SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A NULLA forintból üzemeltethető készház!

Családinet [cikkei] - 2009-07-01
 [X]

Szeretnéd, hogy a lakásod nyáron hűvös, télen meleg legyen? Ráadásul úgy, hogy mindez szinte nulla forintba kerüljön Neked?
A NULLA forintból üzemeltethető készház!

Senki sem szereti, ha a postás minden hónapban megérkezik a közüzemi számlákkal, amelyek sajnos hónapról hónapra, évről évre, egyre magasabb összegűek.
Van egy jó hírünk! A KŐKORSZAKNAK VÉGE!!!
Ezt lehet szó szerint érteni, hiszen ma már léteznek olyan építési rendszerek, amelyek nem téglából, hanem a modern kor technológiai fejlesztéseit kihasználva egy energiatakarékos építési rendszerrel valósulnak meg.

Ha a modern kor építési technikája találkozik, a nap, a föld és a szél által részünkre ingyenesen biztosított energiájával, akkor valósággá válik a címben megfogalmazott lehetőség: A NULLA forintból üzemeltethető készház!

házTalán mindenki hallott már arról, hogy a házépítésnek létezik egy egyszerűbb útja is, amelyben nem kell a kőműves miatt idegeskedni, és ráadásul sokkal könnyebben, gyorsabban fel is építhető. Ez az úgynevezett készház.

A világ fejlett országaiban több évtizede építenek rendkívül energiatakarékos készházakat, melyek hőszigetelése többszörösen meghaladja a téglaházak paramétereit.

Csak példaként megemlítve Svájcban a felépített házak közel 80%-a, míg Ausztriában a 40%-a energiatakarékos készház, de a szélsőséges időjárású Skandináv országokban nem is építenek téglaházakat.

Készházak általában kívül, a hagyományos házakkal megegyező hőszigetelt nemesvakolatot, míg belülről gipszkarton burkolatot kapnak, melyet lehet festeni, és tapétázni egyaránt. A különbség a fal belsejében rejlik, ugyanis a tégla helyett itt általában egy fa tartószerkezet és közötte tömör hőszigetelés található.

Van egy olyan technológia, amelyet először Amerikában és Kanadában alkalmaztak a világon, de több mint 10 éve már Magyarországon is elérhető. A rendszer neve Horizont® kiemelten energiatakarékos készház építési rendszer.
A Horizont® építési mód Európai rendszergazdája és a Budapesti Műszaki Egyetem folyamatos kutató-fejlesztő munkája eredményeként ÉME, ISO és MAKÉSZ védjeggyel rendelkezik a technológia, melyből akár 5-6 emeletes épületek is kivitelezhetőek, legyen szó egy nyaralóról, vagy egy társasházról.

Hogy, miben rejlik a Horizont rendszer hatalmas előnye?

Ezt elég nehéz pár mondatban felsorolni, de ezek közül a legfontosabbak:

-    Nem kell közel egy évig kőművesekkel bajlódni, nem kell az építkezést szervezni, nem kell az árváltozásoktól félni, ellenben 2 hónap alatt be lehet költözni a kulcsrakész lakásba.
-    Rendkívül energiatakarékos: ami azt jelenti, hogy háromszor jobb hőszigeteléssel rendelkezik, mint egy modern téglaház.
-    Rendkívül helytakarékos: háromszor jobb hőszigetelés fele akkora falvastagság mellett, ami azt jelenti, hogy egy 100 m2-es lakásban egy 8-9 m2-es szoba mérettel nagyobb lesz a lakásunk, mintha téglából építettünk volna. Ha figyelembe vesszük az építési költségeket, akkor a beruházásnál több millió forintot nyerhetünk a helytakarékosság miatt.
-     A belső és a külső megjelenés a téglaházakéval megegyező lehet, bár itt a függőleges függőleges, minden méret milliméter pontos, úgy, ahogy a tervezőasztalon megrajzolták.


-    Egészséges építési mód, mivel nincsenek allergizáló anyagok felhasználva, az építkezés száraz technológia, ezért a penészesedés is kizárt.
-    A száraz technológiának köszönhetően, nincsennek kötési, száradási idők, ezért hidegben is kivitelezhető.
-    Környezetbarát, mert az épület szerkezete újrahasznosítható.
-    Földrengésbiztos, tűzvédelmi szempontból kiemelkedő tulajdonsággal bír.
-    A téglaházzal szemben versenyképes ár!
 
Hogy NULLA forintból kihozhatjuk a rezsit egy ilyen házban, az nem kétséges, de hogyan?


Mivel a Horizont® építési rendszer hőszigetelése többszörösen jobb, mint egy téglaház szigetelése azonnal jelentkezik egy 50% körüli energiamegtakarítás.
A Horizont® készházak alacsony energiaigénye előállítható a tetőbe beépített napelemekkel (áram), napkollektorokkal (melegvíz), szélkerekekkel (áram). Majd az ezekből előállított energiával üzemeltethető a föld geotermikus potenciálját kiaknázó hőszivattyúkkal, a fűtés és hűtési rendszerük.

A külső villamos- és gázenergiát nem igénylő épületeket aktív háznak nevezik.

A geotermikus energiával működő házak fűtési-hűtési hőleadása a falon  keresztül történik falfűtéssel. Ez azt jelenti, hogy nincsenek radiátorok az épületben, a fűtési csövek a falakban a gipszkarton mögött helyezkednek el észrevétlenül.
A falfűtési rendszerek nem keringetik a port és sokkal természetesebb és egyenletesebb hőleadást biztosítanak, mint a radiátoros, vagy padlófűtéses rendszerek. Ennek oka, hogy a bőrünk a falon keresztül sugárzással kapja a meleget, hasonlatosan a napsugárzáshoz. A fűtött falak kellemes hőérzetet biztosítanak, mert télen mindig kellemes hőmérsékletűek, teljesen kizárt a penészesedés, valamint a hideg fal az épületben, ami a megbetegedések felét teszi ki a téli időszakban.

A Horizont® készházakkal kapcsolatosan bővebb információt a http://www.kp.hu oldalon, valamint épülő készházakról képekkel illusztrált blog a http://keszhaz-epites.kp.hu oldalon érhető el.
 
A Családinet regisztrált tagoknak Horizont® készház megrendelése esetén egy ajándék családi üdülést adnak ajándékba 400.000 Ft értékben! Ne feledd a Családinet kulcsszót beírni érdeklődő leveledbe.



 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja