SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"A sírás határán vagyok, már nem tudjuk, hogy szorítsunk a nadrágszíjon!" - Nem tudják, mi lesz velük, ha az áramot piaci áron kell fizetniük

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-07-20
Fogalmuk sincs, hogyan tovább. Magdolnáék 6 gyereket nevelnek és egy kisboltot üzemeltetnek, ezért fogyasztanak több áramot. A magasabb számlák befizetését nem tudja, hogy fogják tudni megoldani, nagyon félnek a jövőtől. Ahogy azok a családok is, ahol fogyatékossággal élő él, és emiatt olyan eszközöket használnak, amikhez folyamatosan kell áram. Például a lélegeztetőgép vagy a köhögtetőgép.
"A sírás határán vagyok, már nem tudjuk, hogy szorítsunk a nadrágszíjon!" - Nem tudják, mi lesz velük, ha az áramot piaci áron kell fizetniük

"Nem tudom, hogy ezt hogy fogjuk megoldani"

Az RTL Híradó mutatta be azt a 6 gyerekes családot, akik Ónodon laknak. Dudás Magdolnáék a 6 gyerek, és a kisboltjuk üzemeltetése miatt fogyasztanak sok áramot. 

A rezsicsökkentés eddigi formájától búcsút kell vennünk. Ez azt jelenti, hogy aki az átlagnál több gázt vagy energiát fogyaszt, annak a piaci árat kell kifizetnie. 

"Én még nem néztem utána, de nagyon sok embertől hallom a kétségbeesést. Nem tudom, hogy ezt hogy fogjuk tudni megoldani"

– mondta az édesanya az RTL Híradónak. Nagyon aggódnak a jövő miatt.

"Komolyan aggódunk, vagy inkább azt mondom, hogy félelem van bennünk a jövő miatt. Tényleg a sírás határán vagyok"

- mondta. 

De olyan is van, ahol egy mérőóra méri több család áram- és gázfogyasztását. És bár külön-külön nem lépnék túl a határt, a közös mérőóra miatt sokkal többet fogyasztanak, mint az átlag. A Neményi család számlája például úgy tűnik, 160 ezer forinttal lenne magasabb, mint eddig.
 

Ha nincs lélegeztetőgép, nem kap levegőt - mentesüljenek a fogyatékossággal élő emberek!

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége azt kéri, hogy a fogyatékossággal élő emberek mentesüljenek az energia piaci árának megfizetése alól. 

Hiszen ők az életben maradásukhoz használnak olyan fontos, árammal működő eszközöket, mint a: 

  • lélegeztetőgép
  • emelőgép
  • köhögtetőgép
  • kerekesszék
  • emelő
  • elektromos ágy


Már nem tudjuk, mit szorítsunk a nadrágszíjon!

A 17 éves Cintia SMA-s, vagyis gerincvelő izomsorvadásban szenved. Történetét az RTL Híradó mutatta be. 

A fiatal lány csak a jobb kezét tudja használni. Éjszakánként lélegeztetőgépre van szüksége, hogy rendesen kapjon levegőt. A köhögtetőgépet pedig egy nap háromszor használja. Mindkettő árammal működik. 

Az édesanya azt mondta, a fűtésre és hűtésre is nagyon oda kell figyelniük, Cintia ugyanis tüdőbeteg. Nemrég csináltatták a klímarendszert, ami 850 ezer forintba került. 

„Neki kell 24-25 fok télen, mert ő egyáltalán nem is változtatja helyzetét, teljesen fekvő, igazából még a fejét sem tudja megmozdítani az ágyban, ezért ő fázós. Nyáron meg kell a hűtés, mert meleg van, úgyhogy itt tartunk, 80-90 ezer lesz havonta” – mondta Cintia anyukája, akinek fogalma sincs, mi lesz velük a jövőben. 

"Ahhoz, hogy a gyermekemnek mindent meg tudjak adni, már nem tudom, hogy mit szorítsunk magunkon, konkrétan a nadrágszíjon. Nem tudom" - mondta kétségbeesve. 

Indexkép: Jill Rose képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja