SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezt a karácsonyi kisfilmet nehéz pityergés nélkül végignézni

Németh Noémi [cikkei] - 2022-12-15
Százezrek látták már a 3 perces kisfilmet, mely egy egyedülálló apa és fia karácsonyát mutatja be. Tökéletesen feldíszített lakás, csillogó ajándékok helyett most a megélhetési válsággal találjuk szemben magunkat, ami idén sokkal több családot érinthet, mint eddig.
Ezt a karácsonyi kisfilmet nehéz pityergés nélkül végignézni

Nem telhet el december karácsonyi reklámfilmek nélkül: azonban amit most mutatunk, az merőben eltér a megszokott megható, vidám, hangulatos videóktól.

A The GoKart (Alternative John Lewis Advert) című kisfilm egy egyedülálló apát mutat be, aki súlyos anyagi gondokkal küzd, felesége pedig elhunyt - ő mégis megpróbálja emlékezetessé varázsolni a karácsonyt kisfia számára.

A fiatal rendező, Sam Teale arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ez a karácsony más lesz, mint az eddigiek - a megélhetési válság ugyanis most nagyon sok családot érint.

Kép: Sam Teale Productions / Youtube

Alkotása letarolta az internetet - ilyen népszerűségről még maga a készítő sem álmodott, erről egy interjúban is mesélt.

Az apa - aki megvonja magától a vacsorát, a fűtést pedig lecsavarja, miután kisfia elaludt, és nagykabátban üldögél a lakásában - azt mondja gyermekének, hogy idén azért nem lesz karácsonyi ajándék, mert a Télapó rosszul van és nem tud dolgozni. Megtörten hallgatja, ahogy mindezt elmeséli gyermeke a fodrászának.
 

karácsonyi videó

Kép: Sam Teale Productions / Youtube


A rendező szerint ez maga a valóság, mely rengeteg családot érint ebben az évben, a reklámok mégis igyekeznek ezt elfeledtetni velünk.

Az alkotó úgy véli, idén más lesz a karácsony, és átértékelődik mindaz, ami idáig az ünnepi időszakot jellemezte. "A karácsony idén azokról szól, akikkel együtt vagyunk, és akikkel már nem lehetünk együtt". 
 

Kép: Sam Teale Productions / Youtube


Az apa végül úgy érzi, mégsem hagyhatja ajándék nélkül gyermekét, ezért barkácsol neki egy kiskocsit, amilyennel ő is játszott gyerekkorában. A varázslatról is gondoskodik: a Télapó lábnyomait is elkészíti a lakásban.

A csoda nem marad el, és kiderül: egy ilyen ajándékkal ugyanúgy örömet tud okozni gyermeként, mintha százezreket költött volna az ünnepekre - az igazi ajándék az együtt töltött idő, amikor csak egymásra figyelnek.

"A karácsony csodáját létrehozzuk, nem pedig vásároljuk" - ezzel az üzenettel zárul a videó. 
 

 

Olvasd el ezt is:

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót. 2021-ben a koronavírus-járvány alatt a lakosság egyharmada vett igénybe okoseszközöket, egészséggel kapcsolatos szenzorokat, applikációkat, jelenleg ez a szám 50 százalék, derül ki a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből. A mesterséges intelligencia (AI) alapú egészségügyi megoldások is egyre ismertebbek.
A szerkesztő ajánlja