SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Virslievő verseny, zoknigombóc dobálás, pogácsaszaggatás és még sok más buliötlet Szilveszterre kisgyerekkel, és 3 tanács a szülőknek

Tóth Nikolett [cikkei] - 2020-12-31
Bár idén szilveszterkor be leszünk zárva a négy fal közé, ez még nem jelenti azt, hogy le kéne mondanunk a szórakozásról. Mindannyian hosszú és nehéz éven vagyunk túl, ideje hogy hatalmasat bulizzunk. Igen, a gyerekekkel. Mutatjuk, milyen ötletekkel tudtok igazi bulihangulatot varázsolni otthon!
Virslievő verseny, zoknigombóc dobálás, pogácsaszaggatás és még sok más buliötlet Szilveszterre kisgyerekkel, és 3 tanács a szülőknek

Kellékek

Kezdjük a partihangulattal. Díszítsétek fel együtt az otthonotokat, fújjatok lufikat, dobáljátok tele a szőnyeget színes papírokkal, konfettikkel, és Ti is öltözzetek szép ruhába. Akár különféle jelmezekbe is bújhattok és ki is sminkelhetitek egymást, ez nagyon vicces program. Ha van héliumos lufitok, megmutathatjátok a gyerekeknek, hogy lehet vele vicces hangon beszélni. Ne feledkezzetek meg a zenéről sem: énekeljetek szilveszteri gyerekdalokat, miközben sütitek a pogácsát vagy főzitek a virslit.

Mozgásos játékok
 

Jelmezverseny

Készíts össze egy halom ruhát vicces kiegészítőkkel: fejkendők, úszószemüveg, úszósapka, kalapok, napszemüvegek, ékszerek, stb. Mindenki kiválaszthat magának egy szettet, amiben a ,,kifutón” be is kell mutatnia a ruháját. Sminkkel, arcfestékkel vagy vicces frizurákkal, parókákkal is fokozhatjátok a hangulatot. Pontozhatjátok is egymást, a győztes pedig kapjon valamilyen jutalmat.

Utánzós játék

Ehhez is szükség lehet némi jelmezre, de sokkal fontosabb az, hogy akinek a bőrébe bújunk, annak a mimikáját, hanglejtését, szavajárásait, testtartását, szokásait utánozzuk. A gyerekek nagyon élvezni fogják ezt a játékot, ráadásul fejleszti a kreativitásukat, gondolkodásukat és utánzó képességüket. A nevetés garantált! Arra azért vigyázzatok, hogy ne sértődjön meg az, akit utánoztok, beszéljétek meg hogy ez csak egy játék és az a cél, hogy mindenki jól mulasson, akár akkor is, ha magára ismer az utánzásban.

Táncverseny

Nagyon vicces lehet a gyerekeknek apát vagy anyát táncolni látni Hupikék Törpikék slágerekre, főleg ha például apa nem szokott otthon táncolni. Legyen mindenkinek egy külön száma, amire táncol, a többiek pedig élvezzék az előadást, és ha szeretnék, akkor pontozzák is. Játszhatjátok azt is, hogy a tv műsorokból ismert zsűritagokat utánozzátok, miközben értékelitek a produkciót.
 

Társasjátékok

Megunhatatlan. Ha van kedvencük a gyerekeknek, akkor elő vele és játsszatok! Legyen szó Activityről vagy kártyajátékról, használjátok ki az időt, hogy mindannyian együtt lehettek és van időtök játszani!
 

Párnacsata

Ezt a legjobb pizsamában, lefekvés előtt játszani, de csinálhatjátok azt is, hogy a nappaliba kiviszitek az összes párnát és a család összes tagja beáll játszani. Beszéljétek meg előre, hogy hova nem szabad párnát dobni, például virágvázák felé, karácsonyfára, stb., nehogy összetörjetek valamit.
 

Bújócska

Ezt akármilyen hihetetlen, nemcsak a legkisebb gyerekek élvezik. Bújhattok akár egyszerre is, ha nagy a lakás vagy családi házban laktok, akkor háromig számoltok és mindenki elbújik egy ember kivételével, ő keres majd meg mindenkit.

Célba dobálás zoknigombóccal

Egyszerű, mégis nagyszerű. Állítsátok fel egy vödröt, de a szennyeskosár is megteszi. Ebbe lehet célozni. Mindenki a saját zoknijával dobjon célba.
 

Akadálypálya

A karantén alatt nagyszerű elfoglaltság volt és sokan játszották otthon. Építsetek pokrócokból, székekből és más bútorokból, tárgyakból akadálypályát és találjátok ki, hogy kell végigmenni rajta. Például a szőnyegen törpejárás, utána 3 guggolás, aztán rákjárásban a gyerekszobába, stb. Aki a legügyesebb és leggyorsabb, az győz.
 

Szilveszteri menü összeállítása játékosan
 

Bekötött szemmel találd ki, mit eszel!

Gyerekkoromban imádtam ezt a játékot, próbáljátok ki Ti is otthon. Kösd be a gyereked szemét egy sállal és kiskanállal szagoltass és kóstoltass vele különféle ételeket. Először az illata alapján próbálja meg kitalálni, és ha nagyon nem megy, akkor segítségként meg is kóstolhatja.
 

Virslievő verseny

Ki tudja a leggyorsabban megenni a virslit? Ne az legyen a cél, hogy minél többet egyen, hanem hogy minélé gyorsabban.
 

Pogácsa szaggató verseny

Ha szeretünk sütni, akkor itt a remek alkalom erre a játékra. Kapjon mindenki egy egyforma nagyságú kinyújtott tésztát, amiből a kerek formákat kell szaggatni. Aki először végez, az nyer.

Visszaemlékező játékok

Próbáljuk megtanítani gyerekünknek, hogy mit is ünneplünk ilyenkor, szilveszterkor. Nagyobb gyerekekkel játszhatunk olyat is, hogy visszaemlékezünk erre az évre. Írjunk össze kérdéseket, amiket egy befőttesüvegből húzunk elő, például:

Mi volt az, aminek a legjobban örültél idén?

Ki volt a legjobb barátod idén?

Melyik volt a kedvenc meséd idén?

Mivel szerettél a legjobban játszani idén?

Mikor voltál szomorú idén és miért?

Mitől féltél a legjobban idén?

Melyik dalt énekelted a legtöbbet idén? Melyik volt a kedvenced?

Mit csináltál volna másképp idén?

Ne csak a gyerekek, hanem a felnőttek is válaszoljanak a kérdésekre. Kiváló alkalom, hogy beszéljetek az érzéseitekről, ráadásul mindenkinek fontos hogy kibeszélje a negatív érzéseit is, hogy megkönnyebbüljön.

3 tanács szülőknek Szilveszterre

1. Aludjon napközben!

Ha még szokott aludni a gyereked délután, akkor szilveszterkor se legyen ez másképp. Ha nem piheni ki magát, akkor este nyűgös és fáradt lehet, és így az egész buliról le kell mondanotok. Ha viszont van ideje kipihennie magát, akkor semmi sem állhat a szórakozás útjába!
 

2. Előszilveszter

Ha nem tud fent maradni éjfélig a gyereked, akkor semmiképp se várd el tőle! Tervezzétek úgy az estét, hogy beleférjen egy előkoccintás, mintha már éjfél lenne. Így a gyerek sem fogja azt érezni, hogy kimaradt valamiből, utána nyugodtan mehet aludni.  

3. Ha felébred

Bár idén tilos közterületen tűzijátékozni, ha valamire mégis felébredne a gyerekünk, akkor vegyük ölbe és próbáljuk megnyugtatni. Akár ki is vihetjük egy kicsit magunk mellé a nappaliba.

Képek forrása:
CottonbroPexels oldaláról

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja