SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat Siófok

Családinet [cikkei] - 2019-03-22
 [X]

Évről évre egyre sportosabb város lesz Siófok, amely 2019-ben is számos profi és amatőr sportrendezvénynek ad otthont. Idén is megtartják a Nemzeti Regattát, illetve több rangos futó- és kerékpárversenyt rendeznek Siófokon, amelyek közül a legjelentősebb a városból rajtoló Tour de Hongrie. De azok is megtalálják a számításukat, akik csak most ismerkednek az aktív életmóddal.
Egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat Siófok

Nemzetközi szinten és Magyarországon is igaz, hogy a turizmusban a passzív mellett egyre inkább felértékelődik az aktív pihenés, azaz a sportolással összekötött élményszerzés szerepe. Ehhez a trendhez igazodik Siófok is, amely a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett egész évben számtalan sportolási lehetőséget kínál vízen és szárazföldön egyaránt.

Március 21-24. között rendezik meg a XII. Spuri Balaton Szupermaratont, amelyre többféle távon nevezhettek a versenyzők egyéniben és váltóban is. A húsvéti négynapos ünnepre is jutott egy futóverseny: április 21-én, húsvétvasárnap megrendezik a már hagyománnyá vált Nyúlfutamot a városban, amely egyben a mozgást népszerűsítő Balatuning Egyesület tavaszköszöntő rendezvénye is.

A következő hónapokban több fontos kerékpáros esemény is lesz a városban. Május 18-án Siófokról indul a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton, amelynek öt különböző távján korosztálytól függetlenül bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb túrát. A Balaton körüli kerékpáros úton kijelölt távokon el lehet indulni csapatban, családdal, barátokkal, illetve akár önállóan is.

Májustól a vizes sportrendezvények is elindulnak a városban. A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület május 18-án Kajak-Kenu és Sárkányhajó Road Show-t tart a Nagystrandnál, kifejezetten a strandnyitó hétvégére időzítve.

Idén is csatlakozik Siófok az egészséges életmódot és a testmozgást népszerűsítő Kihívás Napjához. Május 29-én, a Kálmán Imre Kulturális Központ szervezésében egész nap lesznek programok, amelyekbe egyénileg és csapatban bármikor be lehet kapcsolódni. Ezúttal a kajak-kenu egyesület is csatlakozott a Kihívás Napjához, 24 órás evezést szervezve a Sió-csatornára, amelyre szintén várják a jelentkezőket.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Siófokon Nemzeti Regatta a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében, június első hétvégéjén. A versenyen magyarországi települések vitorláscsapatai versenyeznek majd egymással, a nézőket pedig kísérőprogramok várják. A rendezvény június 2-án sárkányhajófutammal is kiegészül.

Június 1-jén és 2-án rendezik meg a XVII. Tour de Pelso országúti kerékpáros fesztivált. A 200 km-es teljesítménytúrára a saját határaikat feszegető sportolókat várják, a Balaton Maraton Mini keretében pedig a tó nyugati medencéjét lehet körbekerékpározni. A jóval rövidebb, 76 km-es teljesítménytúrára, amely nem főútvonalon halad, már 10 éves kortól lehet nevezni. A legkisebb, 25 és 40 km-es távokat pedig kifejezetten családi kirándulásra ajánlják a szervezők.

Az év egyik legfontosabb sporteseménye a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, amely június 11-én rajtol a városból. A nemzetközi mezőny 6 nap alatt 11 megyét érintve, összesen 890 kilométert tesz meg Siófoktól a székesfehérvári befutóig. Siófok szerepe azért is fontos a Tour de Hongrie-n, mert idén egyetlen balatoni helyszínként szerepel a körversenyen.

De nemcsak az országúton lehet majd „biciklizni": a Tekerj Katamaránon indoor cycling maratonra az egész országból várják a spinning szerelmeseit június 15-én. A nyári sportprogramok között pedig igazi különlegesség lesz a IV. Siófoki Amatőr Fogathajtó verseny, amelyre június 19-én került sor az országos versenysorozat keretében.

A Siófoki Kajak-Kenu Egyesület idén július 27-én tartja a hagyományos Vaddisznó Tourt, amelyen kajakkal, kenuval lehet ismerkedni a Sió-csatornával. Az Ozoráig tartó 33 kilométeres túrán kezdők és profik egyaránt részt vehetnek.

Ősszel sem maradnak sportesemények nélkül a siófokiak és a városba látogatók. A Balatuning Egyesület két kicsik és nagyok számára is nyitott futást rendez. November 2-án a Tökös Futásra, december 7-én pedig Mikulásfutásra várják a mozogni vágyókat, akik akár gyalog vagy görkorcsolyával is teljesíthetik a néhány kilométeres távot. Emellett novemberben is otthont ad egy komoly futóversenynek a város, hiszen november 16-17-én rendezik meg a Balaton maratont és félmaratont, amelyen egyéniben és váltóban is lehet teljesíteni a távokat.

További információ: www.hellosiofok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja