SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Újabb lombkorona ösvény: Kalandsétánnyal bővül a Deseda

Családinet [cikkei] - 2017-10-05
Lombkoronaszinti kalandsétányt adtak át a Kaposvár melletti Deseda-tónál. A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG parkerdője Kalanderdő néven kínál természetközeli élményeket a látogatóknak. Ezek tárháza bővült most egy újabb elemmel.
Újabb lombkorona ösvény: Kalandsétánnyal bővül a Deseda

Földön, vízen és immáron a levegőben is próbára tehetjük érzékszerveinket és ügyességünket a Kaposvár melletti erdei élményparkban, a Kalanderdőben. A városiak körében régóta népszerű szabadidős és kirándulóhelynek számító Deseda-tó melletti arborétumban a SEFAG Zrt. három évvel ezelőtt alakította ki a tucatnyi elemből álló, különleges parkot. Találhatunk itt korosztályokra szabott, interaktív tanösvényeket, erdei játszóteret a gyerekeknek és az érzékszerveinket próbára tevő különféle játékokat a fa hangszerektől a rezgéstovábbításon alapuló „fatelefonon” át a mezítlábas útig.

A látványosságok sora most egy lombkoronaszinti kalandsétánnyal bővült. Az új építmény nagyjából húsz méter hosszú és hat méter magas, a rajta járók lényegében a fák koronájában sétálhatnak. „Meg szeretnénk mutatni, hogy az erdei élővilág nem csak a talajszinten mutat ezerarcú változatosságot, hanem a lombkoronában is sokféle érdekességgel találkozhatunk. A madárfészkektől a fára mászó kisemlősökön át a kúszónövényekig terjed a lombkoronaszint élővilága. Emellett az erődalkotó fák leveleit és terméseit is alaposabban szemügyre lehet venni ebben a magasságban” – foglalta össze Jakó Gergely, a SEFAG Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A kalandsétány legfőbb vonzereje várhatóan az általa nyújtott különleges perspektíva lesz. A hamarosan vörös-aranyba boruló őszi erdő utánozhatatlan látványt nyújt a magasból. A gyerekek pedig minden bizonnyal a beépített csúszdát sem fogják kihagyni. Mindezeket mostantól bárki élvezheti: a kalandsétány a többi desedai létesítményhez hasonlóan ingyenesen használható lesz.

A SEFAG Zrt. Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeinek, mintegy 80 ezer hektárnak a kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Hotel Kardosfát, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Állami Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

5 szuper hely, ahol az erdők titokzatos világába nyerhettek betekintést: Sétálj ott, ahol a madarak járnak: 5 hazai lombkorona tanösvény, amit látnotok kell!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja