SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ki viszi át a szerelmet?

Családinet [cikkei] - 2005-07-20
Eljött a Nagy Nap! Vannak, akik megszervezik, hogy mindenki - még a csodaszép fehér esküvői ruhába öltözött menyasszony is! - kerékpárral menjen a templomba, fellobogózva és csengetve. Mások inkább a konflist választják, míg olyan elvetemültek is akadnak, akik kibérelnek egy lakodalmi villamost, vagy éppen a Skála áruház összes bevásárlókocsiját kölcsönveszik, és az összes nőt a bevásárlókocsiban tolják a férfiak a ceremónia helyszínéig, majd pedig a lakodalomig. Az ötletek száma kifogyhatatlan, ám mégis a fekete limuzin ....
Ki viszi át a szerelmet?

Fekete limuzin
Libériás inas, sofőr, virágdíszek az autó elején. A legtöbb leány erről álmodozik. Kölcsönözhetők már olyan autók, amikről minden kislány ábrándozik, amikor talpig fehérbe öltözteti a Barbie babáját.
Az esküvői autóra fehér - tapadókorongokkal az autóra erősített, vagy az autó ablaktörlőjére felkötött - virág, vagy masnidíszek kerülhetnek. A kocsit fel szokták szalagozni, általában fehér szalagokat kötnek a visszapillantó tükörre, az antennára, a hátsó ablaktörlőre. A kínálat a fekete Limuzuintól a hófehér Jaguáron át a Mercedesig igen széles.


A flotta
Illendő, hogy a menyasszonyt és a vőlegényt szállító autóban a sofőrön és a páron kívül más ne üljön. A vőlegény ne vezesse az autót, mert az azt jelenti, hogy a házasságban éppen hogy nem fogja majd kézben tartani az eseményeket. Legjobb erre megkérni a vőlegény, vagy a menyasszony tanúját. A flotta tagjai között a koszorúslányok a megérkezéskor osszanak ki masnikat és fehér szalagokat, melyeket a házasságkötő terem vagy a templom előtti várakozás perceiben mindenki feltűzhet az autójára, hogy utána már együtt vonulhasson a menet, loboghassanak a szalagok, viruljanak a masnik, és így jelezzük, hogy egy autóflottához tartoznunk, hogy most ünnepelünk, menyasszonyt és vőlegényt kísérünk. Bátran szabad dudaszóval, tülköléssel jelezni az utca emberének, az eseményt. A dudaszónak amúgy mágikus ereje is lehet, elijeszti az ártó szellemeket a fiatal pártól. Aki a flottába befurakodik, pedig nem tartozik a násznépbe, tülköljön, dudáljon és fejezze ki örömét, mert különben könnyen azt gondolják róla, hogy a gyerekszobájában a tehén volt a radiátor. A sort a pár autója indítja, utána mennek az örömszülők, a vőfély és a tanuk, a keresztszülők, a koszorúslányok, és a násznép többi tagja, előbb a rokonság, hátrébb a barátok.

Hintóval a királylányért!


Sok lánynak az a vágya, hogy a Hercege ha nem is hófehér paripán, de legalább hintón érkezzék meg! Erre is megtaláljuk a módot, például a Petneházy Lovas centrumban, ahonnét négylovas parádés fogattal, hófehér hintóval áll oda a kocsis a menyasszony háza elé. Vannak lovas vőfélyek, akik a pár előtt lovagolnak és hangulatot csinálnak az utca népének.

Új divat - A hajós esküvő
A rendezvényhajókon ma már nem csak a lakodalmat hanem a kézfogót is meg lehet tartani, ha a pár ügyesen és jó időben szervez. Egyik hajótulajdonos szerint a hajós esküvő azért is ideális, mert a hajó a vízen van, nem lehet csak úgy ki és beszállni róla, ezért a násznép jobban teszi, ha mulat és ezért a szervezők mindent meg is tesznek.

Balhék, ötletek, bulik
Nem csak a pénzhiány, hanem a házasulandók fantáziája, vagy az ismerkedés, hobby is meghatározhatja, milyen jármű "viszi át a szerelmet" . Volt olyan pár, akik rolleron mentek, másokat busz, repülő, taxi, helikopter, hajó, csónak szállít, vannak akik kerékpároznak, vagy éppen bevásárlókocsiban tolják arájukat. Aki tehát esküvőt szervez, gondoljon bátrat és merészet és engedje szabadon a fentáziáját!


Váraljai

forrás: www.harmonet.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja