SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Más már összeroppant volna az apa helyében ennyi teher alatt: felesége rokkant nyugdíjas, kislánya rákkal küzd, otthonukat pedig elárverezhetik

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-05
Mosolyogva csinált végig 14 kemoterápiát és 25 sugárkezelést a 7 éves Hanna, aki már két éve küzd az életéért. Az édesanya rokkant nyugdíjas, 4 gyereket nevel. Az édesapát elbocsátották a munkahelyéről, amikor a kislánnyal kezelésekre járt, és ezért túl sokat hiányzott. Most elárverezhetik a házukat, ha nem fizetik ki a 2,5 millió forintos tartozásukat.
Más már összeroppant volna az apa helyében ennyi teher alatt: felesége rokkant nyugdíjas, kislánya rákkal küzd, otthonukat pedig elárverezhetik

Utcára kerülhet a család, ha elárverezik az otthonukat

Olyan, mintha időzített bombán ülne

Késő este beszélgetek Krisztinával. Azt mondja, 2-3 óránál többet nem tud, nem szokott aludni éjszaka. Egyrészt a gerincbetegsége miatt. Autóbalesete volt és háromszor műtötték már gerincsérvvel, most épp a harmadik műtét után lábadozik.

2014-ben százalékolták le, jelenleg 56%-os rokkant, dolgozni nem tud. Másrészt pedig Hanna miatt sem tud aludni. A 7 éves kislány már túl van 14 kemoterápián és 25 sugárkezelésen, de az állapota most is aggasztó. Erős csontfájdalmai vannak és előfordul, hogy játék közben nem kap levegőt. Keveset eszik és hamar elfárad. 

Remegő hangon mondja az édesanya, hogy már megint valami nem stimmel Hannával. Hogy ez valami rossz jel. Hogy várják az eredményeket, de lehet, hogy 8-10 hét múlva tudnak majd csak meg valamit. 

"Nem tudták kivenni az egész daganatot, mert a gerincén volt, ezért gyakorlatilag olyan, mintha időzített bombán ülne. 50-50 százalék, hogy életben marad-e."

kislány


Testvérével együtt kezdték az ovit, de nem sokáig élvezhették az ovis napokat

Hanna történetéről az édesanya naplót is vezet a Facebook-on. 2020. szeptember végén, nem sokkal az első ovis élmények után elkezdett furcsán mozogni, néha begörbítette a hátát, aztán fájlalni kezdte a derekát, nehezen pisilt. Szülei kórházba vitték.

"Egy sima vizeletvizsgalattal elintézettnek gondolták, az is negatív volt, mégis azt mondták, hólyag gyulladása van, adjunk neki otthon tőzegáfonya szirupot. Minden nappal rosszabb lett, borzasztóan fájt Hanna dereka, vittük újra, most már kezdték vizsgálgatni, majd egy ortopéd orvos leírta, hogy térfoglaló folyamatra gondol - mégis túlzónak tartja az MR vizsgálatot, adjunk neki Cataflam-ot, ha romlik, vigyük vissza."

Hanna állapota pedig romlott. A borzasztó fájdalmak egész nap, egész éjjel kínozták, ezért a szülők megint ügyeletre vitték, de ismét hazaküldték őket. 

"2020. Október 20. Hanna már nem bírt lábra állni, nem tudott pisilni, vissza a kórházba, délután 17 órakor került az MR-be, ahol térfoglaló folyamat látszott, nyomta a gerincvelőt. Azonnal mentővel az Amerikai útra, ott sokként értek az orvos szavai, azonnal műteni kell, mert lebénulhat."

Egy óra múlva már a műtőben volt. A szigorú járványügyi szabályok miatt az édesanya nem lehetett bent, csak a kislány édesapja maradhatott.

"A műtét során egy daganatot vettek ki a háti XI. és a lumbális I. Csigolyák közül. 10 nap volt, mire megjött a szövettan, Ewing sarcoma. Azonnal Tűzoltó utca, onkológia, egy hét múlva elkezdődött a kemoterápia és ezzel együtt Hanna és a mi harcunk."
 

kislány


Hanna csak mosolyog a világra, miközben sorstársak mennek el mellőle - és pontosan tudja, hogy ez vele is megtörténhet

Akkor és ott az volt a legészszerűbb döntés, hogy az apuka maradjon Hannával a kórházban. Ha kijött volna, más már nem mehetett volna be a koronavírus járvány miatt. 

"Megpróbáltuk ezt a felállást, hogy apával van bent, én meg itthon. Neki volt bejelentett munkahelye, de amíg Hannával kemoterápián volt, azonnali hatállyal felmondtak neki. Még a végkielégítést sem akarták kifizetni, ebből egy peres ügyünk is lett."

Hannát folyamatosan vizsgálatokra kellett és kell vinni - ha a férfi találna is új munkahelyet, előfordulhat, hogy megint elbocsátják. Havi 180 ezer forintot kapnak a GYOD-ra. Ebből és az édesanya 70 ezer forintos nyugdíjából élnek. Összesen hatan, négy gyerek és két felnőtt. 

És közben próbálják túlélni a mindennapokat, próbálnak erősek maradni és próbálják nem mutatni Hanna előtt, hogy mennyire félnek. 

"Nem fogjuk fel. Csináljuk a mindennapjainkat és közben elveszítünk sok gyereket mellőle, és olyankor megborulunk. Nézzük a gyereket és azon gondolkozunk, hogy ő meddig marad. Nehéz. Én pánikbeteg is vagyok, de a nagylányomnál is kijöttek pánikrohamok Hanna betegsége óta."
 

kislány


Ráadásul Hanna is sokszor fél, hogy miért kell vizsgálatra mennie, mi a rossz a leletében. Fél, hogy talán ő sem fog meggyógyulni. 

"Sok sorstársát elveszítettük már. Akikkel mi indultunk, azok közül már csak hárman élnek. Az egyik kislány vissza is esett azóta. Nem tudunk sose előre tervezni."


Ha nem fizetik ki a 2,5 milliós tartozásukat, elárverezik az otthonukat

És ha ez nem lenne elég, kaptak egy levelet is, miszerint ha nem fizetik ki a 2,5 milliós tartozásukat, akkor elárverezik a házukat, elveszítik az otthonukat. 

"Nem értjük, hogy történhetett mindez. A hiteleinket nem tudtuk rendesen fizetni, de a bankokkal folyamatos kapcsolatban voltunk és engedélyeztek részletfizetést is. Most pedig itt állunk és nem tudjuk, hogyan tovább. Azt sem tudjuk, mennyi időnk van. Csak azt tudjuk, hogy ki kell fizetnünk 2,5 millió forintot."
 

ingatlanpapírok

A család teljesen tönkrement anyagilag is Hanna betegségében. A TV2 korábban bemutatta a történetüket, akkor is gyűjtöttek nekik, de most ismét egy nagy összefogásra lenne szükségük. 
 


 

Hanna kedvenc színe a rózsaszín. Ő még most is így látja a világot. Kedvenc étele a milánói spagetti, amiből még nagyon sokat szeretne enni. Imád rajzolni és legózni. A kislány decemberben lesz 7 éves. Oviba még mindig nem járhat. Ha túléli a betegséget, jövőre ő lesz a legboldogabb iskolás. 
 

kislány

Fotók: Erdős Krisztina


Ha szeretnél segíteni a családnak, alapítványunkon keresztül megteheted:
 

  • Családi Háló Közhasznú Alapítvány
  • Bankszámlaszám: 16200106-11697987
  • IBAN számlaszám: HU81 1620 0106 1169 7987 0000 0000
  • Közlemény: Zuckermann Hanna Luca

Tájékoztatás adományozásról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja