SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fehérebb fogak egy óra alatt

Családinet [cikkei] - 2009-06-22
Életmódunk nyomot hagy fogainkon. A rendszeres kávé és tea fogyasztás, a dohányzás, egyes gyógyszerek szedése, vagy öröklött tényezők következtében fogaink elszíneződhetnek. A nem kívánt folyamat ellen hosszú távon sajnos még a legkiválóbb fogápolási termékek sem képesek felvenni a harcot. A jólápolt, fehér fogsor a plazmalámpás fogfehérítési eljárásnak köszönhetően azonban már egy óra alatt elérhető.
Fehérebb fogak egy óra alatt

Fogfehérítésről sokan hallottunk már és egyre többen vagyunk, akik ki is próbáltuk. A legismertebb az otthoni fogfehérítés, vagyis a fogsorunk mintázata alapján elkészített sínt otthon töltjük fel az oxidálószerrel, s rendszeres használatával két-négy hét múlva fehérebb fogaknak örülhetünk. Ismerjük meg most részletesen is az eljárás főbb lépéseit.

Otthoni fogfehérítés
Mindkét fogfehérítési eljárás előtt szükséges egy professzionális, szájhigiénés ellátás, mivel a lepedéket, fogköveket el kell távolítanunk, a fogakat át kell polírozni, hogy az elszíneződéseket eltávolítsuk.
A kezelés során ezután lenyomatot veszünk az alsó-felső fogakról.- magyarázza dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogorvosa. Ezt kiöntjük gipsszel, majd erre a gipszmintára egy mélyhúzó fóliázó géppel egy sínt készítünk, amelybe a páciens otthon magának helyezi be a fehérítő anyagot. Célszerű este már fogmosás után, közvetlenül lefekvés előtt feltenni a sínt. A fehérítés egy alkalommal megközelítőleg 4 óráig tart, ez idő alatt aktív az anyag, utána nincs hatása a sínben. A teljes kezelés időtartama 2-4 hét, egyéntől függően.

Amennyiben ennél gyorsabb megoldást szeretnénk, lehetőségünk van a rendelőben, helyben is elvégeztetni a fogfehérítést.- mondta el szakértőnk. Az eljárás során a fogfehérítő anyagot speciális plazmalámpával világítjuk meg, így egy megközelítőleg egy órás kezelés alatt 3-6 árnyalattal lehetnek világosabbak fogaink.


Fogfehérítés 60 percben
Fogfehérítés során ez esetben egy ínyvédő anyagot applikálunk girlandszerűen az íny fognyaki részére, mely megakadályozza, hogy a fehérítő anyag megmarja az ínyt. Ezt követően felhordjuk a fehérítő anyagot a fogak elülső részére, s egy speciális plazmalámpával világítjuk meg. A fogfehérítés ezen szakasza összesen 40 percig tart. Közben folyamatosan ellenőrizzük, hogy nem érintkezett-e a fehérítő anyag a lágyszövetekkel, illetve nem kellemetlen-e a betegnek. Az eljárás végén ellenőrizzük az új fogszínt, mely rendszerint 3-6 árnyalattal világosabb az eredetinél.
 
Sokak számára valóban nagy könnyebbséget jelent a rendelőben végzett fogfehérítés, főként azok esetében, akiknél különböző okok miatt nem megoldható a sín rendszeres időpontokban, esténként történő felhelyezése. Azok is szívesen választják ezt a megoldást, akik gyorsan szeretnének látványos eredményt elérni a fogfehérítésben. A nyári időszakban mindkét módszer egyaránt nagy népszerűségnek örvend, hiszen a ballagásokon, esküvőkön készült fényképekről mindannyian csillogó fogsorral szeretnénk visszamosolyogni.

www.oxygenmedical.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja