Játssz okosan - Családi nap a Vajdahunyadvárban

Családinet - 2020-09-18
Mennyire ismered az idegenhonos növényeket és állatokat? Tudod, mi a különbség az élelmiszerek fogyaszthatósági és minőségmegőrzési ideje között? Vajon mire lehet következtetni a fák évgyűrűiből? Kalandozz velünk a zajtérképen! Rakd össze a saját élhető ökovárosodat! Komposztálj helyesen! Tanuld meg, hogyan előzheted meg az erdőtüzeket!
Játssz okosan - Családi nap a Vajdahunyadvárban

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Országos Meteorológiai Szolgálat közös családi napján, egy pecsétgyűjtő játék állomásait végigjárva megtudhatod, hogy te és a családod mit tehettek azért, hogy egy „ökos” világban éljetek. A játék végén hasznos ismeretekkel, élményekkel, és egy kis ajándékkal is gazdagodhatsz. 

Milyen programokkal várjuk a hozzánk ellátogató családokat? 


A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az idegenhonos inváziós növény és állatfajokkal ismerteti meg közelebbről az érdeklődőket. Zajjal és zajvédelemmel kapcsolatos játékukon a hangfelismerő feladatok mellett egy zajtérképen is kalandozhatunk. Azt is megtanulhatjuk, hogyan komposztáljunk helyesen. 


A Magyar Mezőgazdasági Múzeum állomásán megismerkedhetsz a mezőgazdasági termelés egyik leghíresebb betolakodójával, a burgonyabogárral. Honnan származik? Hogyan jutott el hozzánk? Hogyan védekezhetünk ellene természetes módszerek segítségével? Azt is kipróbálhatod, hogy hogyan gyűjtötték régen a krumpliföldeken ezeket az ízeltlábúakat. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal standjainál a gyakorlatban is jól használható segítséget kaphatsz ahhoz, hogy a saját háztartásodban csökkentsd az élelmiszerhulladék mennyiségét. Szüleiddel együtt megismerheted az élelmiszer-biztonság, a tudatos vásárlás és a biztonságos ételkészítés alapszabályait. Az alapvető konyhai szabályokat egy izgalmas VR szemüveges játék során tanulhatod meg.  


Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismeretterjesztő és meteorológiával kapcsolatos játékain megtudhatjuk, hogy milyen hatásai vannak korunk éghajlati katasztrófáinak időjárásunkra. Egy igazi faszelet vizsgálatával, a fák évgyűrűiből következtethetünk éghajlati hatásokra. A gyerekek újrahasznosított elemekből építhetik fel saját városukat úgy, hogy az minél zöldebb, energiatakarékosabb és élhetőbb legyen. A legkisebbek pedig egy saját időjósló papírbékát is készíthetnek. 


Az egész napos programon múzeumi belépővel vehettek részt, mellyel a múzeum állandó kiállításai is megtekinthetők.

Forrás: Nébih

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media