A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezen a nyáron is vigyáznak a vöröskeresztesek a strandolókra - az alábbi balatoni strandokon

Családinet [cikkei] - 2017-07-04
Budapestre hozta a Balatont a Magyar Vöröskereszt. Egy három méteres installáció segítségével mutatták be, mely strandokon működik idén a humanitárius szervezet Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata.
Ezen a nyáron is vigyáznak a vöröskeresztesek a strandolókra - az alábbi balatoni strandokon


Pénteken indult a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

A jól megérdemelt nyaralás alatt kevésbé figyelünk oda a különböző baleseti tényezőkre, amelyek miatt gyakran kellemetlenné vagy akár rövidebbé is válhat a nyaralásunk.
A gondtalan pihenés elősegítésére Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indítja el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A programban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 30. és augusztus 20. között.
A tavalyi évben a vöröskeresztes önkéntesek 2710 esetben segítettek, sőt egy esetben életet is mentettek. A leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések.

Nyaranta hétvégére szinte teljesen kiürül a főváros, sokan töltik a hétvégét a Balatonnál, ezért a Magyar Vöröskereszt úgy döntött, hogy ezúttal Budapestre hozza el elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét, felhívja a fővárosiak figyelmét a biztonságos fürdőzés szabályaira. A Pontoon-on megszervezett sajtóeseményen egy mintegy három méter hosszú, látványos installációval idézte meg a balatoni hangulatot a Vöröskereszt és egy élethű baleseti imitációs bemutatóval pedig a biztonságos nyári fürdőzésre hívták fel a figyelmet.

„A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, a programban résztvevő balatoni strandok minden évben nagy örömmel veszik, hogy a vöröskeresztes fiatalok vigyáznak a fürdőzőkre. Évről-évre egyre nagyobb kihívás a BESZ megszervezése, mely teljes egészében támogatói és adó egy százalékos felajánlásokból valósul meg” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.
Minden évben szeretnénk a BESZ-es strandok számát növelni, mert igény volna rá, de a forrásaink eddig ezt nem tették lehetővé. Bízunk benne, hogy a 1359-es adományvonalunkon és a www.voroskereszt.hu oldalunkon keresztül indított gyűjtéseink jól sikerülnek. Mindenkit arra buzdítok, hogy hívja fel a 1359-et és támogassa a jövő évi Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját 250 forinttal” – hívta fel a figyelmet a főigazgató.
 

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatban résztvevő települések és strandok:


Északi part

 • Alsóőrs: Közösségi Strand
 • Balatonudvari: Központi Strand, Fövenyes Strand
 • Révfülöp: Császtai Strand, Szigeti Strand
 • Badacsony: Badacsonyi Strand, Tomaji Strand

Déli part

 • Balatonberény: Közösségi strand
 • Balatonmáriafürdő: Hajóállomás. Fizetős strand
 • Balatonfenyves: Csalogány, Központi
 • Balatonboglár: Platán
 • Balatonlelle: Napfény Strand
 • Balatonszemes: Élményfürdő
 • Balatonszárszó: Központi
 • Balatonföldvár: Nyugati Strand, Keleti Strand
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja