SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A nagymama pénzt kér a karácsonyi vacsoráért - még a 3 éves unokájának is fizetnie kell

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-12-14
Sajátos módon készül a karácsonyra egy nagymama: december elsejéig várta az utalásokat a családjától a bankszámlájára. Akitől nem érkezik meg az összeg, az nem vehet részt a vacsorán. Cserébe azonban mindenki beleszólhat, hogy mi szerepeljen a karácsonyi menüben.
A nagymama pénzt kér a karácsonyi vacsoráért - még a 3 éves unokájának is fizetnie kell

Az a vicc, hogy ez nem vicc: aki nem fizet, nem ehet nála

Caroline Duddridge, a 63 éves, ötgyermekes anyuka komoly feltételeket szabott a karácsonyi vacsorához, amit ő készít. Minden évben előre "kiszámlázza" a család számára az összeget, amit fizetniük kell érte fejenként írja a DailyStar.

Ezt annyira komolyan veszi, hogy akitől nem érkezik meg az összeg a határidőn belül, az nem is vehet részt a vacsorán - és ehhez tartja is magát.

Nem fogad el semmilyen kifogást a későn utalóktól sem. Még a 3 éves unokájától is elvárja, hogy fizessen. 

Hogy mennyit? 

Idén felemelte az árakat, a fiaitól fejenként 15 fontot (kb. 7100 forint), a lányaitól 10-10 fontot (fejenként kb. 4800 forintot), az 5 év fölötti unokáitól 5-5 fontot (kb. 2400 forintot), míg az 5 év alatti unokáitól fejenként 2,5 fontot (nagyjából 1200 forintot) kér. 

Lányaitól azért kér kevesebbet, mert ők részmunkaidőben dolgoznak, és gyereket nevelnek.
 


 

Nem bírta volna már anyagilag az ajándékok és a vacsora költségeit

A nagymama még 2016-ban vezette be ezt a rendszert: pontosan egy évvel férje halála után, amikor a jövedelme jelentősen lecsökkent. Az özvegyi nyugdíja havi 1000 font (kb. 480.000 Ft), ebből kellett gazdálkodnia, ezért döntött úgy, hogy a karácsonyi menüt már nem tudja tovább finanszírozni. 

"Ahogy sok édesanya és nagymama, akik mindig karácsonyi vacsorát készítenek, én sem bírtam volna már anyagilag az ajándékok és a karácsonyi menü költségeit” – mondta a nő.

Szerinte ez egyáltalán nem pénzhajhászás, pusztán arról van szó, hogy igazságosan eloszlanak a költségek azok között, akik részt vesznek a vacsorán.

“Nem lehet elvárni valakitől, hogy fizesse ki az egész étkezést, és készítse el, takarítsa el, használjon fűtést és áramot. Ez nekem túl sok” – mondta a nagymama.
 

A nagyi feltételei a következők: 

1. Nem engedi a késedelmes fizetést. 

"Amikor panaszkodnak a saját számláik és egyéb költségeik miatt, én csak azt mondom nekik, hogy akkor maradjanak otthon. Mindenki fizet. Tudom, hogy lesz, akinek nem tetszik a rendszerem, de engem nem zavar” – fejtette ki a nagymama. 

2. Az összeg tartalmazza az áramot is. 

"Ha rajtam múlna, egy évtizedben csak kétszer lenne karácsony. Szeretem a karácsonyt, de rengeteg kiadással jár. Az én tervemnek hála azonban nem lesznek a karácsony után anyagi gondjaim" – árulta el. 

A pénzért cserébe pedig megengedi a családtagoknak, hogy beleszóljanak, milyen ételek szerepeljenek a menüben. Bor, üdítő, sajt, dió és főfogás mindig van az asztalon. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja