SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Turiyam Wellness : Negyvenen túl is nyitottan

Knolmár Marica [cikkei] - 2009-06-18
Ha alaposabban megnézzük, hogy mennyi mindenre kellene nyitottnak lennünk, amit a modern élettempó kínál, akkor belefáradunk! Azért van ez így, mert kevés a hasznos jó, amivel építkezhetünk, amiből valóban töltekezhetünk. Ahhoz, hogy felismerjük azt, mi az, amiből valóban töltekezhetünk, szükségünk van arra, hogy meg tudjuk különböztetni a hasznosat, a haszontalantól.
Turiyam Wellness : Negyvenen túl is nyitottan

Turiyam Wellness : Negyvenen túl is nyitottan

Nyitottnak lenni a számunkra hasznosért érdemes és minden hasznos, ami bennünket fejlődésre, valódi változásra ösztönöz, örömet, meghittséget teremt az életünkben. A Turiyammal szándékom e változásra, változtatásokra ösztönözni a negyvenen túli asszonyokat, nőket, anyákat, hogy ők is megteshessék ezt gyermekeikkel és társukkal.
Jól bevésődött, ismerős és ettől kényelmes, ám haszontalan szokásaink számtalan problémát okoznak nekünk a mindennapokban. Ezek azok, amelyek idegességben, ingerültségben, feszültségekben, a testi fájdalmakban jelennek meg. Így nem véletlen, hogy egy-két régi szokás elhagyásával fellélegzünk a terhek nyomása alól. Így lehet ajándék egy-egy hasznos új szokás a rohanó élettempóban, melyekkel együtt testileg - lelkileg felszabadultabbá válunk és teret engedünk öngyógyító folyamatainknak. Hát íme váltsunk pozitív, hasznos új szokásokra, s mindezt most negyvenen túl a Turiyammal!

  1. Keljünk korábban, hogy beleférjen a reggelbe egy kis mozgás és légzésgyakorlat, vagy éppen egy nyugodt készülődés teázással. Könnyed, reggeli mozgás az ágyban: kezdjük jó alapos nyújtózkodással, majd üljünk fel és masszírozzuk meg a lábujjainkat, a talpunkat. Nyissunk ablakot és lélegezzünk mélyeket: ezt a nap bármelyik szakában megismételhetjük. Reggel üdítő, frissítő lehet egy jó tea, mint például a menta, de választhatunk egy magunknak tetszőt a bő kínálatból.
  2. Határozzuk el, hogy a mai napon teret adunk az új lehetőségnek. Határozzuk el, hogy egész nap barátságosak, kezdeményezőek, együttműködőek leszünk. Viszont, ha eddig is így csináltuk, választhatunk más célokat, mint például az engedékenység magunkkal, vagy az oldottság.
  3. A munkahelyen is módunkban van frissülni, ami nagyon hasznos, ha állunk, vagy a számítógép mellett kell üljünk egész nap! Néha mozgassuk meg a végtagjainkat: végezzünk vállkörzéseket, karkörzéseket, emeljük a térdünket, írjunk le köröket a csípőnkkel. Egyenes háttal üljünk a munkaasztalnál, így nem fáradunk. Ablak nyitása, légzés mélyen! Tartsuk észben és csináljuk meg újra és újra.
  4. Igyunk vizet! Naponta szükségünk van min. 1,5 liter vízre. A friss, tiszta víz segít a fejfájáson, rossz közérzeten, fáradságon, emésztésünkön, a bőr szárazságán is. Sejtjeink, egész szervezetünk igényli a friss vizet, így mindig legyen nálunk tiszta víz.

  5. A legjobb, ha saját magunk készítjük az ebédünket, hogy a munkahelyen azt együk, amit mi szeretnénk és jó étvággyal. Ismerjük a szeretettel készített étel varázsát?! Minden nap élvezhetjük.
  6. Ne töltsük bevásárlással a munka utáni időt! Szervezzünk ehelyett nagyobb bevásárlásokat. A boltokban való fárasztó bolyongás helyett pedig válasszuk a levezető sétát, amikor kedvünkre nézelődhetünk, leülhetünk egy padra, végiggondoljuk a napunkat, vagy éppen meditálunk egyet csendesen.
  7. Hagyjuk a tévét, helyette inkább készítsünk egy könnyű vacsorát, gyújtsunk egy gyertyát és vacsora közben kellemes zenét hallgassunk. Beszélgessünk. Minden nap lehet ünnep!


( Eredeti cím: Turiyam Wellness: Negyvenen túl is nyitottan - az írás a Turiyam tanításai közül való és a szerző készülő könyvének része, így egészben, vagy részben fehasználni, idézni belőle csak az erre való hivatkozással lehetséges és csak így! )

Knolmár Marica - A Turiyam módszer tanítója

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja