SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kormos Anett - Játéktár

Kormos Anett [cikkei] - 2010-05-20
Kormos Anett, az egyetlen magyar női stand-up comedy előadó első cikkében a CsaládiNet-en a gyerekjátékok főbb típusait mutatja be.
Kormos Anett - Játéktár

A játékot elvileg azért találták ki, hogy a gyerek örüljön neki. A szülőt meg azért, hogy kitalálja, minek örül a gyerek. Az alábbiak közül választhatunk.
Vannak:

  • A készségfejlesztő játékok: ezeket a szülő már újszülött kortól erőlteti, noha a benőtt szemű, fülű kisded készségei nincsenek éppen kiéhezve a fejlesztésre. Megfelelő szülői ráhatással azonban elérhető, hogy a csecsemőnek kialakuljon a „ki akarom köpni, de inkább lila fejjel fuldoklom” készsége.
     
  • Azok a játékok, melyek a gyereket teljesen hidegen hagyják, ám anyu és apu megveszik értük. A szülő rajongásának két oka lehet:
    1. a játék erőteljes hasi nyomkodásra azt mondja:
    szeretlek anya (ugyanez van apában is).
    2. színben és formában illeszkedik a lakás bútorzatához (soha nem kerül be a játékszobába, és természetesen a gyerek meg sem közelítheti az undorító, maszatos-ragacsos kis kezével)
    .
     
  • Azok a játékok, melyek sem a szülőnek, sem a gyereknek nem okoznak örömet, de a szomszéd gyereknek is van.

     
  • Azok a játékok, melyek mind a gyerek, mind a szülő hallásának épségét veszélyeztetik, ám míg a gyerek ettől boldog, addig a szülő agyvérzést kap. Ezeket többnyire kis trombitának, dobnak vagy zongorának álcázva értékesítik. Ha a szülőknek sok ellensége van, és egyik sem lakik száz kilométeres körzeten belül akkor az ilyen típusú játékból van otthon dögivel.
     
  • A mérgező festéket tartalmazó, elsősorban fürdőkádba ajánlott rágókaként is funkcionáló játékok. Ezt főleg a többgyermekes családok veszik nagytételben, számítva a gyermekek esetleges szelektálódására.
     
  • Azok a játékok, melyek nem hasonlítanak semmire, színük, állaguk, viselkedésük nem nyújt támpontot a beazonosításhoz. Viszont lelkifurdalás nélkül rájuk lehet fogni, hogy ajutó, vizijó, jóka, jépa, jetek, mogyojó. Ezeknek köszönhetően a gyerek még nyolcadikos korában sem ismeri majd fel a lovat, mert annak nincs szárnya és hosszú, színes sörénye.
     
  • Azok a játékok, melyek eleve megtalálhatók minden háztartásban, és melyeknek a gyerek nagyon örülne… ha megkapná, de nem kapja, mert mégis hogy nézne az ki, ha ő a pillepalackot rágcsálná, miközben a rokongyerekek már mind mobiltelefonálnak.
     
  • És végül vannak azok a játékok, melyek semmilyen eszközt nem igényelnek az anyukán és a gyereken kívül, ám ezekre a karriercentrikus anyukáknak nincs idejük, a bébiszittert meg nem azért fizetik, hogy játsszon, hanem, hogy pelenkázzon.

    Kormos Anett további cikkei de kattintva olvashatóak.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja