a kulcs.A legjobb tanácsom: Nyugi. Ne pörögj fel, ne akarj nagyon lefogyni! Próbálj meg hosszú távra ráállni, és foglalkozz azzal, ami tényleg fontos: a saját életeddel! A fogyókúra pedig működhet szépen a háttérben.

Kevésbé jó, de megteszi: amikor fel vagy turbózva, vezesd le a feszültségeket, a fölös energiákat. Kezdj el edzeni, ha így érzed magad jól, tervezgesd, hogy milyen lesz vékonyan, vagy valami hasonlót csinálj.

Az utóbbi megoldás hátránya, hogy nem mindig van rá lehetőséged.

Vegyünk egy példát.

Elsétálsz egy mini péksütiket áruló bolt előtt. Az ajtón áradnak ki a finomabbnál finomabb illatok. Te a fogyókúrád elején jársz, és eléggé csábító számodra az illat, és a gondolat, hogy beleharapj valami igazán finomba.

Ha éppen "tegyünk valamit a fogyásért" hangulatban vagy, akkor kerülsz bajba. Ugyanis ebben a helyzetben az egyetlen amit a fogyásért tehetsz, az az, hogy nem teszel semmit! Nem kell energiát kifejtened, vagy lépned valami merészet. Csak annyi a dolgod, hogy továbbmenj.

Ahogy látod, itt aztán végképp nem tudod máshova levezetni az energiákat. Nem állhatsz neki mozogni, vagy valami mást csinálni.

Tehát a legjobb megoldás, ha veszel egy mély levegőt és megnyugszol. Lecsillapítod a belső hangokat. Mindegyiket. És szépen, nyugodtan, továbbsétálsz abban a tudatban, hogy biztosan jól döntöttél!

Mára ennyi voltam. A nyugalom a kulcs, ne feledd! Szerinted?


(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja