SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 hasznos ajándék újdonsült szülőknek

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2017-12-15
Sok esetben gondoljuk azt, hogy kisgyermekes családnak könnyű ajándékot venni. Egy csomag popsitörtlő, egy kedves plüss, kis csoki és egy üveg bor a szülőknek. Ha azonban ettől egyedibb ajándékot szeretnénk adni, már nehezebb lehet a döntés. Íme, egy videó, melyben rendkívül praktikus dolgokat találunk kisbabás szülők számára.

10 hasznos ajándék újdonsült szülőknek

1. A hordozópóló 

Lényege, hogy apa vagy anya pólóján van egy helyes kis kenguru-zseb, ebbe kell belehelyezni amolyan kisbéka-pózban a csecsemőt. Az újszülött így testközelben lehet, a szülők keze pedig szabad marad, csakúgy mint a szokványos hordozók esetében. Egyszerűsége abban rejlik, hogy semmit nem kell felvenni, becsatolni, a ruhadarab simán pólóként is hordható, hiszen ha nincs benne kicsiny lakója, a zseb pusztán egy dizájn-elemnek tűnik a póló elején. Az eredeti márka terméke 75$-ért (kicsit kevesebb mint 20.000 Ft) szerezhető be a neten.


 

2. Extrakompakt babakocsi

A babajárgány első ránézésre szokványos darabnak tűnik, azonban miután egy mozdulattal összecsukják, eltátjuk a szánkat, ugyanis összezárva már csak egy táska méreteivel büszkélkedhet. Némely pelenkázótáskánál (és egy-két anyuka-ridikülnél :)) is kisebb, vállra vehető holmi lesz belőle, ami utazáskor nagyon megkönnyíti az anyukák dolgát. Kb. 33.000 Ft-nak megfelelő összegért vehetjük meg, ami nem is olyan sok, ha ismerjük a hazai babakocsi-árakat.


 

3. Püréstasak állomás

Maga a találmány nem új: tasakos, azonnal fogyasztható gyümölcspüré régóta létezik az üzletek polcain. A videóban látható kütyü lényege, hogy magunk készíthetjük el otthon a bébiételt, és azt be is tölthetjük légmentesen a kis tasakokba. Ez utóbbiak szájára egy kis kanál is erősíthető, így ha a gyermek nem tudja (vagy nem akarja) kiszívogatni a finomságot, akkor is meg tudjuk etetni kanállal. Nincsenek koszos dobozok, zacskók, útközben nagyon jó szolgálatot tehet. Az általa kínált praktikumhoz képest nagyon barátságos az ára, mindössze 20$-ért beszerezhető, az állomás és a hozzá tartozó 50 darabos tasakcsomag is kb. 5-5 ezer Ft-ért rendelhető.


 

4. Expressz cserélhető lepedő

A rendszer lényege, hogy a teljes matracot borítja a baba ágyában, azonban nem kell kiemelni a matracot és lerángatni róla a gumis lepedőt. Egyszerűen le kell zipzárazni, így a matrac alatti, tartó részről leválik a cserélendő fekvőfelület. Sokkal gyorsabb, mint birkózni a matraccal, az egyszer biztos. A két lepedőt (tehát egy váltást) tartalmazó csomag ára 10.000 Ft körüli összegért vehető meg.
 

5. Cumisüvegből etetés, kéz nélkül

Az ilyen ötletre mondják, hogy egyszerű, de nagyszerű. A kisúlyozott szilikon pántot a vállunkra vetve, abban rögzíthetjük a cumisüveget, az ölünkben tartott babának megfelelő magasságban. Így egyik kezünk szabad marad, közben simogathatjuk a picit, vagy épp tarthatunk egy mesekönyvet, melyből a nagytesónak olvasunk. A beszerzési ára 15 és 25$ között mozog, tehát olyan 4-6.000 forint között megvehető.


 

6. Babafürdető virág

A nyíló lótuszvirághoz hasonló puha holmi hazánkban is kapható. Célja, hogy a fürdetésre használt kádat, mosogatót vagy lavórt puha, kényelmes és biztonságos hellyé változtassa a még fel-felboruló babáknak. Természetesen látványnak is szupercuki, ahogy a kis vizitündérek a színes, nyíló virágok közepén csücsülnek. Aki erre vágyik, 10.000 Ft-ért beszerezheti Magyarországon is.


 

7. Fogtisztító banán

Az ötlet itt sem új, a puha szilikonból készült rágókák és fogkefék elég régóta léteznek. Ennek a darabnak a készítői azonban azt szerették volna, ha a gyerekekben ideje korán egészséges szokások rögzülnek, ezért lett banán formájú a rágóka, mely amellett, hogy kellemesen masszírozza a fájó ínyt, meg is tisztítja azt és az épphogy kibújt fogacskákat puha sörtéivel. Már 10$ körül (kb. 2500 Ft) elérhető.



8. Előrelendíthető hátizsák

A suliból valószínűleg mindenkinek rémlik a nehézség: a hátunkon lévő táskából kibányászni egy tollat, anélkül, hogy levennénk, majd miután nagy sóhajjal feladtuk a dolgot, helyet keresni, ahol letehetjük terhünket és belekotorhatunk - mert természetesen a legalján van, amire szükségünk van. Nincs ez másképp a cumikkal, kedvenc játékokkal, törlőkendőkkel sem. Erre a problémára kínál megoldást az a speciális hátizsák, melynek pántját egy egyszerű kioldóval a földig hosszabbíthatjuk, s így már minden gond nélkül előrelendíthető. A Kickstarteren indult projekt már testet öltött és rendelhető, bár az ára elég borsos: több mint 43.000 Ft-nak megfelelő összegért lehet a miénk.


 

9. Derékkímélő

A találmány lényege, hogy amikor a frissen felállt baba a sétáltatós korszakban van, ne fájduljon meg a szülők dereka, miközben a kicsik kezét fogva görnyedve járnak a lakásban. A fából készült merevítőhöz társul két hosszabb kapaszkodó, ezzel a szülők karja épp annyit hosszabbodik, hogy felállva, egyenes tartásban sétáltathatják a kicsiket. A felnőtt derekak bizonyára hálásak érte, hogy a gyermekeknek mennyiben jobb egy műanyag kapaszkodót fogni édesanyjuk vagy apukájuk keze helyett, az már kérdéses. Akinek megtetszik, 35$-ért veheti meg, ami nem egész 10.000 Ft-nak felel meg.


 

10. A kádzsugorító

Nagyszerű ötlet, mellyel vizet, energiát és helyet is spórolhatunk. A rugalmas, gumírozott, vízzáró szélekkel ellátott elemmel egyszerűen megfelezhetjük a kádat, és csak egy részébe kell vizet engednünk. A szárazon maradó oldalra bemászhatunk mi is, odakészíthetjük a fürdetőket, törölközőt. Sokat egyszerűsít a nagy kádban való fürdetésen, s mivel rugalmas, bármilyen szélességű kádba tehető. Sajnos nálunk még nem kapható, de az internetről kicsit több mint tízezer forintért megszerezhető.

 

Forrás: INSIDER / YouTube

 

Ezek a termékek a nyugati trendek, és hála az internetes vásárlás terjedésének, hazánkban sem csak a kiváltságosok juthatnak hozzá. A tengerentúli anyukák boldogan dicsérik az ilyen holmikat - neked hogy tetszenek? Örülnél neki, vagy ajándékoznál bármelyikből? Várjuk véleményeiteket!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja