SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Junior gyerekital: az immunrendszer szolgálatában

Családinet [cikkei] - 2013-10-14
 [X]

Anya! Csinálj nekem "junitalt" kérem légy szíves! - ordítja a két és fél évesem a szobából igazán udvarias formában. Én meg csak töröm a fejem, próbálom dekódolni a kérést, mit is jelenthet az a "junital". Tudod, azt a kakaó ízűt, ami megvéd majd a rosszaktól, amikor az oviba megyek. Hát nem emlékszel? Ja! A karobbal megbolondított junior tejitalra gondol.
Junior gyerekital: az immunrendszer szolgálatában

Nem is hittem volna, hogy megjegyzi azt a beszélgetésünket, amelyet több hónappal ezelőtt folytattunk le. Akkor majdnem mindenki beteg volt a bölcsiben, a 28 gyerekből csupán tízen tartották a frontot. Valami egyszerű megoldást szerettem volna, olyat, amit reggel, indulás előtt hajlandó bevenni, meginni vagy megenni, és ami nem csak tápláló, és esetleg finom, de összetételének köszönhetően védelmet biztosít a kórokozókkal szemben. Egy láthatatlan testőrt szerettem volna, aki megvédi őt.

Immunvédelem felsőfokon
Az immunrendszerünk a szervezet védekező mechanizmusát jelenti, melyben minden porcikánk részt vesz. Együtt harcolnak a testünket érő fertőzések, vírusok, kórokozók, és mikroorganizmusok ellen. Ez a rendkívül összetett rendszer csak akkor tud összehangolt támadást indítani, és győzedelmeskedni, a „betolakodók” felett, ha az „ellátmány” megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, - mint amilyenek a vitaminok és ásványi anyagok, illetve bélrendszerünk katonái, a barátságos baktériumok – tartalmaz.
A junior tejitalok rendszeres fogyasztása hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetet ellássák és feltöltsék olyan anyagokkal, melyek támogatják a kicsik immunrendszerének megfelelő, és kielégítő működését.

Tápanyagok a védelem szolgálatában
A vitaminok és ásványi anyagok egymással kölcsönhatásban, egymás hatását fokozzák, együttes jelenlétüknek hála pedig a felszívódásuk is sokkal teljesebb. Egy példával élve, a junior tejitalban többek közt megtalálható az immunrendszerünk három muskétása, a cink, a vas és a C-vitamin. Több ezer oldalt teleírtak már a tudósok, melyek a C-vitamin immunerősítő hatását dicsérik. A C-vitamin továbbá hozzájárul ahhoz, hogy a vas hatékonyabban felszívódjon a béltraktuson keresztül. Jelenléte meghétszerezi a kutatások szerint az előbbiek hasznosulását.
A cink, az A és a D vitamin, az immunrendszerünk  alappillérei, melyek nélkülözhetetlenek a test számára, közvetlenül hatnak a különféle immunsejtekre és aktívan részt vesznek a baba természetes védekezőképességének megfelelő fejlődésében is.

Barátságos baktériumokkal az életért
Tudtad, hogy az emlősök bélcsatornája az egyik legsűrűbben benépesített ökoszisztéma a Földön? Szervezetünkben hozzávetőleg 4-500 különböző baktérium faj él, össztömegük egy átlagos súlyú emberben kb. 1,5–2 kg-ot tesz ki. Ezek a baktériumok alkotják bélflóránkat, mely felelős immunrendszerünk működésének közel 70%-áért!
Az emberi bélrendszerben már a születést követően megtelepszik ez a bifidogén élőflóra, ha az utánpótlás folyamatosan biztosított a megfelelő táplálékkal. A tipegők a hozzátáplálás idején, az anyatejes táplálás alatti védettség megszűnésével, sokkal érzékenyebbé válnak, a bélrendszerben uralkodó egyensúly hamar felborulhat.
Ilyenkor a rövid életű jótékony baktériumok nagy része elpusztulhat, helyüket a kórokozók vehetik át. A kifejezetten a tipegő babák számára fejlesztett Bifidus tartalmú élelmiszerek, junior tejitalok bevitelével segíthetünk helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, mivel a Bifidus az anyatejjel táplált csecsemők emésztőrendszerében természetes módon megtalálható élő baktérium flóra.

A BEBA Pro Junior gyerekital, egyszerre biztosítja az immunrendszert természetes módon támogató A,C,D-vitamin, cink és vasforrást, és a megfelelő fejlődéshez szükséges* napi fehérje bevitelt.  
Mindezeken túl pedig, egyedülálló módon Bifidus élőflórát is tartalmaz, mely segíti a bélflóra egyensúlyban tartását. Így a kis tipegő biztos védelemmel indulhat a világ felfedezésére.

BEBA Pro Junior. Átfogó védelem a kis felfedezőknek.
*Napi 2 pohár (kb 2*270 ml)

www.nestlebaba.hu, www.facebook.hu/nestlebaba

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja