SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A családi nyaralás fokozatai: a wellnesstől a lakókocsiig

Családinet [cikkei] - 2022-12-23
 [X]

A nyaralás hallatán mindenkinek más kép jelenik meg a lelki szemei előtt. Ki gondtalan henyélésre, ki aktív kikapcsolódásra vágyik, és az áhított szállás tekintetében is megoszlanak a vélemények. Valaki a kemény munkája gyümölcseként teljeskörű kiszolgálásról ábrándozik, valaki pedig a kalandért cserébe hajlandó lemondani a kényelemről.
A családi nyaralás fokozatai: a wellnesstől a lakókocsiig

A jó hír, hogy gyerekekkel is megvalósítható mindenféle vakáció, ha hajlandóak vagyunk kisebb kompromisszumokat kötni. Íme három fő családi utazási mód, a legkényelmesebbtől a legbevállalósabbig!

Gyerekekkel wellness szállodában

A szülők többsége szívesen kényeztetné magát egy all-inclusive szálloda wellness szolgáltatásaival, a testet-lelket kisimító masszázstól a felszabadító szaunaszeánszokig. Ezekről a luxusnak tűnő élményekről családként sem kell lemondanunk, mindössze vegyük figyelembe, hogy gyerekbarát szállásra essen a választásunk.

Milyen a gyerekbarát wellness?

A legfontosabb, hogy rendelkezzen gyerekmedencével, ahol a legkisebbek is felhőtlenül pancsolhatnak. A termál- és gyógyvizek többségének használata ugyanis gyerekek számára egyáltalán nem ajánlott! Számukra nem javasolt a szaunázás sem, de szerencsére a családbarát hotelek többsége gondoskodik az apróságok szórakoztatásáról játszószoba vagy akár egy csúszdapark formájában is.

Habár csábító gondolat akár egy egész napot a jacuzziban tölteni, a gyerekeknek pihenésre és a vízen kívüli elfoglaltságra is szükségük van. Ezért tegyünk róla, hogy a bőröndbe bekerüljenek a család kedvenc társasai, kártyajátékai és mesekönyvei is. Utóbbit a medence partján is lehet lapozgatni csendes pihenő közben, a közös játékoknak pedig lefekvés előtt fogjuk nagy hasznát venni.

A retró reneszánsza: a vízparti kemping

Ki ne emlékezne vissza boldog nosztalgiával gyerekkorunk balatoni kempingezős nyaraira? A klasszikus faházban vagy sátorban alvás, a nagy bográcsozások vagy rezsón főzések és természetesen a vízben pancsolás a mai gyerekek számára is kihagyhatatlan élmény.

Ezért ha a szálloda és a nomád kikapcsolódás közti arany középutat keressük, a reneszánszukat élő kempingek tökéletesek erre a célra. Nem beszélve arról, hogy itt is különböző szállástípusok közül válogathatunk komfortérzetünknek  megfelelően.  

Kreatív megoldások kalandoroknak: a négy kerekű szállások

A megszokott szállástípusok mellett manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a legnagyobb rugalmasságot biztosító lakókocsis és lakóautós megoldások. Nem csoda, hiszen a kényelmes kuckónkon gurulva, vagy azt magunk után húzva egyetlen kiruccanásba számos helyszínt és programlehetőséget bezsúfolhatunk.

Ismerkedés a lakókocsis nyaralással

Ha egyelőre csak ismerkednénk ezzel a nomád utazós formával, béreljünk lakókocsit egy jól felszerelt kempingben, és adjuk át magunkat nagyobb tervezés és szervezés nélkül a különleges hangulatnak!

Saját járgány esetén sem kell azonnal az ismeretlenbe vetnünk magunkat: az alapvető lakókocsi tartozékok beszerzése után is foglalhatunk helyet egy szimpatikus kempingben, ahol a konyhától a vizesblokkig minden a rendelkezésünkre áll, ami egy pihentető, de a gyerekek számára is sok izgalmat rejtő kikapcsolódáshoz kell

Egy kis esti tábortűzzel, sütögetéssel, csillagnézéssel és a lakókocsiban alvással a legkisebbeket garantáltan elvarázsolhatjuk.

A bátrabbak előtt áll az út

Ha bevállalósabb utazásra vágyunk, bátran nekivághatunk egy több állomásos kalandtúrának is, és nomádabb helyszíneken is “sátrat” verhetünk éjszakára. Persze indulás előtt mindenképpen gondoskodjunk róla, hogy minden lakóautó felszerelés a birtokunkban legyen, ami egy biztonságos utazáshoz elengedhetetlen.

Lakókocsi esetében is számolnunk kell a megfelelő felszereltséggel, de szerencsére már lakókocsi csaptelep vagy lakókocsi wc is könnyen beszerezhető a Magyarországon is egyre elterjedtebb tematikus üzletekből. A tökéletes grillező vagy a mobil wc ár is pillanatok alatt kideríthető.

lakókocsi tartozékok: grillező

Első a család biztonsága

Bármelyik módját is választjuk idén a családi nyaralásnak, fontos, hogy figyelembe vegyük a gyerekek életkorát, személyiségét és igényeit is. Vonjuk be őket a tervezésbe, beszéljük meg közösen, mit szeretnénk csinálni, milyen élmények várnak majd ránk az úton!

Ha a vakáció kicsit vadabb formájára tesszük le a voksunkat, akkor is győződjünk meg róla, hogy biztonságos és legális helyszíneken állítjuk le a motort. Például járjunk utána, hogy hol lehet vadkempingezni!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja