A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A három legjobb kutyafajta gyermek mellé

Kurdi Réka [cikkei] - 2020-11-30
Sok gyermek szeretne magának egy társat, ám a szülők ódzkodva állnak a témához.
Félő, hogy rájuk marad a gondozás, az etetés és a sétáltatás. Ráadásul amiatt is aggódnak, hogyan áll majd az adott kutyafajta a gyerkőchöz.
A három legjobb kutyafajta gyermek mellé

Ebben a cikkben három olyan kutyafajtát soroltunk fel, amelyek alkalmasak a feladatra, hogy jó barátjuk legyenek egy babának vagy akár egy iskolásnak.

Vajon a kisebb vagy a nagyobb testű kutyával járunk jobban? Hosszú vagy rövid szőrűt válasszunk? 
Egyik sem! Amennyiben családi kedvencet szeretnénk magunk és a gyermekünk mellé, jobb, ha inkább a tulajdonságai alapján döntünk.
Legyen barátságos, türelmes és megbízható. Nem jó, ha túlzottan aktív, hiszen könnyen fellökhetik a kicsiket, ezzel nagy esést és sérülést okozva nekik.
Választásunkkor mérlegeljük a család aktivitását, hiszen egy nagy mozgásigényű eb igényeit nem biztos, hogy ki tudjuk elégíteni a hétköznapok során.


De melyik három fajta a legjobb kisgyermekes családokba?
 

https://pixabay.com/

Vizsla

A vizsla nagyon hűséges és barátkozó állat, aki az esetek többségében nyugodt, csak akkor lelkesedik, ha provokálják őt. A fajta figyelmes, ragaszkodó és óvatos kutyának számít. Magas intelligenciával rendelkeznek, és könnyen tanulnak, így alkalmazkodóképességük miatt szinte
mindenhol megállják a helyüket. Sokan nevezik őket tépőzáras ebeknek, hiszen annyira
ragaszkodnak a gazdihoz, hogy szinte mindenhova követik őket. Éppen ezért ajánlhatóak
kisgyermekek mellé, hiszen biztosan nem hagyja őket cserben, de fellökni és felzavarni sem
fogja őket az ugatásukkal.

Golden retriver

A Golden retriver egy közepes méretű és energikus családi kutya. A fajta nagyon intelligens, engedelmes, magabiztos és barátságos. Előszeretettel alkalmazzák vakvezető kutyának, hiszen megbízható és türelmes állat. Nagyon jól tud menteni, de egyéb terápiás foglalkozásokon is segítségünkre lehet. A gyermekek számára nem is tudnánk jobb társat választani, hiszen bármilyen formában képesek lefoglalni a pajtásukat. Szeretnek játszani, de lehetőleg ne várjuk el tőlük, hogy házat őrizzenek, hiszen nem egy ugatós és vérmes fajtáról van szó.

Labrador

Ahogy a Golden retriver, úgy a labrador is tökéletes házi kedvenc lehet. Valamivel nagyobb, mint az előbb említett fajta, ám még így is a legnépszerűbbek között van. Nagyon kiegyensúlyozott, barátságos és megbízható társ, aki mindemellett türelmes, gyengéd és vidám. Sosem hagyná unatkozni egyik gyerkőcöt sem. Kijön a babákkal és a nagyobb iskolásokkal is. Jó természetük miatt mindenki számára tökéletes választásnak bizonyulnak. Nagy mozgásigényük nincs, de azért szeretnek a szabadban rohangálni. Nagyon ragaszkodnak a gazdijukhoz és gyorsan is tanulnak tőlük, hiszen magas intelligenciával rendelkeznek. Igazi családi kedvencek!

Új családtagot választani tehát nem egyszerű, hiszen figyelembe kell venni az adott
fajta tulajdonságait és a mi aktivitásunkat is. Egy vizsla vagy labrador tökéletes választásnak bizonyulhat, ám a legkevésbé talán a golden retriverrel lőhetünk mellé. Mind a három barátságos, ragaszkodó és türelmes fajta, ráadásul nagyon intelligensek is, így könnyen taníthatóak.

A képek forrása: https://pixabay.com/

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja